Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaniset rieskapizzat

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Vegaaniset rieskapizzat syntyvät nopeasti ja helposti. Pikapizzat kootaan pienten lapinrieskojen päälle ja täytetään itse tehdyllä pestolla, kesäkurpitsalla ja yrttisillä härkäpapusuikaleilla. Pizzan kruunaa vegaanisesta juuston tapaan käytettävästä valmisteesta raastettu juustokastike.

Ainekset

12 kpl
pientä rieskaa (esim. kaurarieska)

Täyte

200 g
(1 pkt) juuston kaltaista kasvirasvavalmistetta (esim. Violife Block)
250 ml
(1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 kpl
kesäkurpitsa
250 g
(1 rs) härkäpapusuikaleita (valkosipuli & yrtit) 

Pesto

25 g
(1/2 ruukkua) villirucolaa
1 kpl
valkosipulinkynsi
30 g
(1 ruukku) basilikaa
1 dl
auringonkukansiemeniä
2 rkl
sitruunanmehua
1 dl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa

Pinnalle

25 g
(1/2 ruukkua) rucolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Tee pesto. Huuhtele rucola ja säästä puolet koristeluun. Kuori valkosipuli. Soseuta peston ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

25 g
(1/2 ruukkua) villirucolaa
1 kpl
valkosipulinkynsi
30 g
(1 ruukku) basilikaa
1 dl
auringonkukansiemeniä
2 rkl
sitruunanmehua
1 dl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
2

Raasta juustovalmiste. Yhdistä raaste kulhossa kasvirasvasekoitteen kanssa. Mausta pippurilla.

200 g
(1 pkt) juuston kaltaista kasvirasvavalmistetta (esim. Violife Block)
250 ml
(1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

1 kpl
kesäkurpitsa
4

Levitä rieskat leivinpaperille pellille. Levitä pesto ja juustovalmisteseos rieskoille. Ripottele härkäpapusuikaleet ja kesäkurpitsaraaste päälle.

250 g
(1 rs) härkäpapusuikaleita (valkosipuli & yrtit) 
12 kpl
pientä rieskaa (esim. kaurarieska)
5

Paista pizzoja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Lisää loppu rucola valmiiden pizzojen päälle.

25 g
(1/2 ruukkua) rucolaa
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 22.4.2021
|
Muokattu: 4.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

491

2056

31,1 g

5,6 g

33,3 g

2,5 g

3,3 g

18,4 g

1,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli