Vegaaniset rieskapizzat
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Vegaaniset rieskapizzat syntyvät nopeasti ja helposti. Pikapizzat kootaan pienten lapinrieskojen päälle ja täytetään itse tehdyllä pestolla, kesäkurpitsalla ja yrttisillä härkäpapusuikaleilla. Pizzan kruunaa vegaanisesta juuston tapaan käytettävästä valmisteesta tehty juustokastike.
| 12 kpl | pientä rieskaa (esim. kaurarieska) |
| Täyte | |
|---|---|
| 200 g | (1 pkt) juuston kaltaista kasvirasvavalmistetta (esim. violife block) |
| 250 ml | (1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 250 g | (1 rs) härkäpapusuikaleita (valkosipuli & yrtit) |
| Pesto | |
| 25 g | (1/2 ruukkua) villirucolaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 30 g | (1 ruukku) basilikaa |
| 1 dl | auringonkukansiemeniä |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| Pinnalle | |
| 25 g | (1/2 ruukkua) rucolaa |
- 1.
Tee pesto. Huuhtele rucola ja säästä puolet koristeluun. Kuori valkosipuli. Soseuta peston ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
- 2.
Raasta juustovalmiste. Yhdistä raaste kulhossa kasvirasvasekoitteen kanssa. Mausta pippurilla.
- 3.
Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.
- 4.
Levitä rieskat leivinpaperille pellille. Levitä pesto ja juustovalmisteseos rieskoille. Ripottele härkäpapusuikaleet ja kesäkurpitsaraaste päälle.
- 5.
Paista pizzoja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Lisää loppu rucola valmiiden pizzojen päälle.
Vegaaniset rieskapizzat
arvosana5/5
30 min (josta 15 min aktiivista)
Vegaaniset rieskapizzat syntyvät nopeasti ja helposti. Pikapizzat kootaan pienten lapinrieskojen päälle ja täytetään itse tehdyllä pestolla, kesäkurpitsalla ja yrttisillä härkäpapusuikaleilla. Pizzan kruunaa vegaanisesta juuston tapaan käytettävästä valmisteesta tehty juustokastike.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 12 kpl | pientä rieskaa (esim. kaurarieska) |
Täyte | |
| 200 g | (1 pkt) juuston kaltaista kasvirasvavalmistetta (esim. violife block) |
| 250 ml | (1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 250 g | (1 rs) härkäpapusuikaleita (valkosipuli & yrtit) |
Pesto | |
| 25 g | (1/2 ruukkua) villirucolaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 30 g | (1 ruukku) basilikaa |
| 1 dl | auringonkukansiemeniä |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
Pinnalle | |
| 25 g | (1/2 ruukkua) rucolaa |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Tee pesto. Huuhtele rucola ja säästä puolet koristeluun. Kuori valkosipuli. Soseuta peston ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
Määrä Ainesosa 25 g (1/2 ruukkua) villirucolaa 1 kpl valkosipulinkynsi 30 g (1 ruukku) basilikaa 1 dl auringonkukansiemeniä 2 rkl sitruunanmehua 1 dl rypsiöljyä 1/4 tl suolaa - 2
Raasta juustovalmiste. Yhdistä raaste kulhossa kasvirasvasekoitteen kanssa. Mausta pippurilla.
Määrä Ainesosa 200 g (1 pkt) juuston kaltaista kasvirasvavalmistetta (esim. violife block) 250 ml (1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.
Määrä Ainesosa 1 kpl kesäkurpitsa - 4
Levitä rieskat leivinpaperille pellille. Levitä pesto ja juustovalmisteseos rieskoille. Ripottele härkäpapusuikaleet ja kesäkurpitsaraaste päälle.
Määrä Ainesosa 250 g (1 rs) härkäpapusuikaleita (valkosipuli & yrtit) 12 kpl pientä rieskaa (esim. kaurarieska) - 5
Paista pizzoja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Lisää loppu rucola valmiiden pizzojen päälle.
Määrä Ainesosa 25 g (1/2 ruukkua) rucolaa
Ravintosisältö
491
Energiaa kcal
2056
Energiaa kj
31,1 g
Rasvaa
5,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,3 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
18,4 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
491
Energiaa kcal
2056
Energiaa kj
31,1 g
Rasvaa
5,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,3 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
18,4 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























