Yhteistyössä: Food Market Herkku

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Istrian keittiön tuoksuja tulviva possupata on herkullinen viikonloppuruoka. Istrian alue sijaitsee Adrianmeren pohjukassa. Osso bucon kaltainen pataruoka viimeistellään raikkaalla gremolatakastikkeella ja tarjotaan täyteläisen parmesaanipolentan kanssa.
| 1 kg | possun kassleria |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 4 kpl | salottisipulia |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 2 kpl | varsisellerin vartta |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 kpl | ruukku timjamia |
| 1/2 kpl | ruukku oreganoa |
| 800 g | (2 prk) kokonaisia kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa |
| 4 dl | (à 1 l) paahdettua lihalientä (sooci) |
| 3 dl | valkoviiniä (5,5 %) |
| 3 kpl | laakerinlehteä |
| 3/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| GREMOLATA | |
|---|---|
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 kpl | ruukku lehtipersiljaa |
| 3/4 dl | oliiviöljyä |
| ripaus suolaa | |
| ripaus mustapippuria | |
| POLENTA | |
| 1 l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 2 1/2 dl | polenta-maissiryynejä |
| 40 g | (1 dl) parmesaaniraastetta |
Kuutioi liha ja kääntele kuutiot jauhoissa. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja ruskista lihat muutamassa erässä kevyesti. Siirrä lihat 3 litran vetoiseen uunipataan tai -vuokaan.
Kuori ja hienonna sipulit. Pese, kuori ja paloittele porkkanat. Huuhtele ja paloittele varsisellerit. Lisää 2 rkl öljyä pannulle, kuullota kasvikset ja lisää pataan.
Poista timjamista paksut varret. Hienonna timjami ja oregano. Sekoita tomaatit liemineen, lihaliemi ja viini sekä yrtit ja mausteet pannulla. Kaada pataan ja sekoita.
Kypsennä pataa ilman kantta 150-asteisessa uunissa 2 ½–3 tuntia, kunnes liha on mureaa ja liemi saostunut. Sammuta uuni ja anna padan tekeytyä jälkilämmössä lisukkeiden valmistuksen ajan.
Valmista gremolata. Kuori valkosipulinkynsi. Pese sitruuna. Raasta 2 tl sitruunankuorta ja purista 2 rkl mehua. Soseuta kaikki gremolatan ainekset kapeassa kulhossa sauvasekoittimella. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
Kypsennä polenta. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää suola. Vatkaa maissiryynit ripotellen nesteeseen ja keitä hiljalleen välillä sekoittaen noin 6 minuuttia. Sekoita juustoraaste joukkoon.
Viimeistele pata yrteillä ja tarjoa polentan ja gremolatan kanssa.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Istrian keittiön tuoksuja tulviva possupata on herkullinen viikonloppuruoka. Istrian alue sijaitsee Adrianmeren pohjukassa. Osso bucon kaltainen pataruoka viimeistellään raikkaalla gremolatakastikkeella ja tarjotaan täyteläisen parmesaanipolentan kanssa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | possun kassleria |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 4 kpl | salottisipulia |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 2 kpl | varsisellerin vartta |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 kpl | ruukku timjamia |
| 1/2 kpl | ruukku oreganoa |
| 800 g | (2 prk) kokonaisia kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa |
| 4 dl | (à 1 l) paahdettua lihalientä (sooci) |
| 3 dl | valkoviiniä (5,5 %) |
| 3 kpl | laakerinlehteä |
| 3/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | suolaa |
GREMOLATA | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 kpl | ruukku lehtipersiljaa |
| 3/4 dl | oliiviöljyä |
| ripaus suolaa | |
| ripaus mustapippuria | |
POLENTA | |
| 1 l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 2 1/2 dl | polenta-maissiryynejä |
| 40 g | (1 dl) parmesaaniraastetta |
Kuutioi liha ja kääntele kuutiot jauhoissa. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja ruskista lihat muutamassa erässä kevyesti. Siirrä lihat 3 litran vetoiseen uunipataan tai -vuokaan.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | possun kassleria |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
Kuori ja hienonna sipulit. Pese, kuori ja paloittele porkkanat. Huuhtele ja paloittele varsisellerit. Lisää 2 rkl öljyä pannulle, kuullota kasvikset ja lisää pataan.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | salottisipulia |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 2 kpl | varsisellerin vartta |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
Poista timjamista paksut varret. Hienonna timjami ja oregano. Sekoita tomaatit liemineen, lihaliemi ja viini sekä yrtit ja mausteet pannulla. Kaada pataan ja sekoita.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/2 kpl | ruukku timjamia |
| 1/2 kpl | ruukku oreganoa |
| 800 g | (2 prk) kokonaisia kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa |
| 4 dl | (à 1 l) paahdettua lihalientä (sooci) |
| 3 dl | valkoviiniä (5,5 %) |
| 3 kpl | laakerinlehteä |
| 3/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | suolaa |
Kypsennä pataa ilman kantta 150-asteisessa uunissa 2 ½–3 tuntia, kunnes liha on mureaa ja liemi saostunut. Sammuta uuni ja anna padan tekeytyä jälkilämmössä lisukkeiden valmistuksen ajan.
Valmista gremolata. Kuori valkosipulinkynsi. Pese sitruuna. Raasta 2 tl sitruunankuorta ja purista 2 rkl mehua. Soseuta kaikki gremolatan ainekset kapeassa kulhossa sauvasekoittimella. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 kpl | ruukku lehtipersiljaa |
| 3/4 dl | oliiviöljyä |
| ripaus suolaa | |
| ripaus mustapippuria |
Kypsennä polenta. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää suola. Vatkaa maissiryynit ripotellen nesteeseen ja keitä hiljalleen välillä sekoittaen noin 6 minuuttia. Sekoita juustoraaste joukkoon.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 2 1/2 dl | polenta-maissiryynejä |
| 40 g | (1 dl) parmesaaniraastetta |
Viimeistele pata yrteillä ja tarjoa polentan ja gremolatan kanssa.
Vinkki: Ruokajuomaksi sopii hedelmäisen hapokas valkoviini.
Vinkki: Keitä ylijääneestä lihaliemestä ja viinistä maukas keitto tai risotto.
766
Energiaa kcal
3205
Energiaa kj
48,8 g
Rasvaa
14,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,0 g
Hiilihydraatteja
15,2 g
Sokereita
7,2 g
Kuituja
37,0 g
Proteiinia
2,9 g
Suolaa
766
Energiaa kcal
3205
Energiaa kj
48,8 g
Rasvaa
14,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,0 g
Hiilihydraatteja
15,2 g
Sokereita
7,2 g
Kuituja
37,0 g
Proteiinia
2,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 kpl laakerinlehteä, ripaus suolaa, ripaus mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli