Ylikypsä possupata ja parmesaanipolenta
Ainekset
GREMOLATA
POLENTA
Valmistus
Kuutioi liha ja kääntele kuutiot jauhoissa. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja ruskista lihat muutamassa erässä kevyesti. Siirrä lihat 3 litran vetoiseen uunipataan tai -vuokaan.
Kuori ja hienonna sipulit. Pese, kuori ja paloittele porkkanat. Huuhtele ja paloittele varsisellerit. Lisää 2 rkl öljyä pannulle, kuullota kasvikset ja lisää pataan.
Poista timjamista paksut varret. Hienonna timjami ja oregano. Sekoita tomaatit liemineen, lihaliemi ja viini sekä yrtit ja mausteet pannulla. Kaada pataan ja sekoita.
Kypsennä pataa ilman kantta 150-asteisessa uunissa 2 ½–3 tuntia, kunnes liha on mureaa ja liemi saostunut. Sammuta uuni ja anna padan tekeytyä jälkilämmössä lisukkeiden valmistuksen ajan.
Valmista gremolata. Kuori valkosipulinkynsi. Pese sitruuna. Raasta 2 tl sitruunankuorta ja purista 2 rkl mehua. Soseuta kaikki gremolatan ainekset kapeassa kulhossa sauvasekoittimella. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
Kypsennä polenta. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää suola. Vatkaa maissiryynit ripotellen nesteeseen ja keitä hiljalleen välillä sekoittaen noin 6 minuuttia. Sekoita juustoraaste joukkoon.
Viimeistele pata yrteillä ja tarjoa polentan ja gremolatan kanssa.
Vinkki: Ruokajuomaksi sopii hedelmäisen hapokas valkoviini.
Vinkki: Keitä ylijääneestä lihaliemestä ja viinistä maukas keitto tai risotto.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
758
3174
48,8 g
14,2 g
35,8 g
14,7 g
6,7 g
36,7 g
2,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 kpl laakerinlehteä,
ripaus suolaa,
ripaus mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli