Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Edullista, ekologista ja terveellistä – 6 uudenlaista arkiruokaa silakasta, joka on nyt parhaimmillaan

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.10.2020
|
Muokattu: 26.10.2020
Silakkaa voi syödä vuoden ympäri, mutta maukkainta se on syys-marraskuussa eli juuri nyt! Katso 6 uudenlaista silakkareseptiä, joilla saat kalan maistumaan koko perheelle.

Miksi syödä silakkaa?

Silakka on suomalaista perinneruokaa, mutta sen syömiseen on monta muutakin hyvää syytä. Silakassa on runsaasti hyviä rasvoja ja D-vitamiinia, sen syöminen auttaa Itämerta voimaan paremmin eikä kilohintakaan huimaa päätä. Ruotoja ei kannata pelätä, sillä ne pehmenevät silakan kypsysessä uunissa tai pannulla. Mitä näistä silakkaresepteistä kokeilet ensimmäisenä?

1. Haasta uunilohi hunajaisilla uunisilakoilla

Smetana ja hunaja ovat tuttuja uunilohen maustajia. Kokeile tällä kertaa niiden yhdistämistä ja upota soosiin reilu puoli kiloa valmiiksi perattuja silakkafileitä. Uunin lämpö hoitaa loput ja herkullinen vuoka on pöydässä puolessa tunnissa!

2. Voissa paistettuja silakkapihvejä ei voita mikään

Ruisjauholla paneroidut silakkapihvit ovat tuttuja myös ravintoloiden ruokalistoilta. Pannulla rapeiksi paistuneet piffit kelpaavat siis varmasti vaativammallekin syöjälle. Tarjoile tutun silakkaruoan kanssa uudenlainen lisuke: paahdettua juuripersiljaa.

3. Tomaattiset salami-sipulisilakat ovat syksyn lohduttavin kalaruoka

Silakkavuoan voi maustaa sadalla eri tavalla, mutta tässä taitaa olla yksi herkullisimmista yhdistelmistä. Tomaatti, salami ja sipuli tekevät vuoasta ihanan mausteisen ja mehevän, testaa vaikka!

4. Silakka sopii myös soppaan – varsinkin kun liemi maustetaan sulatejuustolla

Puolen tunnin silakkakeiton juju on savupekonin makuinen sulatejuustokastike.

5. Arjen nopein silakkaruoka syntyy valmiista pihveistä

Kaupoissa on nykyään tarjolla entistä paremmin myös silakasta tehtyä valmisruokaa, joilla saat kalaa pöytään entistä helpommin. Tee nopea peltiruoka valmiista silakkapihveistä ja lohkoperunoista vaikka perjantain kunniaksi.

6. Punainen silakkavuoka saa makua pestosta ja srirachasta

Punainen silakkavuoka saa makunsa punaisesta pestosta ja lisäpotkua tulisesta Sriracha-kastikkeesta. Saisiko tällä reseptillä teininkin maistamaan silakkaa? Kannattaa kokeilla!

Lisää syitä syödä silakkaa