Braatvursti
• Saksasta lähtöisin oleva makkara tarjotaan perinteisesti vehnäsämpylän ja sinapin kera. Usein kylkeen pannaan myös hapankaalia tai perunasalaattia.
• Kokeile braatvurstin kanssa vaikka sinappista perunasalaattia
Broilerimakkara
• Mainio vaihtoehto, jos et syö punaista lihaa.
• Seuraksi sopii esimerkiksi hedelmäinen salaatti
Chorizo
• Espanjalaista alkuperää oleva makkara sopii etenkin tapaslautaselle vaikkapa manchego-juuston, oliivien ja suolakeksien seuraan.
• Osa grillattavista chorizoista on raakamakkaroita, joita tulee kypsyttää grillissä hitaasti parikymmentä minuuttia.
• Nauti grillattua chorizoa esimerkiksi paprikaslaw'n kera
Grillimakkarat
• Perinteisten grillimakkaroiden lihapitoisuus vaihtelee.
• Grillimakkarat nautitaan usein sinapin tai ketsupin kera – valinta on makuasia.
• Kokeile myös ranskalaista perunasalaattia
Maustetut grillimakkarat
• Jos haluaa makkaraansa lisämakua, vaihtoehtoja on nykyään valtavasti: juustoisia, chilillä maustettuja, valkosipulilla höystettyjä….
• Juustoiselle grillimakkaralle sopii esimerkiksi mausteinen porkkana-kikhernesalaatti, chilillä maustetulle raikas tomaatti-fetasalaatti _ja valkosipulilla höystetylle Välimeren salaatti_
Lammasmakkara
• Usein hieman voimakkaamman makuisen makkaran lisukkeiksi sopivat esimerkiksi kaali- ja perunasalaatit
• Testaa lammasmakkaran kera varhaiskaali-pähkinäcaesaria
Raakamakkara
• Makkaramassa on raakaa, joten se pitää kypsentää hyvin.
• Nauti vaikka tomaattisalsan kanssa
Ryynimakkara
• Nimensä mukaisesti ryynejä sisältävässä makkarassa on yleensä vähän lihaa (usein possua).
• Seuraksi sopii esimerkiksi punajuurta ja kukkakaalia sisältävä kasvimaan salaatti
Soijamakkara
• Kasvissyöjän makkaravalinta saa usein makua mausteista kuten pomeranssinkuoresta.