Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kahden päivän arkiruokataktiikka: näillä resepteillä seuraavankin päivän ruoka on jo puoliksi tehty

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 3.2.2021
|
Muokattu: 25.10.2023
Tutun sanonnan mukaan hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja se todella pätee näihin reseptipareihin. Tee tarkoituksella isompi satsi uunikalaa, -kanaa, -possua tai -kasviksia, niin olet askeleen edellä arjen ruoanlaittorumbassa. Samalla tähteet tulevat varmasti syödyksi ja hävikki vähenee kuin itsestään.

Uunilohi: ensin yrttikvinoan kanssa, sitten uuniperunoiden täytteenä

Valitse kilon painoinen lohifilee, kuorruta se sitrusviipaleilla ja paista uunissa meheväksi. Ensimmäisenä päivänä lohi maistuu raikkaan yrttikvinoan kanssa ja seuraavana päivänä tähteet sujahtavat tuorejuuston, piparjuuritahnan ja punasipulin kanssa uuniperunoiden täytteeksi.

Possunfilee: ensin hunajaisena uunipossuna, seuraavana päivänä salaatissa

Juureksista, omenasta, possunfileestä ja ohrasta syntyy herkullinen ateria ja seuraavana päivänä vielä ihana salaatti, jonka kruunaa uunissa paahtuneista omenoista surautettu majoneesikastike. Tee kerralla kaksi possunfileetä, lisää pellille pari ylimääräistä omenaa ja keitä lisädesi ohrasuurimoita, niin saat salaattiainekset kasaan.

Uunibroileri: ensin uunirisoton kanssa, sitten keittoon suikaloituina

Kokonaisen broilerin paistaminen vie vähän enemmän aikaa, mutta palkitsee kokin herkullisella maulla. Hyödynnä uunin lämpö ja tee myös kanan lisukerisotto uunin lämmössä.

Lopusta broilerista syntyy seuraavana päivänä nopea keitto, johon voit viipaloida myös vihanneslokeron sekalaiset kasvikset reseptissä olevan tuorekasvissekoituksen sijaan.

Paahdetut kasvikset: ensin falafelien kanssa, sitten sosekeitoksi surautettuna

Tee helppo peltiruoka uunijuureksista, valmisfalafeleista ja piparjuuren maustamasta hernetahnasta. Kokkaa kerralla tuplamäärä kasviksia, niin seuraavana päivänä herkullisen sosekeiton valmistamiseen menee vain hetki.

Lihapullat: ensin perunoiden kanssa, seuraavana päivänä lasagnen täytteeksi

Pyörittele tuplasatsi helppoja lihapullia, niin saat seuraavana päivänä ruoaksi ihanan mehevää lihapullalasagnea. Voit käyttää lasagneen myös sekalaisia kasviksia, kuten kesäkurpitsaa, paprikaa ja porkkanaa.

Täältä löydät lisää näppäriä hävikkivinkkejä ja -reseptejä