Säädä uuni 180 asteeseen. Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä.
Poista kalvot lihan pinnalta. Ruskista filee tilkassa öljyä pannulla. Sekoita 1 rkl rypsiöljyä, sriracha, 2 tl hunajaa, suola ja pippuri. Sivele seos fileen pintaan. Työnnä paistolämpömittari fileen keskelle.
Kuori ja lohko omenat. Sekoita 1 rkl rypsiöljyä ja 1 tl hunajaa. Pyörittele omenalohkot hunajaöljyssä. Laita omenat ja filee uunipellille. Kypsennä uunissa noin 25–30 minuuttia, kunnes paistolämpömittari näyttää 65 astetta. Ota kypsä liha uunista, peitä foliolla ja anna vetäytyä noin 10¬ minuuttia ennen viipalointia. Siirrä omenalohkot lautaselle jäähtymään.
Suikaloi kaali ja paprika. Sekoita kasvikset, ohra ja salaattisekoitus kulhossa.
Valmista uuniomenamajoneesi. Purista sitruunan mehu. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Laita mehu, valkosipuli, jäähtyneet omenalohkot ja sinappi kannuun. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää öljy ohuena nauhana sekoittimen käydessä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Viipaloi possunfilee ja rouhi pähkinät. Lisää ne salaattiin. Tarjoa salaatti uuniomenamajoneesin kanssa.
Vinkki: Salaatti valmistuu nopeasti, jos kypsennät porsaanfileen, ohrasuurimot ja omenat jo edellisenä päivänä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
615
2574
40,5 g
4,3 g
28,0 g
14,0 g
5,8 g
30,5 g
2,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli