Omenainen possusalaatti
60 min (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Possusalaatin täyteläisen maun salaisuus on herkullinen uuniomenamajoneesi. Suippokaalista ja suippopaprikasta sekoitettu salaatti saa ruokaisuutta ohrasuurimoista.
| 1 dl | esikypsennettyjä ohrasuurimoita |
| 500 g | (1 kpl) porsaan sisäfilee |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | srirachakastiketta |
| 3 tl | juoksevaa hunajaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 3 kpl | omenaa |
| 100 g | suippokaalia |
| 1 kpl | suippopaprika |
| 180 g | (1 ps) salaattisekoitusta |
| 1/2 dl | pähkinöitä |
| Uuniomenamajoneesi | |
|---|---|
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 dl | uuniomenalohkoja |
| 2 tl | sinappia |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
- 1.
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä.
- 2.
Poista kalvot lihan pinnalta. Ruskista filee tilkassa öljyä pannulla. Sekoita 1 rkl rypsiöljyä, sriracha, 2 tl hunajaa, suola ja pippuri. Sivele seos fileen pintaan. Työnnä paistolämpömittari fileen keskelle.
- 3.
Kuori ja lohko omenat. Sekoita 1 rkl rypsiöljyä ja 1 tl hunajaa. Pyörittele omenalohkot hunajaöljyssä. Laita omenat ja filee uunipellille. Kypsennä uunissa noin 25–30 minuuttia, kunnes paistolämpömittari näyttää 65 astetta. Ota kypsä liha uunista, peitä foliolla ja anna vetäytyä noin 10¬ minuuttia ennen viipalointia. Siirrä omenalohkot lautaselle jäähtymään.
- 4.
Suikaloi kaali ja paprika. Sekoita kasvikset, ohra ja salaattisekoitus kulhossa.
- 5.
Valmista uuniomenamajoneesi. Purista sitruunan mehu. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Laita mehu, valkosipuli, jäähtyneet omenalohkot ja sinappi kannuun. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää öljy ohuena nauhana sekoittimen käydessä. Mausta suolalla ja pippurilla.
- 6.
Viipaloi possunfilee ja rouhi pähkinät. Lisää ne salaattiin. Tarjoa salaatti uuniomenamajoneesin kanssa.
Omenainen possusalaatti
Possusalaatin täyteläisen maun salaisuus on herkullinen uuniomenamajoneesi. Suippokaalista ja suippopaprikasta sekoitettu salaatti saa ruokaisuutta ohrasuurimoista.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | esikypsennettyjä ohrasuurimoita |
| 500 g | (1 kpl) porsaan sisäfilee |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | srirachakastiketta |
| 3 tl | juoksevaa hunajaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 3 kpl | omenaa |
| 100 g | suippokaalia |
| 1 kpl | suippopaprika |
| 180 g | (1 ps) salaattisekoitusta |
| 1/2 dl | pähkinöitä |
Uuniomenamajoneesi | |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 dl | uuniomenalohkoja |
| 2 tl | sinappia |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Valmistus (Uuni 180°C)
- 1
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä.
Määrä Ainesosa 1 dl esikypsennettyjä ohrasuurimoita - 2
Poista kalvot lihan pinnalta. Ruskista filee tilkassa öljyä pannulla. Sekoita 1 rkl rypsiöljyä, sriracha, 2 tl hunajaa, suola ja pippuri. Sivele seos fileen pintaan. Työnnä paistolämpömittari fileen keskelle.
Määrä Ainesosa 500 g (1 kpl) porsaan sisäfilee 2 rkl rypsiöljyä 2 tl srirachakastiketta 3 tl juoksevaa hunajaa 1 tl suolaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria - 3
Kuori ja lohko omenat. Sekoita 1 rkl rypsiöljyä ja 1 tl hunajaa. Pyörittele omenalohkot hunajaöljyssä. Laita omenat ja filee uunipellille. Kypsennä uunissa noin 25–30 minuuttia, kunnes paistolämpömittari näyttää 65 astetta. Ota kypsä liha uunista, peitä foliolla ja anna vetäytyä noin 10¬ minuuttia ennen viipalointia. Siirrä omenalohkot lautaselle jäähtymään.
Määrä Ainesosa 2 dl uuniomenalohkoja 3 tl juoksevaa hunajaa 2 rkl rypsiöljyä 3 kpl omenaa - 4
Suikaloi kaali ja paprika. Sekoita kasvikset, ohra ja salaattisekoitus kulhossa.
Määrä Ainesosa 100 g suippokaalia 1 kpl suippopaprika 180 g (1 ps) salaattisekoitusta - 5
Valmista uuniomenamajoneesi. Purista sitruunan mehu. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Laita mehu, valkosipuli, jäähtyneet omenalohkot ja sinappi kannuun. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää öljy ohuena nauhana sekoittimen käydessä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruuna 1 kpl valkosipulinkynsi 2 tl sinappia 1 dl rypsiöljyä 1/2 tl suolaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria 2 dl uuniomenalohkoja - 6
Viipaloi possunfilee ja rouhi pähkinät. Lisää ne salaattiin. Tarjoa salaatti uuniomenamajoneesin kanssa.
Määrä Ainesosa 1/2 dl pähkinöitä
Vinkki: Salaatti valmistuu nopeasti, jos kypsennät porsaanfileen, ohrasuurimot ja omenat jo edellisenä päivänä.
Ravintosisältö
624
Energiaa kcal
2615
Energiaa kj
40,8 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,8 g
Hiilihydraatteja
14,8 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
31,3 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
624
Energiaa kcal
2615
Energiaa kj
40,8 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,8 g
Hiilihydraatteja
14,8 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
31,3 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























