Omenainen possusalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min (josta 45 min aktiivista)

Possusalaatin täyteläisen maun salaisuus on herkullinen uuniomenamajoneesi. Suippokaalista ja suippopaprikasta sekoitettu salaatti saa ruokaisuutta ohrasuurimoista.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 dlesikypsennettyjä ohrasuurimoita
500 g(1 kpl) porsaan sisäfilee
2 rklrypsiöljyä
2 tlsrirachakastiketta
3 tljuoksevaa hunajaa
1 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
3 kplomenaa
100 gsuippokaalia
1 kplsuippopaprika
180 g(1 ps) salaattisekoitusta
1/2 dlpähkinöitä

Uuniomenamajoneesi

1 kplsitruuna
1 kplvalkosipulinkynsi
2 dl uuniomenalohkoja
2 tlsinappia
1 dlrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus (Uuni 180°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 180 asteeseen. Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä.

    MääräAinesosa
    1 dlesikypsennettyjä ohrasuurimoita
  2. 2

    Poista kalvot lihan pinnalta. Ruskista filee tilkassa öljyä pannulla. Sekoita 1 rkl rypsiöljyä, sriracha, 2 tl hunajaa, suola ja pippuri. Sivele seos fileen pintaan. Työnnä paistolämpömittari fileen keskelle.

    MääräAinesosa
    500 g(1 kpl) porsaan sisäfilee
    2 rklrypsiöljyä
    2 tlsrirachakastiketta
    3 tljuoksevaa hunajaa
    1 tlsuolaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
  3. 3

    Kuori ja lohko omenat. Sekoita 1 rkl rypsiöljyä ja 1 tl hunajaa. Pyörittele omenalohkot hunajaöljyssä. Laita omenat ja filee uunipellille. Kypsennä uunissa noin 25–30 minuuttia, kunnes paistolämpömittari näyttää 65 astetta. Ota kypsä liha uunista, peitä foliolla ja anna vetäytyä noin 10¬ minuuttia ennen viipalointia. Siirrä omenalohkot lautaselle jäähtymään.

    MääräAinesosa
    2 dl uuniomenalohkoja
    3 tljuoksevaa hunajaa
    2 rklrypsiöljyä
    3 kplomenaa
  4. 4

    Suikaloi kaali ja paprika. Sekoita kasvikset, ohra ja salaattisekoitus kulhossa.

    MääräAinesosa
    100 gsuippokaalia
    1 kplsuippopaprika
    180 g(1 ps) salaattisekoitusta
  5. 5

    Valmista uuniomenamajoneesi. Purista sitruunan mehu. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Laita mehu, valkosipuli, jäähtyneet omenalohkot ja sinappi kannuun. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää öljy ohuena nauhana sekoittimen käydessä. Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna
    1 kplvalkosipulinkynsi
    2 tlsinappia
    1 dlrypsiöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    2 dl uuniomenalohkoja
  6. 6

    Viipaloi possunfilee ja rouhi pähkinät. Lisää ne salaattiin. Tarjoa salaatti uuniomenamajoneesin kanssa.

    MääräAinesosa
    1/2 dlpähkinöitä

Vinkki: Salaatti valmistuu nopeasti, jos kypsennät porsaanfileen, ohrasuurimot ja omenat jo edellisenä päivänä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
9.7.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä