Kahvipöytien klassikko eli kaikille maistuvat muffinssit leivotaan syksyllä herukoista. Muffinssit ovat helppo herkku valmistaa, sillä niiden taikinan teko ei vaadi kulhoa kummempia laitteita. Voit valita muffinsseihin rapean kauratoscapäällyksen tai makean kinuskirahkan, tai kokeile vaikka molempia! Näiden reseptien avulla saat tehtyä pakastimeen lisätilaa tulevan syksyn sadolle, sillä muffinsseihin voi käyttää myös pakastemarjoja.
Leivo luumuista, kurpitsasta ja herukoista - syksyinen kahvipöytä hehkuu satokauden väreissä
Herukkamuffinssit ovat mainio yhdistelmä kirpeää ja makeaa
Kokeile kurpitsaa juustokakussa
Myskikurpitsa sopii upeasti myös makeaan leivontaan. Tässä reseptissä myskikurpitsa löytää paikkansa makeasta juustokakusta. Kakku on yllättävän helppo tehdä: keitä kurpitsasta sosetta, mausta kanelilla ja inkiväärillä ja sekoita tuorejuustotäytteeseen. Jos kurpitsasosetta jää yli, voit käyttää sen kurpitsarisottoon.
Mehevyyttä omenoista ja luumuista
Kotimaiset omenat ja luumut ovat nyt parhaimmillaan ja makeimmillaan. Mehevät hedelmät uppoavat erityisen mainiosti pulliin ja piirakoihin. Kokeile omenoista näyttävää omenabostonia, joka kätkee sisälleen paljon tuoreita omenoita ja kanelia. Ihanan tahmea vaahterasiirappinen kuorrutus viimeistelee pullaherkun. Boston on helppo valmistaa myös vegaanisena versiona. Jos luumuja on saatavilla paljon, tarjoa kahvipöydässä kahta erilaista luumupiirakkaa. Tee perinteinen luumupiirakka murotaikinapohjaan ja taiteile pintaan ristikko. Ripottele toisen piirakan pinnalle uunissa kinuskiseksi paahtuvaa pähkinätoscaa.
Kuivakakku viikunasta tai porkkanasta
Kahvikakun ei tarvitse olla tylsä! Kokeile viikunoita suklaan kanssa ja leivo ihanan kuohkea, gluteeniton kakku mantelijauhoista. Koristele suklainen kakku tuoreilla viikunoilla ja herkuttele kahvin tai teen kanssa. Kokeile myös uutta tapaa tehdä porkkanakakku. Tässä reseptissä tuorejuustokuorrutus kätketään kuivakakun sisälle meheväksi täyteraidaksi. Ihana yllätys ilahduttaa kahvipöydässä.