Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nyt herkutellaan omenoilla! Löydä oma suosikkisi omenaisista herkkuresepteistä

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.8.2022
|
Muokattu: 15.8.2022
Kirpeää, makeaa ja kaikkea siltä väliltä - kotimaisista omenoista löytyy valinnanvaraa monenlaiseen leivontaan. Kokeile tänä syksynä omenapiirakan lisäksi myös muita helposti valmistuvia omenaherkkuja ja ihastu omenamuffinsseihin, struudeliin ja korvapuustille maistuvaan omenakakkuun.

Upota omenat helposti valmistuviin muffinsseihin

Nämä yhden kulhon taktiikalla valmistuvat muffinssit sisältävät runsaasti omenaa, sillä omppuja upotetaan ilman vatkausta syntyvään taikinaan sekä muffinssien päälle. Taikinaan tulevat omenakuutiot tekevätkin muffinsseista supermeheviä. Asettele koristeeksi tulevat omenaviipaleet kauniiseen viuhkan muotoon tai taittele muffinssien päälle ruusukkeiksi. Jos omenoita on paljon, voit hyvin tuplata taikinaan tulevien omenoiden määrän.

Tuo korvapuustin maut kauniiseen omenakakkuun

Omenakakku maistuu tänä syksynä korvapuustille! Kardemummalla ja kanelilla maustettu kakku saa mehevyytensä vaniljarahkasta ja kauniin ulkomuotonsa päällä olevasta ruusukkeesta. Ruusuke on yllättävän helppo tehdä - asettele omenaviipaleet ulkokehältä alkaen sisäkkäisiksi kehiksi ja koristele kakku paistamisen jälkeen tomusokerilla.

Herkuttele pitkällä aamiaisella omenavispipuuroa tai pähkinäisiä omenaritareita

Omenaiset herkut sopivat mainiosti myös aamiaiselle tai viikonloppubrunssille. Perinteisesti marjamehusta valmistettava vispipuuro onnistuu erinomaisesti myös omenamehusta. Kuohkean omenapuuron voi valmistaa jo edellisenä iltana jääkaappiin odottelemaan. Mausta puuro kanelilla ja tarjoa tuoreiden omenakuutioiden kera. Toinen omenainen aamupalaherkku vaatii hieman enemmän paneutumista, mutta vaivannäkö palkitaan varmasti. Omena-maapähkinäritarit maistuvat kanelilta ja maapähkinävoilta ja kätkevät sisäänsä pehmeää omenapaistosta. Tarjoa ritarit vaniljajäätelön kanssa.

Pyöräytä perinteinen omenapitko

Yhdistä pullataikina, omenat ja vaniljakreemi pehmoiseen pullapitkoon! Valmiista vaniljakastikejauheesta ja omenoista syntyy helposti koukuttavan ihana täyte, joka mehevöittää pitkon. Leivo pullaherkkuja vaikka useampikin ja pakasta niistä osa helposti sulatettavaksi vierasvaraksi.

Tee taivaallisen hyvä omenastruudeli

Tunnetko jo saksalaisen perinneherkun omenastruudelin? Tämä upea herkku täytetään happamilla omenoilla ja pähkinöillä ja kääräistään lehtevään taikinaan. Struudeli maistuu erityisen hyvältä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Kokeile omenapiirakkaa kahdeksalla eri tavalla

Jos kaipaat edellä mainittujen herkkureseptien lisäksi myös klassista omenapiirakkaa, kokeile näitä kahdeksaa reseptiä! Omenapiirakan voi nimittäin tehdä yllättävän monella eri tapaa. Maistuisiko pellillinen, kuorrutettu, murulla päällystetty tai ranskalaistyylinen tarte tatin? Kokeile myös mokkapalojen tyyliin kuorrutettua omenapiirakkaa, gluteenitonta versiota tai ruispohjaista herkkupiirakkaa. Kurkkaa myös artikkelin lopusta löytyvä vaniljakastikkeen ohje, sillä jokainen omenaherkku paranee piirun verran, kun tarjoat sen kanssa vaniljakastiketta.

Kokkaa omenasta jotain ihan uutta

Kun makea leivonta ei inspiroi mutta omenoita on vielä jäljellä, on aika kokeilla suolaisia omenaherkkuja. Omena sopii yllättävän moneen tuttuun ruokaan tuomaan mehevyyttä: kinkkukiusaukseen, keittoihin, kaalilaatikkoon ja jopa lihapulliin! Kokeile ennakkoluulottomasti erilaisia omenareseptejä ja saatat löytää yllättäviä uusia arkiruokasuosikkeja.

Katso kaikki omenareseptit