Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

8 x omenapiirakka – reseptit suomalaiseen suosikkileivonnaiseen

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 25.9.2017
|
Muokattu: 3.9.2021
Maistuisiko pellillinen mehevää omenapiirakkaa itse tehdyllä vaniljakastikkeella? Tai kenties jokin muu helppo omenapiirakan munnos? On monta tapaa valmistaa kauden ykkösleivonnainen. Jos perinteiset piirakat on jo kokeiltu, leivo ranskalainen tarte tatin tai kokeile kuorruttaa omenapiirakka porkkanakakun tyyliin. Katso omenapiirakkareseptit!

1. Pellillinen omenapiirakkaa on leivottava joka syksy

Tällä klassikko-ohjeella valmistat pellillisen mehevää omenapiirakkaa, josta riittää pala useammallekin herkuttelijalle.

2. Helppo omenapiirakka tehdään pyöreään piirakkavuokaan

Simppeleistä aineksista syntyy helposti myös omenapiirakka pyöreään vuokaan. Taikinaa ei tarvitse vatkata, se vain sekoitetaan tasaiseksi ja koristellaan omenaviipalein.

3. Oikaisijan omena-vaniljapiirakka yllättää täytteellään

Tässä omenapiirakkareseptissä käytetään valmista pakastepiirakkataikinaa. Piirakan jujuna on jo täytteeseen lisättävä vaniljakastike.

4. Gluteeniton omenapiirakka leivotaan kaurajauhoista ja koristellaan kauratoscalla

Mehevä kaurainen omenapiirakka maistuu kaikille. Runsaan omenainen piirakka viimeistellään kauratoscalla.

5. Kuorrutettu omenapiirakka lainaa tyyliä porkkanakakulta

Tämä omenapiirakka saa päälleen porkkanakakusta tutun kuorrutteen. Taikinan valmistus käy helposti sekoittamalla kaikki ainekset keskenään kulhossa.

6. Ruisjauhoista leivottu omenapiirakka kruunataan mantelirouheella

Omenapiirakka onnistuu myös ruisjauhoista. Rapea pohja saa päälleen rahkaisen omenatäytteen ja halutessaan piirakan voi koristella vielä mantelirouheella.

7. Tarte tatin keikauttaa omenapiirakan ympäri

Tarte tatin on ranskalainen klassikko-omenapiirakka. Omenat paistetaan uunissa taikinan alla ja lopuksi torttu keikautetaan ympäri.

8. Omenapiirakka täytetään mokkapalojen tapaan

Täytä pohja muhkeilla omenakuutioilla, kuorruta kinuskituorejuustolla ja viimeistele kinuskikastikkeella ja nonparelleilla.

Näin valmistat vaniljakastikkeen

Viimeistele mustikkapiirakka-annos itse tehdyllä vaniljakastikkeella.

Katso myös nämä omenaherkut