Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mitä vielä omenasta? 10 reseptiä, jotka eivät ole piirakkaa, mehua tai hilloa

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 4.9.2020
|
Muokattu: 1.4.2022
Joinain vuosina omenasatoa tuntuu riittävän loputtomiin. Kun piirakat, mehut ja hillot on jo tehty, tarvitaan uusia ideoita, joihin uppoaa omppu jos toinenkin. Omenaraaste mehevöittää muun muassa lihapullat ja kinkkukiusauksen. Kokeile vaikka!

Omena ja inkivääri raikastavat tavalliset lihapullat. Pullataikinaan uppoaa jo kaksi omenaa, mutta niitä voi paistaa lohkoina pannulla vielä muutaman lisää ja tarjoilla lisukkeena perunasoseen ja pullien kanssa.

Omenaraaste mehevöittää lihapullien lisäksi kasvispihvit. Omenoiden lisäksi edulliseen kasvisruokaan uppoaa näppärästi puoli kiloa juureksia.

Kolme syksyn suosikkia yhdistyvät omenaisessa kaalilaatikossa, joka tarjoillaan tietenkin puolukkasurvoksen tai -hillon kera.

Lohkottu omena raikastaa uunijuurekset. Lisää vielä pellille timjamia tai rosmariinia, niin tuttu lisuke maistuu aivan uudelta.

Kinkku ja omena sopivat hienosti yhteen. Tämä resepti on ajankohtainen myös talvella, sillä kiusaukseen käytät kätevästi joulukinkun tähteen.

Oletko jo kokeillut omenaa sosekeitoissa? Kirpeä omena tuo keittoon pientä hapokkuutta, joka tasapainottaa kokonaisuutta. Tässä reseptissä omena raikastaa porkkana-perunasosekeiton.

Porkkanaraasteen mehevöittämät sämpylät ovat klassikko, mutta omenaraaste toimii sämpylätaikinassa vähintään yhtä hyvin. Parinkymmenen sämpylän satsiin sitä uppoaa lähes puoli kiloa.

Vispipuuro on ihana välipala tai jälkiruoka. Omenavispis maustetaan tietenkin kanelilla.

Chutneyt ovat intialaisia, hedelmistä keitettyjä lisukkeita, joiden maussa yhdistyvät makea, suolainen, hapan ja tulinen. Lisukkeena tarjoiltu omenachutney tuo syvyyttä yksinkertaiseenkin liha- tai kana-ateriaan.

Coleslaw on aina hyvää, mutta hapan omena tekee siitä vieläkin parempaa. Kokeile kanan ja possun lisukkeena tai hodareiden välissä.

Testaa myös näitä omenareseptejä

Lue lisää omenasta