Mitä vielä omenasta? 10 reseptiä, jotka eivät ole piirakkaa, mehua tai hilloa

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 4.9.2020
|
Muokattu: 30.1.2025
Joinain vuosina omenasatoa tuntuu riittävän loputtomiin. Kun piirakat, mehut ja hillot on jo tehty, tarvitaan uusia ideoita, joihin uppoaa omppu jos toinenkin. Omenaraaste mehevöittää muun muassa lihapullat ja kinkkukiusauksen. Kokeile vaikka!

Omena ja inkivääri raikastavat tavalliset lihapullat. Pullataikinaan uppoaa jo kaksi omenaa, mutta niitä voi paistaa lohkoina pannulla vielä muutaman lisää ja tarjoilla lisukkeena perunasoseen ja pullien kanssa.

Omena-inkiväärilihapullat
Omena-inkiväärilihapullat

Omena-inkiväärilihapullat

Omenaraaste mehevöittää lihapullien lisäksi kasvispihvit. Omenoiden lisäksi edulliseen kasvisruokaan uppoaa näppärästi puoli kiloa juureksia.

Raastepihvit
Raastepihvit

Raastepihvit

Kolme syksyn suosikkia yhdistyvät omenaisessa kaalilaatikossa, joka tarjoillaan tietenkin puolukkasurvoksen tai -hillon kera.

Omenainen kaalilaatikko
Omenainen kaalilaatikko

Omenainen kaalilaatikko

Lohkottu omena raikastaa uunijuurekset. Lisää vielä pellille timjamia tai rosmariinia, niin tuttu lisuke maistuu aivan uudelta.

Nopeat omenaiset uunijuurekset
Nopeat omenaiset uunijuurekset

Nopeat omenaiset uunijuurekset

Kinkku ja omena sopivat hienosti yhteen. Tämä resepti on ajankohtainen myös talvella, sillä kiusaukseen käytät kätevästi joulukinkun tähteen.

Omenainen kinkkukiusaus
Omenainen kinkkukiusaus

Omenainen kinkkukiusaus

Oletko jo kokeillut omenaa sosekeitoissa? Kirpeä omena tuo keittoon pientä hapokkuutta, joka tasapainottaa kokonaisuutta. Tässä reseptissä omena raikastaa porkkana-perunasosekeiton.

Porkkana-omenakeitto ja pistaasisalsa
Porkkana-omenakeitto ja pistaasisalsa

Porkkana-omenakeitto ja pistaasisalsa

Porkkanaraasteen mehevöittämät sämpylät ovat klassikko, mutta omenaraaste toimii sämpylätaikinassa vähintään yhtä hyvin. Parinkymmenen sämpylän satsiin sitä uppoaa lähes puoli kiloa.

Omenaiset sämpylät
Omenaiset sämpylät

Omenaiset sämpylät

Vispipuuro on ihana välipala tai jälkiruoka. Omenavispis maustetaan tietenkin kanelilla.

Omenavispipuuro
Omenavispipuuro

Omenavispipuuro

Chutneyt ovat intialaisia, hedelmistä keitettyjä lisukkeita, joiden maussa yhdistyvät makea, suolainen, hapan ja tulinen. Lisukkeena tarjoiltu omenachutney tuo syvyyttä yksinkertaiseenkin liha- tai kana-ateriaan.

Coleslaw on aina hyvää, mutta hapan omena tekee siitä vieläkin parempaa. Kokeile kanan ja possun lisukkeena tai hodareiden välissä.

Omenainen coleslaw
Omenainen coleslaw

Omenainen coleslaw

Testaa myös näitä omenareseptejä

Omenataskut

Omenataskut

arrow-right
Kinkkupasta

Kinkkupasta

arrow-right
Piimä-kanelivanukas ja karamellisoidut omenat

Piimä-kanelivanukas ja karamellisoidut omenat

arrow-right
Broileria omena-rosmariinikastikkeessa

Broileria omena-rosmariinikastikkeessa

arrow-right

Lue lisää omenasta