Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maissi käy grilliin ja grilliruokien lisukkeeksi

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 8.4.2024
|
Muokattu: 7.5.2024
Grillattu maissi on kesän klassikko. Grillaa, syö suoraan tähkästä tai irrota jyvät salaattiin tai salsaan. Katso ohjeet maissien grillaukseen ja helppoihin maissilisukkeisiin.

Maissi grilliin

Grillaa maissit kokonaisina tai puolikkaiksi leikattuina. Maisseista saa myös hauskoja ribsejä, kun ne leikkaa pitkittäin neljään osaan. Sivele maisseihin hieman öljyä ja grillaa tasaisesti käännellen, jotta maissit ruskistuvat sieltä täältä ja kuumenevat kunnolla.

Grillaa esikeitettyjä maisseja noin 5–10 minuuttia. Tuore maissi vaatii noin 10 minuutin esikeittämisen vedessä ennen grillausta tai pidemmän kypsennysajan grillissä, noin 20 minuuttia.

Viimeistele grillatut maissit herkullisella maustevoilla. Testaa maustevoin makuina chilihiutaleita ja yrttejä tai nduja-tahnaa ja sitruunanmehua. Entä miltä kuulostaa tämä meksikolainen tapa: sivele maissit majoneesikastikkeella ja kuorruta juustomurulla, korianterilla ja limenmehulla.

Maissin saa mukaan grillivartaisiin, jos sen leikkaa tukevalla, terävällä veitsellä viipaleiksi ja leikkaa niiden keskelle pienet ristiviillot, joista maissit voi pujottaa varrastikkuihin.

Herkullinen kesäruoka syntyy, kun grillaa maissiviipaleita yhdessä paprikan ja kesäkurpitsan kanssa ja tarjoaa ne labneh-dippiin kastettuna.

Maissisalaatit grilliruoan lisukkeeksi

Voit lisätä grillatut maissit osaksi salaattia. Leikkaa hieman jäähtyneiden maissien jyvät irti tähkästä terävällä veitsellä. Tämä on mainio tapa hyödyntää myös edellispäivän grillailusta ylijääneet maissit. Kesäisessä kerrossalaatissa maissiin yhdistyvät tomaatit, rucola ja mehukkaat melonit. Ruokaisampana salaattina toimii veikeä maissi-nuudelisalaatti.

Grilliruoan lisukkeisiin on helppo hyödyntää myös pakasteena ja säilykkeenä myytävät maissit. Pakastemaissit kannattaa keittää vedessä muutaman minuutin ajan ennen salaattiin lisäämistä. Simppelit, raikkaat salaatit ja salsat maistuvat yhdessä grillikasvisten tai -lihan kanssa.

Löydä lisää grillattavaa