Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Rukiinen porkkanakakkukääretorttu

Makeaa porkkanasta — leivo kaikille maistuva porkkanakakku tai kokeile jotain ihan uutta!

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 30.9.2022
Muokattu: 30.9.2022
Porkkanakakku on monen lempileivonnainen: mehevä ja juuri sopivan makea. Vaalean kermaisella kuorrutuksella päällystetyn, perinteisen porkkanakakun lisäksi porkkana sopii mainiosti myös muuhun leivontaan. Kokeile porkkanaista kinuskipiirakkaa, kääretorttua tai donitsikeksejä - näissä resepteissä riittää valinnanvaraa!

Piirakasta riittää isommallekin porukalle

Jos haluat tarjota porkkanakakun makuja isolle porukalle ja aikaa on vain vähän, leivo pellillinen porkkanapiirakkaa. Pellillisestä riittää useammalle syöjälle, tai voit myös pakastaa piirakasta puolet vierasvaraksi. Ripottele porkkanapiirakan päälle kookoshiutaleita tai pähkinärouhetta makusi mukaan.

Yhteishyvän lukijoiden suosikkireseptin porkkana-kinuskipiirakan pohja maistuu perinteiselle porkkanakakulle, mutta päälle keitetään tuorejuustokuorrutteen sijaan appelsiininen kinuskikastike. Uunivuokaan tehtävän piirakan raaka-ainemäärät voi myös helposti tuplata, jolloin piirakkaa tulee kokonainen iso uunipellillinen.

Porkkanakakun muodonmuutos

Tee porkkanakakku tällä kertaa uudella tavalla ja kääräise kääretortuksi tai piilota tuorejuustotäyte kakun sisälle raidoiksi. Kääretortun pohja on ruisjauhon ansiosta kuitupitoinen ja maistuu aivan erityisen hyvältä. Tee tortusta ekstraherkullinen, ja paahda kääretortun päälle hunajalla ja kanelilla maustettuja pähkinöitä.

Kahvipöydän yllättäjä, perinteiseltä kahvikakulta näyttävä porkkanakakku tuorejuustoraidoilla, kätkee sisälleen hauskan yllätyksen. Tuorejuustotäyte paljastuu vasta kakkua leikatessa ja tekee kakusta mehevän.

Pientä hyvää porkkanoista

Kun kaipaat jotain pientä makeaa iltapäivän teehetkelle, leivo porkkanasta pähkinäisiä palloja tai hauskoja donitsikeksejä. Porkkanapallot ovat erinomainen valinta myös välipalaksi, sillä ne eivät sisällä lainkaan lisättyä sokeria. Kanelilla ja kardemummalla maustetut pallerot makeutetaan taateleilla ja kuivatuilla aprikooseilla.

Porkkanaiset donitsikeksit on helppo tehdä myös lasten kanssa yhdessä touhuten. Koska taikina pursotetaan pellille, et tarvitse niiden valmistamiseen donitsipeltiä.

Perinteisellä porkkanakakulla hurmaat aina

Jos haluat kuitenkin tehdä perinteisen porkkanakakun, käänny näiden reseptien puoleen! Porkkanakakun erityinen mahtavuus piilee sen hyvässä säilyvyydessä: kakku vain paranee jääkaapissa, joten voit tehdä pohjan valmiiksi jo hyvissä ajoin etukäteen ja kuorruttaa juuri ennen tarjoilua. Porkkanakakku onnistuu erinomaisen hyvin myös vegaanisena versiona.

Lue lisää vinkkejä porkkanoiden käyttöön