Mintun raikkaus sopii täydellisesti maustamaan kesäisiä ruokia. Vihreät kasvikset, kuten kurkku, kesäkurpitsa, parsa ja herneet, saavat kaikki herkullista lisämakua mintusta, mutta sen maku sopii myös perunoiden, tomaatin ja porkkanan pariin. Kokeile esimerkiksi herkullisen vihreää minttu-parsasalaattia tai melonista kanasalaattia.
Moni yhdistää mintun ennen kaikkea lampaanlihaan, mutta se sopii hyvin myös jauheliha-, kana- ja kalaruokiin. Minttu maustaa monia suolaisia ruokia etenkin Lähi-idässä ja Aasiassa. Se on olennainen osa niin libanonilaista tabbouleh-salaattia kuin vietnamilaista pho-keittoa.
Makeissa resepteissä minttu saa usein parikseen tummaa suklaata, marjoja tai eksoottisia hedelmiä. Koristele sillä minttusuklainen Pätkis-kakku, silppua kesäiseen mansikka-melonisalaattiin tai lisää mausteeksi mansikkahilloon. Lisäksi minttu maustaa ihanasti cocktailit, boolit ja ihan tavallisen vedenkin. Minttua kannattaa lisätä myös vihersmoothieihin raikkautta tuomaan.
Kaksi kesäistä reseptiä mintusta: persikkasalaatti ja kanagyros minttutsatsikilla
Minttu on mainio kumppani hauskanmuotoisille paraguayo-persikoille, jotka saavat kesäisessä salaatissa seurakseen vielä ilmakuivattua kinkkua ja mozzarellaa. Minttu maustaa myös raikkaan jogurttitsatsikin, jota kelpaa lusikoida kreikkalaisten kanagyrosten päälle.