Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Näistä pitävät kaikki: Yhteishyvän 10 suosituinta marjapiirakkaa

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 16.5.2024
|
Muokattu: 24.6.2024
Marjapiirakat ovat kesän luottoreseptejä ja muuntuvat helposti moneen kesähetkeen. Tässä ovat lukijoidemme suosikkipiirakat – ja ei kun leipomaan!

1. Helppo mustikkapiirakka

Tämä konstailematon mustikkapiirakka on klassikkoresepti, jota noudattamalla on leivottu monta kertaa. Helppo ohje, simppelit raaka-aineet ja runsaasti mustikoita – siinä sen suosion salaisuus.

2. Mamman marjapiiras

Mamman marjapiirakka kuuluu Suomen kesään siinä missä jäätelö ja uudet perunatkin. Tämä helppo piiras saa täytteekseen kermaviiliä ja marjasekoitusta.

3. Helppo mustikkapiiras

Rentoon kesäleivontaan sopii piiras, jonka ainekset vain sekoitetaan keskenään. Täytteenä maistuu tuorejuusto ja mustikat, pohjaan makua tuo ripaus kardemummaa.

4. Marjapiirakka

Pellillinen marjapiirakkaa on suosikki silloin, kun pöydän ääreen kerääntyy isompi porukka. Täyte on mehevä, sillä siihen tulee niin vaniljarahkaa kuin kermaviiliäkin sekä tietysti reilusti marjoja.

5. Marjainen juustokakkupiirakka

Piirakkamuotoinen marjajuustokakku tuo vaihtelua kesäleivontaan. Juustokakkupiirakka on ihastuttanut leipojia jo vuosien ajan.

6. Mustikka-rahkapiirakka

Mustikkainen rahkapiirakka viimeistellään ihanalla muruseoksella. Pellillisestä piirakkaa riittää isollekin joukolle.

7. Marja-jogurttipiirakka

Kermaviilin tai rahkan sijaan marjapiirakan voi mehevöittää jogurtilla. Tämänkin piirakan marjatäytteitä voi vaihdella mielen mukaan.

8. Helppo marjapiirakka

Tämä marjapiirakka on erityisesti kiireisen leipojan suosikki ja onnistuu vain muutamasta raaka-aineesta.

9. Vadelmapiirakka

Vadelmapiirakka ihastuttaa maullaan ja raikkaudellaan. Helppo pohja sekoitetaan ilman vatkaamista ja täytteessä maistuu vaniljainen ranskankerma.

10. Puolukkapiirakka

Puolukka tuo kirpeää vaihtelua marjapiirakoihin. Tuoreen puolukan satoa odotellessa piirakan voi leipoa myös pakastepuolukoista.

Katso lisää marjareseptejä