Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Päivitä arkiruoat kevääseen! Nyt kokataan kasviksia, parsaa, sitruunaa ja kanaa

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 21.3.2022
|
Muokattu: 21.4.2023
Näiden keväisten reseptien avulla arkikin tuntuu kevyemmältä! Valmista tulee vartissa pannulla paistaen tai uunissa muiden askareiden ohessa yhdellä pellillä haudutellen.

Kevätpäiväntasauksen aikaan jätetään jäähyväiset talvelle ja vastaanotetaan valoisampi ajanjakso, jolloin lautasen valtaavat keveämmät kanaruoat ja keväiset maut, kuten parsa ja sitruuna.

Helposti maukasta riisiä ja kanaa

Arjen klassikopari riisi ja kana saavat nyt kaivattua keveyttä runsaista kasviksista ja raikkaista hedelmistä ja yrteistä. Paistettu riisi ja kana valmistuvat valmisriisin avulla viidessätoista minuutissa kiireisen työpäivän jälkeen tai etäpäivän lounastunnilla. Nopeasti valmistuu myös kanawokki, jota maustaa makeantulinen hoisinkastike tai vartissa valmis kanakeitto. Uunissa hautuva kana-riisivuoka saa puolestaan houkuttelevaa mehevyyttä kesäkurpitsasta ja ananaksesta. Yhdessä vuoassa muhiva pata säästää myös turhilta tiskeiltä.

Vihreää voimaa arkeen yhdellä pellillä

Keväällä keho ja mieli alkavat kaivata vihreää ja näissä ihanissa arkiruokaresepteissä sitä piisaa! Uunifeta-kikhernepelti on mainio luottoresepti kasvissyöjän arkeen sekä niille, jotka kaipailevat arkeensa lisää täyttäviä kasvisruokia. Hauki-kasvispellissä perunat, rapsakat kasvikset ja hauki kypsyvät samalla pellillä monipuoliseksi ateriaksi. Viimeistele haukipelti yrttisellä salsa rusticalla.

Vartissa valmiit pastat

Upota sesongin ensimmäiset parsat raikkaaseen parsa-sitruunapastaan tai kokeile täyteläistä katkarapu-ricottapastaa! Herkulliset pastat ovat täynnä makua ja vartissa valmiita arkiruokia, jotka pelastavat kiireiset illat. Mausta keväiset herkkupastat sipauksella sitruunaa sekä tuoreilla yrteillä.

Lisää reseptejä arkeen ja kevääseen