Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paistettu lohi ja mandariinisalsa

Raikkaat salsat grillilihalle tai -kalalle – kokeile uusia makuyhdistelmiä

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 24.7.2018
|
Muokattu: 19.2.2021
Itsetehdyssä salsassa on tuoreutta ja makua. Kokoa salsa grilliruoan lisukkeeksi näiden reseptien vinkeillä tai tuunaa keittiön kaapeista löytyvien ainesten mukaan.

Tomaattisalsa

Itse tehty tomaattisalsa maistuu grilliruokien sekä meksikolaisten ruokien seurana. Tomaatin lisäksi salsaan tulee punasipulia, limetinmehua sekä hiukan chiliä.

Paprika-ananassalsa

Paprikasta, ananasmurskasta ja kurkusta valmistuu herkullinen salsa, joka sopii kaikenlaisten grilliruokien lisukkeeksi.

Salsa verde

Raikas salsa verde on oiva lisuke grillilihalle tai -kalalle. Makua se saa tuoreista yrteistä, valkosipulista ja kapriksista.

Lämmin rypälesalsa

Lämpimän viinirypäleen makeus sopii paahteisen possun kaveriksi. Rypäleet pehmenevät grillissä lihan kypsyessä. Niiden kanssa salsaan sekoitetaan sipulia, jalopenoja sekä korianteria.

Passionsalsa

Värikkääseen hedelmäsalsaan sekoitetaan mangoa, sipulia, paprikaa, chiliä ja passionhedelmää.

Minttu-kaprissalsa

Lankkufileen kanssa tarjottava kaprissalsa maustetaan mintulla.

Mandariinisalsa

Lohen lisukkeeksi sopii pirtsakka salsa tuoreista mandariineista.

Katso kaikki grillireseptit