Paistettu lohi ja mandariinisalsa

Raikkaat salsat grillilihalle tai -kalalle – kokeile uusia makuyhdistelmiä

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 24.7.2018
|
Muokattu: 30.1.2025
Itsetehdyssä salsassa on tuoreutta ja makua. Kokoa salsa grilliruoan lisukkeeksi näiden reseptien vinkeillä tai tuunaa keittiön kaapeista löytyvien ainesten mukaan.

Tomaattisalsa

Itse tehty tomaattisalsa maistuu grilliruokien sekä meksikolaisten ruokien seurana. Tomaatin lisäksi salsaan tulee punasipulia, limetinmehua sekä hiukan chiliä.

Tomaattisalsa

Tomaattisalsa

arrow-right

Paprika-ananassalsa

Paprikasta, ananasmurskasta ja kurkusta valmistuu herkullinen salsa, joka sopii kaikenlaisten grilliruokien lisukkeeksi.

Paprika-ananassalsa

Paprika-ananassalsa

arrow-right

Salsa verde

Raikas salsa verde on oiva lisuke grillilihalle tai -kalalle. Makua se saa tuoreista yrteistä, valkosipulista ja kapriksista.

Salsa verde

Salsa verde

arrow-right

Lämmin rypälesalsa

Lämpimän viinirypäleen makeus sopii paahteisen possun kaveriksi. Rypäleet pehmenevät grillissä lihan kypsyessä. Niiden kanssa salsaan sekoitetaan sipulia, jalopenoja sekä korianteria.

Grillipossu ja lämmin rypälesalsa

Grillipossu ja lämmin rypälesalsa

arrow-right

Passionsalsa

Värikkääseen hedelmäsalsaan sekoitetaan mangoa, sipulia, paprikaa, chiliä ja passionhedelmää.

Passionsalsa ja grillattu possunfilee

Passionsalsa ja grillattu possunfilee

arrow-right

Minttu-kaprissalsa

Lankkufileen kanssa tarjottava kaprissalsa maustetaan mintulla.

Lankkufilee ja minttu-kaprissalsa

Lankkufilee ja minttu-kaprissalsa

arrow-right

Mandariinisalsa

Lohen lisukkeeksi sopii pirtsakka salsa tuoreista mandariineista.

Paistettu lohi ja mandariinisalsa

Paistettu lohi ja mandariinisalsa

arrow-right

Katso kaikki grillireseptit