Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Passionsalsa ja grillattu possunfilee

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Mehukkaaksi grillattu possun sisäfilee saa värikään seuralaisen hedelmäisestä salsasta.

Ainekset

2 kpl
Porsaan sisäfileetä (800 g)
2 rkl
Raastettua inkivääriä
1 dl
Rypsiöljyä
5 rkl
Soijakastiketta
1/2 tl
Suolaa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1/2 kpl
Sitruunan mehu

Salsa

2 kpl
Mangoa
1 kpl
Makea sipuli
1 kpl
Paprika
1 kpl
Punainen chili
4 kpl
Passionhedelmää

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita se, öljy, soija ja suola kulhossa. Purista valkosipuli ja sitruunanmehu joukkoon. Kääntele fileet marinadissa ja jätä lihat huoneenlämpöön puoleksi tunniksi.

Kuori mango ja sipuli. Kuutioi mango ja paprika. Hienonna sipuli ja chili. Jos et halua salsasta tulista, poista chilistä siemenet. Laita ainekset kulhoon.

Puolita passionhedelmät ja lusikoi siemenet salsaan. Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan.

Grillaa fileitä marinadilla sivellen tai kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes fileen sisälämpö on 70 astetta. Kääri fileet folioon vetäytymään 10–15 minuutiksi. Viipaloi ja tarjoa salsan kera.

Miltä maistui?
Resepti:
Prisca Leclerc
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 27.3.2017
|
Muokattu: 8.1.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

664

2779

36,3 g

6,3 g

16,5 g

15,0 g

3,3 g

66,0 g

3,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Raastettua inkivääriä,

0,5 tl Suolaa,

Valkosipulinkynttä,

Punainen chili,

Passionhedelmää.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli