Passionsalsa ja grillattu possunfilee

Mehukkaaksi grillattu possun sisäfilee saa värikään seuralaisen hedelmäisestä salsasta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplporsaan sisäfileetä (800 g)
2 rklraastettua inkivääriä
1 dlrypsiöljyä
5 rklsoijakastiketta
1/2 tlsuolaa
2 kplvalkosipulinkynttä
1/2 kplsitruunan mehu

Salsa

2 kplmangoa
1 kplmakea sipuli
1 kplpaprika
1 kplpunainen chili
4 kplpassionhedelmää

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita se, öljy, soija ja suola kulhossa. Purista valkosipuli ja sitruunanmehu joukkoon. Kääntele fileet marinadissa ja jätä lihat huoneenlämpöön puoleksi tunniksi.

    Kuori mango ja sipuli. Kuutioi mango ja paprika. Hienonna sipuli ja chili. Jos et halua salsasta tulista, poista chilistä siemenet. Laita ainekset kulhoon.

    Puolita passionhedelmät ja lusikoi siemenet salsaan. Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan.

    Grillaa fileitä marinadilla sivellen tai kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes fileen sisälämpö on 70 astetta. Kääri fileet folioon vetäytymään 10–15 minuutiksi. Viipaloi ja tarjoa salsan kera.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Raastettua inkivääriä, 0,5 tl Suolaa, Valkosipulinkynttä, Punainen chili, Passionhedelmää.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Prisca Leclerc
Kuvat:
Anna Huovinen
24.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025