Passionsalsa ja grillattu possunfilee

Nappaa talteen!
Mehukkaaksi grillattu possun sisäfilee saa värikään seuralaisen hedelmäisestä salsasta.
| 2 kpl | porsaan sisäfileetä (800 g) |
| 2 rkl | raastettua inkivääriä |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 5 rkl | soijakastiketta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| Salsa | |
|---|---|
| 2 kpl | mangoa |
| 1 kpl | makea sipuli |
| 1 kpl | paprika |
| 1 kpl | punainen chili |
| 4 kpl | passionhedelmää |
- 1.
Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita se, öljy, soija ja suola kulhossa. Purista valkosipuli ja sitruunanmehu joukkoon. Kääntele fileet marinadissa ja jätä lihat huoneenlämpöön puoleksi tunniksi.
Kuori mango ja sipuli. Kuutioi mango ja paprika. Hienonna sipuli ja chili. Jos et halua salsasta tulista, poista chilistä siemenet. Laita ainekset kulhoon.
Puolita passionhedelmät ja lusikoi siemenet salsaan. Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan.
Grillaa fileitä marinadilla sivellen tai kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes fileen sisälämpö on 70 astetta. Kääri fileet folioon vetäytymään 10–15 minuutiksi. Viipaloi ja tarjoa salsan kera.
Passionsalsa ja grillattu possunfilee
Mehukkaaksi grillattu possun sisäfilee saa värikään seuralaisen hedelmäisestä salsasta.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | porsaan sisäfileetä (800 g) |
| 2 rkl | raastettua inkivääriä |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 5 rkl | soijakastiketta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
Salsa | |
| 2 kpl | mangoa |
| 1 kpl | makea sipuli |
| 1 kpl | paprika |
| 1 kpl | punainen chili |
| 4 kpl | passionhedelmää |
Valmistus
- 1
Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita se, öljy, soija ja suola kulhossa. Purista valkosipuli ja sitruunanmehu joukkoon. Kääntele fileet marinadissa ja jätä lihat huoneenlämpöön puoleksi tunniksi.
Kuori mango ja sipuli. Kuutioi mango ja paprika. Hienonna sipuli ja chili. Jos et halua salsasta tulista, poista chilistä siemenet. Laita ainekset kulhoon.
Puolita passionhedelmät ja lusikoi siemenet salsaan. Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan.
Grillaa fileitä marinadilla sivellen tai kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes fileen sisälämpö on 70 astetta. Kääri fileet folioon vetäytymään 10–15 minuutiksi. Viipaloi ja tarjoa salsan kera.
Ravintosisältö
667
Energiaa kcal
2791
Energiaa kj
36,3 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,0 g
Hiilihydraatteja
15,3 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
66,3 g
Proteiinia
3,9 g
Suolaa
667
Energiaa kcal
2791
Energiaa kj
36,3 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,0 g
Hiilihydraatteja
15,3 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
66,3 g
Proteiinia
3,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Raastettua inkivääriä, 0,5 tl Suolaa, Valkosipulinkynttä, Punainen chili, Passionhedelmää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












