Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita se, öljy, soija ja suola kulhossa. Purista valkosipuli ja sitruunanmehu joukkoon. Kääntele fileet marinadissa ja jätä lihat huoneenlämpöön puoleksi tunniksi.
Kuori mango ja sipuli. Kuutioi mango ja paprika. Hienonna sipuli ja chili. Jos et halua salsasta tulista, poista chilistä siemenet. Laita ainekset kulhoon.
Puolita passionhedelmät ja lusikoi siemenet salsaan. Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan.
Grillaa fileitä marinadilla sivellen tai kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes fileen sisälämpö on 70 astetta. Kääri fileet folioon vetäytymään 10–15 minuutiksi. Viipaloi ja tarjoa salsan kera.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
664
2779
36,3 g
6,3 g
16,5 g
15,0 g
3,3 g
66,0 g
3,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl Raastettua inkivääriä,
0,5 tl Suolaa,
Valkosipulinkynttä,
Punainen chili,
Passionhedelmää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli