Halkaise paprikat ja munakoiso, poista paprikasta siemenet ja kanta. Laita munakoisot uunipellille ja sivele pintaan 1 rkl öljyä. Paahda munakoisoja 225-asteisessa uunissa ensin 30 minuuttia. Lisää paprikat pellille leikkauspinta alaspäin ja paahda vielä 20 minuuttia, kunnes paprikoiden kuoret ovat paahtuneet tummiksi. Laita kuumat paprikat kulhoon, peitä kulho tiiviisti kelmulla ja anna jäähtyä hetki. Poista paprikoista kuoret.
Lusikoi munakoisojen pehmeäksi kypsynyt sisus sauvasekoittimen kulhoon. Murskaa valkosipuli joukkoon ja lisää tahini, öljy ja suola. Purista sitruunanmehu seokseen ja soseuta tasaiseksi. Mausta kastike hienonnetulla korianterilla.
Kuori ja viipaloi sipuli. Huuhtele ja kuivaa salaatti.
Viipaloi kesäkurpitsa ja sivele viipaleet öljyllä. Valuta halloumit ja kuivaa ne talouspaperilla. Viipaloi halloumi. Paahda juustot, kesäkurpitsat ja halkaistut sämpylät kuumalla parilalla kullanruskeiksi.
Täytä hampurilaiset munakoisokastikkeella, salaatilla, kasviksilla ja juustolla.
Vinkki! Korvaa tahini paahdetuilla seesaminsiemenillä. Jauha siemenet morttelissa ennen kuin lisäät ne kastikkeeseen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
680
2845
52,0 g
16,5 g
20,5 g
8,5 g
8,3 g
28,5 g
3,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli