Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Linssipyörykät

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista maistuvat kasvispyörykät punaisista linsseistä. Linssipyörykät maistuvat vaikkapa tomaattikastikkeen ja pastan kera. Jos käytät gluteenittomia korppujauhoja, ohje on gluteeniton.

Ainekset

2 1/2 dl
Punaisia linssejä
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
1 tl
Juustokuminaa
Rouhittua mustapippuria
100 g
Cashewpähkinöitä
4 rkl
Korppujauhoja
2 rkl
Hienonnettua persiljaa
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Vahvaa juustoraastetta, esim. mustaleimaemmental

Paistamiseen

Rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele linssit ja keitä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä juustokuminan kanssa. Rouhi cashewpähkinät monitoimikoneessa ja lisää joukkoon korppujauhot ja hienonnettu persilja sekä muna ja juustoraaste. Lisää linssit ja sipulit, pyöräytä tasaiseksi. Pyörittele massasta kostutetuilla käsillä pieniä pyöryköitä ja siirrä vadille kuivumaan hetkeksi. Paista pyörykät öljyssä pannulla pyöritellen kauniin ruskeiksi. Tarjoa esimerkiksi tomaattikastikkeen ja pastan kera.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

376

1573

16,5 g

2,5 g

33,0 g

2,0 g

6,0 g

19,8 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Juustokuminaa,

Rouhittua mustapippuria,

1 dl Vahvaa juustoraastetta, esim, mustaleimaemmental,

Rypsiöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli