Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Superkuohkean vispipuuron salaisuus on tässä – katso vinkit lapsuuden suosikkiherkun valmistamiseen

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.9.2020
|
Muokattu: 26.9.2021
Nostalginen vispipuuro on halpa ja helppo jälkiruoka, joka maistuu koko perheelle. Unelmanpehmeää vispipuuroa suuhun lusikoidessa on vaikea uskoa, että valmistamiseen tarvitaan vain muutama raaka-aine ja pari hyvää niksiä. Hyödynnä kesän marjasato tai pakkaslokeron antimet tässä ihanassa retrojälkkärissä!

Vispipuuro, lappapuuro, marjapuuro, vatkattu puolukkapuuro - rakas herkku tunnetaan monella nimellä. Perinteisin vispipuuromarja on puolukka, mutta sen lisäksi vispipuuroa voi vatkata vaikkapa herukoista, vadelmista, raparperista ja omenasta. Myös marjamehu ja -soseet sopivat puuron maustamiseen. Olipa marja tai hedelmä mikä tahansa, hyvän vispipuuron tunnistaa kuohkeasta rakenteesta. Se syntyy näitä neljää ohjetta seuraamalla.

Näin teet superkuohkeaa vispipuuroa

  1. Käytä puuroon vaaleita mannasuurimoita. Niistä syntyy kaikista kuohkein vispipuuro.
  2. Lisää suurimot veteen vähitellen koko ajan sekoittaen, jotta ne eivät tartu toisiinsa. Sekoita puuroa myös keittämisen aikana.
  3. Jäähdytä valmis puuro viileäksi ja vatkaa vasta sitten.
  4. Vatkaa matalalla teholla ja maltilla. Näin puurosta tulee kuohkeampaa kuin kovalla teholla nopeasti vatkaten.

Vinkki! Tuo vispipuuroon uutta makua mausteilla. Puolukan ja herukoiden kanssa maistuu vanilja, omenavispari saa lisämakua kanelista ja mustikkapuuro maustuu kardemummalla.

Ihanimmat vispipuuroreseptimme – näitä teemme vuodesta toiseen

Perinteinen puolukkavispipuuro ja sen herkulliset muunnokset.

Lisää ihania herkkuja marjoista