Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Syksyn suosituimmissa kasvisresepteissä maistuvat porkkana, punajuuri ja kukkakaali

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 26.10.2022
|
Muokattu: 26.10.2022
Kurkkaa, mitä kasvisruokia muut syövät syksyisin! Lukijoiden lempparikasvisresepteissä ovat pääosassa satokauden kasvikset ja juurekset. Näiden ohjeiden avulla lisäät helposti kasviksia ruokavalioon ja väriä lautaselle.

Kukkakaalia kahteen tapaan

Syksyn mittaan Yhteishyvän lukijoille on maistunut erityisesti kukkakaali, eikä ihme – mieto ja monipuolinen kasvis sopii monenlaisiin arkiruokiin ja maistuu myös raakana. Kukkakaaliruoat valmistuvat nopeasti, mikä tekeekin niistä todellisen arjen moniottelijan. Kukkakaalin kaveriksi sopii juusto, ja suosituimmat kukkakaalireseptimme sisältävätkin juustoa juuri sopivasti makua tuomassa. Kukkakaalipihvit maustetaan mukavasti suolaisuutta tuovalla fetalla ja kukkakaaligratiini viimeistellään juuston makuisella ruokakermalla.

Ruokaisa punajuuripata

Linsseillä rikastettu punajuuripata on täydellinen kirpeiden syyspäivien ruoka, joka lämmittää mieltä ja kehoa. Punajuuren lisäksi padassa maistuvat myös porkkana, selleri ja timjami. Viimeistele pata fetamurulla ja tarjoile leivän tai keitetyn ohran kanssa. Kun haluat säästää sähköä, voit haudutella padan uunin sijasta myös liedellä.

Helppo ja täyteläinen kasvissosekeitto

Perinteinen kasvissosekeitto maistuu mainiolta ja on helppo valmistaa, mikä tekeekin siitä huippusuositun kasvisreseptin syksy toisensa jälkeen. Kasvissosekeittoon uppoaa satokauden juureksia aimo annos ja niitä vaihtelemalla voit vahdella myös keiton makua ja väriä. Lisää keittoon sileäksi surauttamisen jälkeen maustettua tuorejuustoa, niin saat siitä ekstraherkullista.

Kasvissosekeittoa voi myös pakastaa, joten voit tehdä sitä kerralla ison kattilallisen ja pakastaa ylijääneen keiton annosrasioissa. Lue lisää keittojen pakastamisesta täältä.

Oikopolkujen falafelit

Masala-kastike on intialaisen keittiön klassikko, joka onnistuu helposti kotonakin. Mausteinen ja lämmittävä kastike valmistuu puolessa tunnissa ja on oivallinen pari falafeleille. Oio mutkissa ja nappaa kaupasta mukaan valmiita falafeleja tai muita kasvispyöryköitä ja laita kastikkeeseen lämpiämään 15 minuutiksi. Masalan kanssa sopii keitetty riisi, jonka tekemistä voit nopeuttaa ostamalla mikrovalmista riisiä.

Pehmeät porkkanaletut

Nämä porkkanaletut vaativat valmistuakseen vain raastimen ja kulhon! Helpot ja nopeat pikkuletut sisältävät porkkanaraasteen lisäksi vain muutaman ainesosan ja maistuvat koko perheelle. Voit tarjoilla porkkanalettujen kanssa perinteiseen tapaan puolukkahilloa tai erilaisia kasvistahnoja. Kokeile vaikka Yhteishyvän lukijoiden rakastamaa vihreää hernetahnaa, niin saat arki-illallisesta erityisen värikkään.

Katso lisää kasvisreseptejä