Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Uuniruoat ovat nyt supersuosittuja! Tee 3 x 3 helppoa arkiruokaa uunissa

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.10.2021
|
Muokattu: 17.10.2021
Ota uuni avuksi arkikokkailuun. Viritä ainekset pellille, vuokaan tai uunipataan, säädä ajastin hälyttämään kun ruoka on valmis ja anna uunin hoitaa loput.

3 x peltiruoka: kalaa, kanaa ja kasvispullia

Pellillä paahdetut uunikasvikset ovat todellinen joka kodin luottoherkku, sillä niistä saa hyvän pohjan moneen erilaiseen peltiruokaan. Paahda esimerkiksi juurekset ja ruusukaalit uunissa ja lisää ruodottomat haukifileet pellille paahtamisen loppupuolella. Tai tee helppo kanafajitas pellillä: pyöräytä broilerinleikkeet ja kasvikset marinadissa ja pistä kaikki uuniin yhdellä kertaa. Myös tortillat lämmität kätevästi samalla pellillä. Valmiit kasvispyörykät ja uunifeta syntyy samalla idealla: lisää ne paahdettujen uunikasvisten päälle hetkeksi lämpenemään.

3 x uunivuoka: savutofua, mantelikalaa ja lihapullia

Kun haluat päästä arki-iltana todella helpolla, sekoita uunivuoassa kylmäsavustettua tofua ja valmis peruna-sipulisekoitus. Lisää nesteeksi kaurakasvissekoitetta, niin vegaaninen kiusaus on muutamassa minuutissa valmis uuniin. Kalaruokapäivänä maistuu perinteinen mantelikala, joka saa uutta väriä yrteistä. Piilota kuorrutuksen alle sitruunamelissaa ja basilikaa tai mausta kala klassisesti tillillä. Joko olet kokeillut uunilihapullia? Niitä ei tarvitse paistaa erikseen vaan voit kypsentää lihapyörykät kätevästi uunikastikkeessa ja vieläpä yhtä aikaa perunoiden kanssa.

3 x pataruoka: stroganoff, kasvisbolognese ja ragu

Joskus uuni voi olla apuna, vaikka pata saisikin porista kypsäksi liedellä. Esimerkiksi kasvisstroganoff saa täydellisen täyteläisen makunsa uunissa paahdetusta kurpitsasta. Täydennä kurpitsastroganoff maustetuilla härkäpapusuikaleilla. Toinen herkullinen kasviskastike kypsyy näppärästi uunipadassa. Kuullota härkäpapubolognesen ainekset liedellä padassa, mutta anna kastikkeen hautua valmiiksi uunissa. Myös perinteisen ragu alla bolognesen voit halutessasi hauduttaa uunissa. Säädä silloin uunin lämpötilaksi 150 astetta ja anna ragun kypsyä kannen alla kaksi tuntia.

Katso täältä myös muut ihanat uuniruoat arkeen ja juhlaan: