Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Monien makujen afrikkalainen keittiö

Afrikkalaiseen keittiöön kuuluu monenlaisia vivahteita mausteisista lihapadoista couscousruokiin ja alueen hedelmiin ja vihanneksiin. Kaikkialla ruoanlaitto ja ruokailu ovat tärkeitä yhteisiä tapahtumia.

Pohjoisafrikkalainen värikäs keittiö on saanut vaikutteita niin Euroopasta kuin idästäkin. Ruoanvalmistuksessa käytetään usein lammasta, paljon alueen hedelmiä ja vihanneksia sekä mausteina muun muassa yrttejä, kardemummaa, kanelia ja neilikkaa. Couscous- ja tagine-ruoka ovat tyypillisiä niin Marokossa, Tunisiassa kuin Algeriassakin.

Länsiafrikkalainen ateria on vähälihainen, runsasrasvainen, tärkkelyspitoinen ja tulisesti maustettu. Lihana käytetään kanaa ja kalaa. Kasviksista suosittuja ovat kaalit, bataatti, peruna ja pavut.

Keski-Afrikan ruoanvalmistusmenetelmät ovat pysyneet kaikkein perinteisimpinä. Paikalliset ja itse kasvatetut ainekset, kuten banaanit, tomaatit ja chilit, ovat pääosassa. Yksinkertainen, mutta maukas itäafrikkalainen ruoka on vilja-, vihannes- ja hedelmäpitoista.

Eteläafrikkalainen keittiö on monikulttuurinen. Se koostuu edelleen pääasiassa riistasta, juureksista ja maissista sekä hyönteisistä, kuten heinäsirkoista. Makoisat curryt riisin kera ja lihaisat bobotiet sekä mausteiset sosatie-makkarat ovat yleisiä.

Katso afrikkalaisesta keittiöstä tuttuja reseptejä