Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sanna Suokko on Yhteishyvän päätoimittaja, joka lenkkeilee Martti-koiransa kanssa Itä-Helsingin rannoilla.

"Kesäinen Helsinki on täynnä valoa, lämpöä, kulttuuria ja omalaatuista tunnelmaa"

Teksti:
Sanna Suokko
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 30.5.2022
|
Muokattu: 31.5.2022

Viimeiset kaksi vuotta ovat vaikuttaneet niin, että se, mikä joskus oli tavallista, on yhtäkkiä uutta ja innostavaa – ja silti ihanan tuttua.

Korona kuritti erityisesti pääkaupunkiseutua. Työmatkailu ja ulkomailta suuntautuva matkailu tyssäsivät kuin seinään. Kotimaan vapaa-ajan matkailijoitakaan Helsinki ei houkutellut. Kun vaatimuksena olivat riittävät turvavälit ja kaiken kanssakäymisen varominen, mökkiloma veti puoleensa pääkaupungin rientoja enemmän.

Myös osa S-ryhmän liiketoiminnoista kärsi pandemian myötä erityisesti Helsingissä. Kaupparyhmää auttoi monialaisuus, jonka myötä esimerkiksi hotelli- ja ravintola-alalla työskenteleville pystyttiin tarjoamaan töitä S-ryhmän kaupoista. Kaikkia emme valitettavasti pystyneet auttamaan, ja moni vaihtoi pakon edessä alaa.Toivottavasti tuo kaikki on nyt ohi.

Matkailun elpyminen pandemian jälkeen on silti hidasta.

Ulkomaiset matkailijat eivät palaa vielä tänäkään kesänä Helsingin katukuvaan siinä määrin kuin aikaisemmin. Euroopan turvallisuuspoliittinen tilanne on muuttunut, ja Suomen yhteinen raja Venäjän kanssa painaa matkakohteen valinnassa.

Silti toivomme, että Helsingin-vierailu tuntuu sinusta nyt ajankohtaiselta ja virkistävältä. Helsinki antaa kesällä parastaan. Poissa ovat kylmä, ytimiin asti pureva viima ja jään peittämät kadut. Tilalla on valoa, lämpöä, ihmisiä, kulttuuria ja omalaatuista tunnelmaa, jonka vain Helsinki tarjoaa.

Teemajutussamme neljä kaupunkilaista kertoo oman näkemyksensä Helsingistä ja sen helmistä. Seikkailemaan kannattaa ehdottomasti lähteä myös vähän kauemmaksi ydinkeskustasta ja rautatieasemasta. Eri kaupunginosat kätkevät sisäänsä jokaiselle jotakin fiiliksen ja tarpeen mukaan.

Kun itse saan kesävieraita Helsinkiin, vien heidät ehdottomasti uudistettuun ravintola Kappeliin, joka on sijainnut keskellä Esplanadia jo kolmella eri vuosisadalla. Suojeltu rakennus on uudistettu kokonaisvaltaisesti sen historiaa kunnioittaen.

Toinen must-kohde on hotelli Torni, joka on niin ikään remontoitu perusteellisesti reilun kahden vuoden aikana. Myös sinä saat Yhteishyvän jutun kautta maistiaisia Tornista.

Ja mitä muuta? No, tietenkin meri! Jos haluaa nähdä Helsingin uudesta näkövinkkelistä, kannattaa suunnata saariin, muuallekin kuin Suomenlinnaan. Niihin pääsee kätevästi yhteysaluksilla. Kun tuuli tarttuu tukkaan ja aurinko porottaa siniseltä taivaalta, voi kokea, millainen on kaupunki meren sylissä.

Sanna Suokko, päätoimittaja

Lue Yhteishyvän 3/22 juttuja!

Lisää aiheesta