Viimeistele paahdetut varhaiskaalikiekot sitruunaisella kastikkeella ja suolapähkinöillä.
Sesonki 3/2022 -lehden reseptit grilliin ja kesäpöytään
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 30.5.2022
|Muokattu: 30.1.2025
On juhlan aihetta, kun saamme popsia kotimaisia uutukaisia; perunoita, mansikoita ja kaalia. Kesän resepteissä, kuten perunasalaatissa, lohileivissä ja kreikkalaisessa salaatissa maistuvat kauden parhaat ainekset. Makuelämyksiä grillistä tarjoillaan kaalikiekoilla ja suussa sulavilla lisukkeilla kanavartaille ja possupihveille. Kesällä syödään kuitenkin paljon myös kotiruokaa. Maistuuko sinulle makkarapasta, halloumiwrapit tai mansikkakakku? Tästä artikkelista löydät kaikki kesäkuun Sesonki-lehden reseptit.
Aloita grillikausi rapeilla varhaiskaalikiekoilla
Juhannuspöytään: lohileipiä, kreikkalainen mansikkasalaatti, vesimelonitikkuja ja grillattuja siikanyyttejä
Yhdistä tänä kesänä mansikat sinappisen salaattikastikkeen kanssa. Graavilohi saa parikseen modernit mausteiset mummonkurkut. Lisäksi kesäpöydässä tarjotaan vesimelonia ja siikafileitä uudella tavalla.
Mutkatonta kesäruokaa puolessa tunnissa: Halloumiwrappeja ja paahdettua pekoni-perunasalaattia, makkara-tuoretomaattipastaa ja tofunugetteja
Kokkaa nopeaa kesäruokaa arjen iloksi tai nauti ruoanlaiton helppoudesta viikonloppuna.
Mansikkaa ja marenkia kahdella tapaa: mansikkabrita ja marenkikakku
Leivo juhannukseksi ihana mansikkabrita tai oikeise marenkikakulla, johon tarvitset vain kolme ainesta.
Astetta parempaa grilliruokaa: kanavartaita ja possupihvejä
Tee kanavartaiden kaveriksi grillaajan luottokastike, paprikainen romanesco-kastike ja possupihveille hedelmäinen salsa. Maustetut fileepihvit ja persikkasalsa on vartissa valmis grilliherkku.
Oikaise! Nämä jäätelöherkut valmistuvat hetkessä
Jäätelökeksi, jäätelöleivos ja meloni-jäätelökulho. Helppoa, mutta näyttävää!



























