Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Välimeren kesäkurpitsapiirakka

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Itse tehty rahkavoitaikina on mehevän ja pinnalta rapean kesäkurpitsapiiraan salaisuus. Luksusleivonnainen kätkee sisäänsä paahdettua kesäkurpitsaa, ilmakuivattua kinkkua ja cheddaria. Piirakan kaunis palmikoitu pinta syntyy helposti taikinanauhoista. Piiras maistuu sekä lämpimänä että kylmänä.

Ainekset

Rahkavoitaikina

250 g
(1 prk) rahkaa
250 g
voita
4 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

700 g
(2) kesäkurpitsaa
100 g
(2 dl) voimakasta juustoraastetta (esim. cheddar)
100 g
(1 pkt) ilmakuivattua kinkkua

Pinnalle

1 kpl
kananmuna
1 rkl
seesaminsiemeniä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita rahka ja huoneenlämpöinen voi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita nopeasti jauhot rahka-voiseokseen. Muotoile taikina suorakulmion malliseksi levyksi, kääri se kelmuun ja siirrä jääkaappiin tunniksi.

250 g
(1 prk) rahkaa
250 g
voita
4 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2

Huuhtele kesäkurpitsat ja poista kannat. Leikkaa kurpitsat juustohöylällä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet leivinpaperille kahdelle pellille. Paahda 200-asteissa uunissa kiertoilmalla noin 10 minuuttia (tai 225 asteessa tasalämmöllä pelti kerrallaan). Anna kurpitsoiden jäähtyä. Säädä uuni tasalämmölle 200 asteeseen.

700 g
(2) kesäkurpitsaa
3

Kauli taikina jauhotetulla alustalla levyksi (noin 30 x 40 cm). Siirrä levy leivinpaperille pellille. Asettele puolet kurpitsaviipaleista taikinalevyn pitkän sivun keskelle (noin 13 cm leveydeltä). Asettele puolet juustosta ja kinkusta kurpitsoiden päälle. Tee toinen kerros samoin.

100 g
(2 dl) voimakasta juustoraastetta (esim. cheddar)
100 g
(1 pkt) ilmakuivattua kinkkua
4

Leikkaa taikinalevy täytteen molemmin puolin vinoiksi suikaleiksi (noin 2 cm leveitä). Taita suikaleet yksi kerrallaan vuorotellen täytteen päälle. Voitele piirakka munalla ja ripottele siemenet pinnalle. Paista noin 40 minuuttia kullanruskeaksi.

1 kpl
kananmuna
1 rkl
seesaminsiemeniä

Vinkki: Oikaise käyttämällä 800 grammaa valmista voi- tai lehtitaikinaa.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 19.7.2023
|
Muokattu: 19.7.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

3998

16732

273,0 g

164,0 g

246,0 g

32,0 g

16,0 g

134,0 g

9,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli