Leipäkorin rapein yllätys on tietysti kaura-siemennäkkäri! Näkkäri on superhelppo valmistaa, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään, taikina painellaan uunipellin päälle ohueksi levyksi ja kuivatetaan uunissa. Gluteenittomassa näkkärissä maistuvat kauran lisäksi yhdistelmä seesaminsiemeniä ja kurpitsansiemeniä. Joukkoon sopisivat lisäksi pellavansiement tai auringonkukansiemenet.
Ekstraherkullista näkkäriä saat, kun ripottelet pinnalle hieman sormisuolaa ennen paistamista. Paahdettu näkkäri maistuu taivaalliselta erilaisten juustojen kanssa ja lisukkeeksi sopivat hillot tai tuoreet hedelmät.
Näkkäristä saat helposti pitkään säilyvän joululahjan, kun pakkaat sen kauniiseen ja tiiviiseen lasi- tai metallipurkkiin. Näkkäri nimittäin sopii mainiosti uudenvuoden tai loppiaisen illanistujaisiin!