Munakoiso-mozzarellarullat | Tapakset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Munakoiso-mozzarellarullat

Munakoiso-mozzarellarullat

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta
Mehevät munakoisokääröt kätkevät sisäänsä mozzarellaa ja supermakeaksi paahdettua suippopaprikaa. Munakoisot valellaan timjami-sitruunaöljyllä ennen paistoa. Herkkurullien kasvikset paahtuvat niin uunissa kuin grillissä.

Ainekset

2 kpl
munakoisoa
300 g
(1 pkt) makeita suippopaprikoita
1
ruukku timjamia
3/4 dl
oliiviöljyä
2 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 tl
suolaa
250 g
(2 pkt) mozzarellajuustoa
cocktailtikkuja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele munakoisot ja paprikat. Poista munakoisoista kannat. Leikkaa molemmista munakoisoista pitkittäin 8 viipaletta (paksuus reilu 0,5 cm). Halkaise paprikat ja poista kannat sekä siemenet. Levitä munakoisoviipaleet ja paprikapuolikkaat kahdelle pellille leivinpaperin päälle.

2 kpl
munakoisoa
300 g
(1 pkt) makeita suippopaprikoita
2

Poista timjamista paksut varret ja hienonna puoli ruukkua ohuine varsineen. Säästä loppu timjami koristeluun. Sekoita keskenään timjami, oliiviöljy, sitruunanmehu, pippuri ja suola. Sivele yrttiöljy munakoisoviipaleiden molemmille puolille. Paahda kasviksia uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes ovat pehmenneet. Voit myös grillata kasvikset lempeällä lämmöllä pehmeiksi. Anna jäähtyä.

1
ruukku timjamia
3/4 dl
oliiviöljyä
2 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 tl
suolaa
3

Leikkaa paprikat ja mozzarellat munakoisoviipaleita vastaavaksi määräksi paloja. Pane munakoisoviipaleen toiseen päähän paprikaa ja mozzarellaa. Kiedo täytepäästä alkaen rulliksi ja kiinnitä cocktailtikuilla. Koristele timjamilla.

250 g
(2 pkt) mozzarellajuustoa
cocktailtikkuja

Nämä tikutetut cocktailpalat eli pinchot maistuvat alkupaloina, tapaspöydässä tai vaikka piknikillä.

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 2.3.2020
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

378

90

7,6 g

2,6 g

1,6 g

1,6 g

1,0 g

3,3 g

0,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku timjamia,

cocktailtikkuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli