Munakoiso-mozzarellarullat

arvosana2/5

(1)arvio
16 Kappaletta

60 min

Mehevät munakoisokääröt kätkevät sisäänsä mozzarellaa ja supermakeaksi paahdettua suippopaprikaa. Munakoisot valellaan timjami-sitruunaöljyllä ennen paistoa. Herkkurullien kasvikset voi paahtaa uunissa tai grillissä.

Ainekset

MääräAinesosa
2 kplmunakoisoa
200 g(2 kpl) makeita suippopaprikoita
1 kplruukku timjamia
3/4 dloliiviöljyä
2 rklsitruunanmehua
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1 tlsuolaa
250 g(2 pkt) mozzarellajuustoa
cocktailtikkuja

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Huuhtele munakoisot ja paprikat. Poista munakoisoista kannat. Leikkaa molemmista munakoisoista pitkittäin 8 viipaletta (paksuus reilu 0,5 cm). Halkaise paprikat ja poista kannat sekä siemenet. Levitä munakoisoviipaleet ja paprikapuolikkaat kahdelle pellille leivinpaperin päälle.

    MääräAinesosa
    2 kplmunakoisoa
    200 g(2 kpl) makeita suippopaprikoita
  2. 2

    Poista timjamista paksut varret ja hienonna puoli ruukkua ohuine varsineen. Säästä loppu timjami koristeluun. Sekoita keskenään timjami, oliiviöljy, sitruunanmehu, pippuri ja suola. Sivele yrttiöljy munakoisoviipaleiden molemmille puolille. Paahda kasviksia uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet. Voit myös grillata kasvikset lempeällä lämmöllä pehmeiksi. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku timjamia
    3/4 dloliiviöljyä
    2 rklsitruunanmehua
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1 tlsuolaa
  3. 3

    Leikkaa paprikat ja mozzarellat munakoisoviipaleita vastaavaksi määräksi paloja. Pane munakoisoviipaleen toiseen päähän paprikaa ja mozzarellaa. Kiedo täytepäästä alkaen rulliksi ja kiinnitä cocktailtikuilla. Koristele timjamilla.

    MääräAinesosa
    250 g(2 pkt) mozzarellajuustoa
    cocktailtikkuja

Tikutetut cocktailpalat eli pinchot maistuvat alkupaloina, tapaspöydässä tai vaikka piknikillä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Mikko Hannula
2.3.2020
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä