Huuhtele munakoisot ja paprikat. Poista munakoisoista kannat. Leikkaa molemmista munakoisoista pitkittäin 8 viipaletta (paksuus reilu 0,5 cm). Halkaise paprikat ja poista kannat sekä siemenet. Levitä munakoisoviipaleet ja paprikapuolikkaat kahdelle pellille leivinpaperin päälle.
Poista timjamista paksut varret ja hienonna puoli ruukkua ohuine varsineen. Säästä loppu timjami koristeluun. Sekoita keskenään timjami, oliiviöljy, sitruunanmehu, pippuri ja suola. Sivele yrttiöljy munakoisoviipaleiden molemmille puolille. Paahda kasviksia uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes ovat pehmenneet. Voit myös grillata kasvikset lempeällä lämmöllä pehmeiksi. Anna jäähtyä.
Leikkaa paprikat ja mozzarellat munakoisoviipaleita vastaavaksi määräksi paloja. Pane munakoisoviipaleen toiseen päähän paprikaa ja mozzarellaa. Kiedo täytepäästä alkaen rulliksi ja kiinnitä cocktailtikuilla. Koristele timjamilla.
Nämä tikutetut cocktailpalat eli pinchot maistuvat alkupaloina, tapaspöydässä tai vaikka piknikillä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
89
372
7,6 g
2,6 g
1,3 g
1,3 g
0,9 g
3,2 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli