Paahdettu latva-artisokka ja helppo juustodippi | Dippikastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Paahdettu latva-artisokka ja helppo juustodippi

Paahdettu latva-artisokka ja helppo juustodippi

timer-iconNoin tunti  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Uunissa paahdetut latva-artisokkalohkot ovat pehmeän täyteläinen herkkunaposteltava. Dippaile lohkoja helppoon ranskankermakastikkeeseen, jossa maistuvat sitruuna ja juusto.

Ainekset

4 kpl
(n. 1,2 kg) latva-artisokkaa

mausteöljy

2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
sitruunan mehu
3 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
hunajaa
3/4 tl
suolaa

sitruunavesi

1 1/2 kpl
sitruunan mehu
2 l
kylmää vettä

juustodippi

1/2 kpl
sitruunaa
40 g
goudajuustoa (Keisarinna)
150 g
(1 prk) ranskankermaa (28 %)
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese ja puolita 3 sitruunaa. Leikkaa yhdestä puolikkaasta ohut viipale artisokkien sivelemistä varten.

2

Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita mausteöljyn ainekset.

2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
sitruunan mehu
3 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
hunajaa
3/4 tl
suolaa
3

Yhdistä sitruunaveden ainekset.

2 l
kylmää vettä
1 1/2 kpl
sitruunan mehu
4

Huuhtele artisokat. Leikkaa kärjestä 1/3 pois ja sivele kohta sitruunaviipaleella. Revi uloimmat kovat lehdet irti. Kuori varsi ja sivele sitruunalla. Halkaise artisokka ja sivele sitruunalla. Kaavi artisokan parta pois. Poista sisimpiä lehtiä, jos ne tuntuvat kovilta. Lohko artisokat ja laita sitruunaveteen. Peitä pyyhkeellä, jotta ne pysyvät vedessä.

4 kpl
(n. 1,2 kg) latva-artisokkaa
5

Valuta ja kuivaa artisokat. Pyöräytä ne mausteöljyssä ja laita leivinpaperille pellille. Paahda 175-asteisessa uunissa 30−40 minuuttia, kunnes tyvi tuntuu haarukkaan pehmeältä.

6

Raasta dipin sitruunan kuori ja purista mehu. Raasta juusto hienoksi ja sekoita dipin ainekset. Tarjoa artisokkalohkot ja dippi alkupaloina tai naposteluherkkuna.

1/2 kpl
sitruunaa
40 g
goudajuustoa (Keisarinna)
150 g
(1 prk) ranskankermaa (28 %)
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa

Vinkki: Malta poistaa kovat ja kuivat osat hyvin.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 21.2.2021
Muokattu: 21.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1685

403

24,3 g

10,8 g

22,0 g

9,3 g

17,8 g

13,3 g

2,5 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli