Pinaatti-fetapiiras | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pinaatti-fetapiiras

Pinaatti-fetapiiras

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
11 Annosta
Fork and knife
11 Annosta
Herkullinen suolainen piirakka kätkee sisälleen fetaa ja pinaattia. Ruokaisa piiras maistuu sellaisenaan tai vaikkapa lounaana salaatin kera.

Ainekset

taikina

125 g
Voita tai margariinia
4 dl
Sämpyläjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Sipulijauhetta
125 g
Maitorahkaa

täyte

Pala purjoa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Oliiviöljyä
1 kpl
(150 g) pakastepinaattia
1 kpl
(200 g) kermaviiliä
2 kpl
Kananmunaa
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
100 g
Fetajuustoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita jauhoihin leivin- ja sipulijauhe. Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta viileään täytteen teon ajaksi.

125 g
Voita tai margariinia
4 dl
Sämpyläjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Sipulijauhetta
125 g
Maitorahkaa
2

Hienonna purjo ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne pannulla. Anna jäähtyä.

Pala purjoa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Oliiviöljyä
3

Sulata ja valuta pinaatti. Sekoita kulhossa kermaviili, kananmunat, pinaatti ja mausteet. Kauli taikina ohueksi levyksi. Nosta levy piirakka- tai foliovuokaan. Levitä päälle sipuliseos ja kaada päälle pinaatti-munaseos. Paloittele fetajuusto ja ripottele piirakan päälle. Paista 225-asteisen uunin alaosassa noin 25 minuuttia.

1 kpl
(150 g) pakastepinaattia
1 kpl
(200 g) kermaviiliä
2 kpl
Kananmunaa
Rouhittua mustapippuria
Suolaa
100 g
Fetajuustoa
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 28.6.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.