Pinaatti-fetapiiras - Yhteishyvä

Pinaatti-fetapiiras

???
Annokset
11
Jaa Somessa

Ainekset

TAIKINA

125 g
Voita tai margariinia
4 dl
Sämpyläjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Sipulijauhetta
125 g
Maitorahkaa

TÄYTE

Pala purjoa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Oliiviöljyä
1 kpl
(150 g) pakastepinaattia
1 kpl
(200 g) kermaviiliä
2 kpl
Kananmunaa
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
100 g
Fetajuustoa

Näin teet

1

Nypi rasva ja jauhot, joihin on sekoitettu leivin- ja sipulijauhe murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta viileään täytteen teon ajaksi.

125 g
Voita tai margariinia
4 dl
Sämpyläjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Sipulijauhetta
125 g
Maitorahkaa
2

Hienonna purjo ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne pannulla. Anna jäähtyä.

Pala purjoa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Oliiviöljyä
3

Sulata ja valuta pinaatti. Sekoita kulhossa kermaviili, kananmunat, pinaatti ja mausteet. Kauli taikina ohueksi levyksi. Nosta levy piirakka- tai foliovuokaan. Levitä päälle sipuliseos ja kaada päälle pinaatti-munaseos. Paloittele fetajuusto ja ripottele piirakan päälle. Paista 225-asteisen uunin alaosassa noin 25 minuuttia.

1 kpl
(150 g) pakastepinaattia
1 kpl
(200 g) kermaviiliä
2 kpl
Kananmunaa
Rouhittua mustapippuria
Suolaa
100 g
Fetajuustoa
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.5.2012
Muokattu: 6.9.2018
Jaa Somessa