Quesadillat vohveliraudalla ja tuoresalsa
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Herkulliset kanatäytteiset quesadillat saavat pintaansa kauniit kuviot vohveliraudasta. Tuoresalsa tuo annokseen raikkautta.
| 8 kpl | (1 pkt) vehnätortillaa (medium-koko) |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 150 g | (1 ps) texmex-juustoraastetta |
| 200 g | (1 pkt) vuolukanaa (fajitas) |
| Tuoresalsa | |
|---|---|
| 1 kpl | vihreä paprika |
| 4 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1/2 | ruukkua korianteria |
| 1 kpl | lime |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Paistamiseen | |
| rypsiöljyä | |
- 1.
Tee salsa. Huuhtele paprika ja tomaatit. Halkaise paprika ja poista siemenet. Kuutioi paprika ja tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna korianteri. Purista limen mehu (2 rkl). Sekoita salsan ainekset.
- 2.
Aseta 4 tortillaa pöydälle. Sivele 1 ruokalusikallinen ranskankermaa kullekin tortillalle ja ripottele juustoraaste päälle. Täytä kanalla ja ripottele kunkin pinnalle 2 ruokalusikallista tuoresalsaa ilman lientä. Aseta loput tortillat kansiksi.
- 3.
Sivele kuuma vohvelirauta kevyesti öljyllä. Nosta täytetty quesadilla raudalle ja paina kansi kiinni kevyesti. Paista noin 3 minuuttia. Nosta quesadilla lautaselle. Leikkaa vohveliraudan kuvioiden mukaisiksi paloiksi ja tarjoa lopun salsan ja ranskankerman kanssa.
Quesadillat vohveliraudalla ja tuoresalsa
arvosana5/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Herkulliset kanatäytteiset quesadillat saavat pintaansa kauniit kuviot vohveliraudasta. Tuoresalsa tuo annokseen raikkautta.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 kpl | (1 pkt) vehnätortillaa (medium-koko) |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 150 g | (1 ps) texmex-juustoraastetta |
| 200 g | (1 pkt) vuolukanaa (fajitas) |
Tuoresalsa | |
| 1 kpl | vihreä paprika |
| 4 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1/2 | ruukkua korianteria |
| 1 kpl | lime |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Paistamiseen | |
| rypsiöljyä | |
Valmistus
- 1
Tee salsa. Huuhtele paprika ja tomaatit. Halkaise paprika ja poista siemenet. Kuutioi paprika ja tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna korianteri. Purista limen mehu (2 rkl). Sekoita salsan ainekset.
Määrä Ainesosa 1 kpl vihreä paprika 4 kpl tomaattia 1 kpl punasipuli 1/2 ruukkua korianteria 1 kpl lime 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Aseta 4 tortillaa pöydälle. Sivele 1 ruokalusikallinen ranskankermaa kullekin tortillalle ja ripottele juustoraaste päälle. Täytä kanalla ja ripottele kunkin pinnalle 2 ruokalusikallista tuoresalsaa ilman lientä. Aseta loput tortillat kansiksi.
Määrä Ainesosa 8 kpl (1 pkt) vehnätortillaa (medium-koko) 150 g (1 prk) ranskankermaa 150 g (1 ps) texmex-juustoraastetta 200 g (1 pkt) vuolukanaa (fajitas) - 3
Sivele kuuma vohvelirauta kevyesti öljyllä. Nosta täytetty quesadilla raudalle ja paina kansi kiinni kevyesti. Paista noin 3 minuuttia. Nosta quesadilla lautaselle. Leikkaa vohveliraudan kuvioiden mukaisiksi paloiksi ja tarjoa lopun salsan ja ranskankerman kanssa.
Määrä Ainesosa rypsiöljyä
Ravintosisältö
546
Energiaa kcal
2286
Energiaa kj
28,3 g
Rasvaa
12,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,8 g
Hiilihydraatteja
5,5 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
26,8 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
546
Energiaa kcal
2286
Energiaa kj
28,3 g
Rasvaa
12,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,8 g
Hiilihydraatteja
5,5 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
26,8 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua korianteria, rypsiöljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























