Salmorejo-keitto
30 min

Nappaa talteen!
Salmorejo on espanjalaisen gazpachon serkku. Alkuruokana tai lounaana tarjottava, virkistävä valkosipulinen tomaattikeitto viimeistellään paahdetuilla mantelilastuilla.
| 3 kpl | isoa tomaattia |
| 2 kpl | paahtoleipää |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 400 g | (1 tlk) säilyketomaatteja |
| 1 dl | vettä |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 tl | viinietikkaa |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| Koristeeksi | |
|---|---|
| 1/2 dl | mantelilastuja |
| 1/4 kpl | ruukku persiljaa |
- 1.
Huuhtele ja halkaise tomaatit, poista kannat ja siemenet. Paloittele leipäviipaleet.
- 2.
Kuori valkosipulit. Pane tomaatit, valkosipulinkynnet, leipäpalat ja tomaattisäilyke liemineen tehosekoittimeen. Soseuta keitto sileäksi.
- 3.
Lisää vesi, sitruunamehu, viinietikka, sokeri, suola ja pippuri. Käytä konetta hetki. Lisää lopuksi öljy. Tarkista keiton maku. Lisää mausteita tarvittaessa.
- 4.
Viilennä keitto hyvin jääkaapissa ennen tarjoamista. Paahda mantelilastuja kuivalla pannulla. Hienonna persilja. Viimeistele keittoannokset manteleilla ja persiljalla.
Salmorejo-keitto
Salmorejo on espanjalaisen gazpachon serkku. Alkuruokana tai lounaana tarjottava, virkistävä valkosipulinen tomaattikeitto viimeistellään paahdetuilla mantelilastuilla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | isoa tomaattia |
| 2 kpl | paahtoleipää |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 400 g | (1 tlk) säilyketomaatteja |
| 1 dl | vettä |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 tl | viinietikkaa |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
Koristeeksi | |
| 1/2 dl | mantelilastuja |
| 1/4 kpl | ruukku persiljaa |
Valmistus
- 1
Huuhtele ja halkaise tomaatit, poista kannat ja siemenet. Paloittele leipäviipaleet.
Määrä Ainesosa 3 kpl isoa tomaattia 2 kpl paahtoleipää - 2
Kuori valkosipulit. Pane tomaatit, valkosipulinkynnet, leipäpalat ja tomaattisäilyke liemineen tehosekoittimeen. Soseuta keitto sileäksi.
Määrä Ainesosa 2 kpl valkosipulinkynttä 400 g (1 tlk) säilyketomaatteja - 3
Lisää vesi, sitruunamehu, viinietikka, sokeri, suola ja pippuri. Käytä konetta hetki. Lisää lopuksi öljy. Tarkista keiton maku. Lisää mausteita tarvittaessa.
Määrä Ainesosa 1 dl vettä 1 rkl sitruunamehua 1 tl viinietikkaa 1/2 tl sokeria 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 3 rkl oliiviöljyä - 4
Viilennä keitto hyvin jääkaapissa ennen tarjoamista. Paahda mantelilastuja kuivalla pannulla. Hienonna persilja. Viimeistele keittoannokset manteleilla ja persiljalla.
Määrä Ainesosa 1/2 dl mantelilastuja 1/4 kpl ruukku persiljaa
Ravintosisältö
224
Energiaa kcal
937
Energiaa kj
15,8 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,5 g
Hiilihydraatteja
8,8 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
224
Energiaa kcal
937
Energiaa kj
15,8 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,5 g
Hiilihydraatteja
8,8 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























