Salmorejo-keitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Salmorejo-keitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Alkuruokana tai lounaana tarjottava, kylmä salmorejo on espanjalaisen gazpachon serkku.

Ainekset

3 kpl
Isoa tomaattia
2 kpl
Paahtoleipää
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
(400 g) säilyketomaatteja
1 dl
Vettä
1 rkl
Sitruunamehua
1 - 2 tl
Viinietikkaa
Sokeria
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
3 rkl
Oliiviöljyä

koristeeksi

Mantelilastuja
Persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Halkaise tomaatit, poista kannat ja siemenet. Paloittele leipäviipaleet.

Kuori valkosipulit. Pane tomaatit, valkosipulinkynnet, leipäpalat ja tomaattisäilyke liemineen tehosekoittimeen. Soseuta keitto sileäksi.

Lisää vesi, sitruunamehu, viinietikka, sokeri, suola ja pippuri. Käytä konetta hetki. Lisää lopuksi öljy. Tarkista keiton maku. Lisää mausteita tarvittaessa. Viilennä keitto hyvin jääkaapissa ennen tarjoamista. Lisää kuivalla pannulla paahdettuja mantelilastuja ja persiljasilppua annosten pinnalle.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 27.5.2017
Muokattu: 4.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

577

138

11,0 g

1,5 g

8,3 g

3,0 g

1,5 g

1,3 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

1 dl Vettä,

1 rkl Sitruunamehua,

Sokeria,

1 tl Suolaa,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria,

Mantelilastuja,

Persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli