Salmorejo-keitto - Yhteishyvä

Salmorejo-keitto

???
Annokset
4
Alkuruokana tai lounaana tarjottava, kylmä salmorejo on espanjalaisen gazpachon serkku.
Jaa Somessa

Ainekset

3 kpl
Isoa tomaattia
2 kpl
Paahtoleipää
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
(400 g) säilyketomaatteja
1 dl
Vettä
1 rkl
Sitruunamehua
1 - 2 tl
Viinietikkaa
Sokeria
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
3 rkl
Oliiviöljyä

KORISTEEKSI

Mantelilastuja
Persiljaa

Näin teet

1

Halkaise tomaatit, poista kannat ja siemenet. Paloittele leipäviipaleet.

Kuori valkosipulit. Pane tomaatit, valkosipulinkynnet, leipäpalat ja tomaattisäilyke liemineen tehosekoittimeen. Soseuta keitto sileäksi.

Lisää vesi, sitruunamehu, viinietikka, sokeri, suola ja pippuri. Käytä konetta hetki. Lisää lopuksi öljy. Tarkista keiton maku. Lisää mausteita tarvittaessa. Viilennä keitto hyvin jääkaapissa ennen tarjoamista. Lisää kuivalla pannulla paahdettuja mantelilastuja ja persiljasilppua annosten pinnalle.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Piia Arnould
Julkaistu: 27.5.2017
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja8 g33 g
Proteiinia1 g5 g
Rasvaa11 g44 g
Kuituja2 g6 g
Energiaa kj577 2307
Energiaa kcal138 551

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • 1 dl Vettä

  • 1 rkl Sitruunamehua

  • Sokeria

  • 1 tl Suolaa

  • 0,5 tl Rouhittua mustapippuria

  • Mantelilastuja

  • Persiljaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja8 g33 g
Proteiinia1 g5 g
Rasvaa11 g44 g
Kuituja2 g6 g
Energiaa kj577 2307
Energiaa kcal138 551

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • 1 dl Vettä

  • 1 rkl Sitruunamehua

  • Sokeria

  • 1 tl Suolaa

  • 0,5 tl Rouhittua mustapippuria

  • Mantelilastuja

  • Persiljaa

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Piia Arnould

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.