Salmorejo-keitto

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Salmorejo on espanjalaisen gazpachon serkku. Alkuruokana tai lounaana tarjottava, virkistävä valkosipulinen tomaattikeitto viimeistellään paahdetuilla mantelilastuilla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 kplisoa tomaattia
2 kplpaahtoleipää
2 kplvalkosipulinkynttä
400 g(1 tlk) säilyketomaatteja
1 dlvettä
1 rklsitruunamehua
1 tlviinietikkaa
1/2 tlsokeria
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
3 rkloliiviöljyä

Koristeeksi

1/2 dlmantelilastuja
1/4 kplruukku persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja halkaise tomaatit, poista kannat ja siemenet. Paloittele leipäviipaleet.

    MääräAinesosa
    3 kplisoa tomaattia
    2 kplpaahtoleipää
  2. 2

    Kuori valkosipulit. Pane tomaatit, valkosipulinkynnet, leipäpalat ja tomaattisäilyke liemineen tehosekoittimeen. Soseuta keitto sileäksi.

    MääräAinesosa
    2 kplvalkosipulinkynttä
    400 g(1 tlk) säilyketomaatteja
  3. 3

    Lisää vesi, sitruunamehu, viinietikka, sokeri, suola ja pippuri. Käytä konetta hetki. Lisää lopuksi öljy. Tarkista keiton maku. Lisää mausteita tarvittaessa.

    MääräAinesosa
    1 dlvettä
    1 rklsitruunamehua
    1 tlviinietikkaa
    1/2 tlsokeria
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    3 rkloliiviöljyä
  4. 4

    Viilennä keitto hyvin jääkaapissa ennen tarjoamista. Paahda mantelilastuja kuivalla pannulla. Hienonna persilja. Viimeistele keittoannokset manteleilla ja persiljalla.

    MääräAinesosa
    1/2 dlmantelilastuja
    1/4 kplruukku persiljaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 6.11.2025

Samankaltaisia reseptejä