Leikkaa patongista noin 24 viipaletta (paksuus noin 1 cm). Sivele öljyllä ja paahda uunissa 225 asteessa 5–8 minuuttia. Voit paahtaa leipäviipaleet myös grillissä.
Kuori ja hienonna valkosipulit. Valuta oliivit ja kaprikset. Siirrä tapenaden ainekset sauvasekoittimen kulhoon tai monitoimikoneeseen ja soseuta tahnaksi.
Huuhtele minitomaatit ja leikkaa pieniksi paloiksi. Hienonna basilika. Yhdistä kaikki tomaattiseoksen ainekset.
Levitä tapenade patonkiviipaleiden päälle ja viimeistele tomaattiseoksella.
Vinkki: Valitse erivärisiä minitomaatteja ja saat kaunista värikkyyttä bruschettoihin.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
226
54
5,7 g
0,8 g
0,5 g
0,3 g
0,7 g
0,3 g
0,6 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
57 g (1 prk) kapriksia suolaliemessä (pieniä),
ruukkua basilikaa,
ripaus suolaa,
ripaus sokeria,
ripaus mustapippuria rouhittuna,
1 kpl patonki.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli