Tapenade-tomaattibruschettat | Tapakset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tapenade-tomaattibruschettat

Tapenade-tomaattibruschettat

timer-icon30 min
Fork and knife
24 Kappaletta
Fork and knife
24 Kappaletta
Täyteläinen ja suolaisen maukas tapenade eli oliivitahna on helppo valmistaa. Levitä tapenade rapeiden patonkiviipaleiden päälle. Loppusilauksen bruschettat saavat minitomaateista ja tuoreesta basilikasta. Välimerelliset suupalat maistuvat alkupaloina, tapaspöydässä tai juhlavan juoman kaverina.

Ainekset

tapenade

350 g
(1 prk) kalamata-oliiveja suolaliemessä (kivettömiä)
57 g
(1 prk) kapriksia suolaliemessä (pieniä)
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
3 rkl
oliiviöljyä

tomaattiseos

250 g
(1 rs) minitomaatteja
1/2
ruukkua basilikaa
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus mustapippuria rouhittuna

rapeat patonkiviipaleet

1 kpl
patonki
3 rkl
oliiviöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Leikkaa patongista noin 24 viipaletta (paksuus noin 1 cm). Sivele öljyllä ja paahda uunissa 225 asteessa 5–8 minuuttia. Voit paahtaa leipäviipaleet myös grillissä.

3 rkl
oliiviöljyä
1 kpl
patonki
2

Kuori ja hienonna valkosipulit. Valuta oliivit ja kaprikset. Siirrä tapenaden ainekset sauvasekoittimen kulhoon tai monitoimikoneeseen ja soseuta tahnaksi.

57 g
(1 prk) kapriksia suolaliemessä (pieniä)
3 rkl
oliiviöljyä
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
350 g
(1 prk) kalamata-oliiveja suolaliemessä (kivettömiä)
3

Huuhtele minitomaatit ja leikkaa pieniksi paloiksi. Hienonna basilika. Yhdistä kaikki tomaattiseoksen ainekset.

ripaus mustapippuria rouhittuna
ripaus sokeria
ripaus suolaa
1/2
ruukkua basilikaa
250 g
(1 rs) minitomaatteja
4

Levitä tapenade patonkiviipaleiden päälle ja viimeistele tomaattiseoksella.

Vinkki: Valitse erivärisiä minitomaatteja ja saat kaunista värikkyyttä bruschettoihin.

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 2.3.2020
Muokattu: 2.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

226

54

5,7 g

0,8 g

0,5 g

0,3 g

0,7 g

0,3 g

0,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

57 g (1 prk) kapriksia suolaliemessä (pieniä),

ruukkua basilikaa,

ripaus suolaa,

ripaus sokeria,

ripaus mustapippuria rouhittuna,

1 kpl patonki.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli