Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tapenade-tomaattibruschettat

Tapenade-tomaattibruschettat

timer-icon30 min
Fork and knife
24 Kappaletta
Fork and knife
24 Kappaletta
Täyteläinen ja suolaisen maukas tapenade eli oliivitahna on helppo valmistaa. Levitä tapenade rapeiden patonkiviipaleiden päälle. Loppusilauksen bruschettat saavat minitomaateista ja tuoreesta basilikasta. Välimerelliset suupalat maistuvat alkupaloina, tapaspöydässä tai juhlavan juoman kaverina.

Ainekset

tapenade

185 g
(1 prk 350/185 g) kalamata-oliiveja suolaliemessä (kivettömiä)
35 g
(1 prk 57/35 g) kapriksia suolaliemessä (pieniä)
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
3 rkl
oliiviöljyä

tomaattiseos

250 g
(1 rs) minitomaatteja
1/2 kpl
ruukku basilikaa
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus mustapippuria rouhittuna

rapeat patonkiviipaleet

380 g
(1 kpl) patonkia
3 rkl
oliiviöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa patongista noin 24 viipaletta (paksuus noin 1 cm). Sivele öljyllä ja paahda uunissa 225 asteessa 5–8 minuuttia. Voit paahtaa leipäviipaleet myös grillissä.

3 rkl
oliiviöljyä
380 g
(1 kpl) patonkia
2

Kuori ja hienonna valkosipulit. Valuta oliivit ja kaprikset. Siirrä tapenaden ainekset sauvasekoittimen kulhoon tai monitoimikoneeseen ja soseuta tahnaksi.

35 g
(1 prk 57/35 g) kapriksia suolaliemessä (pieniä)
3 rkl
oliiviöljyä
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
185 g
(1 prk 350/185 g) kalamata-oliiveja suolaliemessä (kivettömiä)
3

Huuhtele minitomaatit ja leikkaa pieniksi paloiksi. Hienonna basilika. Yhdistä kaikki tomaattiseoksen ainekset.

ripaus mustapippuria rouhittuna
ripaus sokeria
ripaus suolaa
1/2 kpl
ruukku basilikaa
250 g
(1 rs) minitomaatteja
4

Levitä tapenade patonkiviipaleiden päälle ja viimeistele tomaattiseoksella.

Vinkki: Valitse erivärisiä minitomaatteja ja saat kaunista värikkyyttä bruschettoihin.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 2.3.2020
Muokattu: 23.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

90

378

5,0 g

0,8 g

9,3 g

0,5 g

0,9 g

1,6 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus suolaa,

ripaus sokeria,

ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli