Tapenade-tomaattibruschettat

arvosana5/5

(1)arvio
24 Kappaletta

30 min

Täyteläinen ja suolaisen maukas tapenade eli oliivitahna on helppo valmistaa. Levitä tapenade rapeiden patonkiviipaleiden päälle. Loppusilauksen bruschettat saavat minitomaateista ja tuoreesta basilikasta. Välimerelliset suupalat maistuvat alkupaloina, tapaspöydässä tai juhlavan juoman kaverina.

Ainekset

MääräAinesosa

TAPENADE

185 g(1 prk 350/185 g) kalamata-oliiveja suolaliemessä (kivettömiä)
35 g(1 prk 57/35 g) kapriksia suolaliemessä (pieniä)
1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
3 rkloliiviöljyä

TOMAATTISEOS

250 g(1 rs) minitomaatteja
1/2 kplruukku basilikaa
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus mustapippuria rouhittuna

RAPEAT PATONKIVIIPALEET

380 g(1 kpl) patonkia
3 rkloliiviöljyä

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Leikkaa patongista noin 24 viipaletta (paksuus noin 1 cm). Sivele öljyllä ja paahda uunissa 225 asteessa 5–8 minuuttia. Voit paahtaa leipäviipaleet myös grillissä.

    MääräAinesosa
    3 rkloliiviöljyä
    380 g(1 kpl) patonkia
  2. 2

    Kuori ja hienonna valkosipulit. Valuta oliivit ja kaprikset. Siirrä tapenaden ainekset sauvasekoittimen kulhoon tai monitoimikoneeseen ja soseuta tahnaksi.

    MääräAinesosa
    35 g(1 prk 57/35 g) kapriksia suolaliemessä (pieniä)
    3 rkloliiviöljyä
    1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
    185 g(1 prk 350/185 g) kalamata-oliiveja suolaliemessä (kivettömiä)
  3. 3

    Huuhtele minitomaatit ja leikkaa pieniksi paloiksi. Hienonna basilika. Yhdistä kaikki tomaattiseoksen ainekset.

    MääräAinesosa
    ripaus mustapippuria rouhittuna
    ripaus sokeria
    ripaus suolaa
    1/2 kplruukku basilikaa
    250 g(1 rs) minitomaatteja
  4. 4

    Levitä tapenade patonkiviipaleiden päälle ja viimeistele tomaattiseoksella.

Vinkki: Valitse erivärisiä minitomaatteja ja saat kaunista värikkyyttä bruschettoihin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, ripaus sokeria, ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Mikko Hannula
2.3.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä