Tapenade-tomaattibruschettat
30 min

Nappaa talteen!
Täyteläinen ja suolaisen maukas tapenade eli oliivitahna on helppo valmistaa. Levitä tapenade rapeiden patonkiviipaleiden päälle. Loppusilauksen bruschettat saavat minitomaateista ja tuoreesta basilikasta. Välimerelliset suupalat maistuvat alkupaloina, tapaspöydässä tai juhlavan juoman kaverina.
| TAPENADE | |
|---|---|
| 185 g | (1 prk 350/185 g) kalamata-oliiveja suolaliemessä (kivettömiä) |
| 35 g | (1 prk 57/35 g) kapriksia suolaliemessä (pieniä) |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| TOMAATTISEOS | |
| 250 g | (1 rs) minitomaatteja |
| 1/2 kpl | ruukku basilikaa |
| ripaus suolaa | |
| ripaus sokeria | |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| RAPEAT PATONKIVIIPALEET | |
| 380 g | (1 kpl) patonkia |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
- 1.
Leikkaa patongista noin 24 viipaletta (paksuus noin 1 cm). Sivele öljyllä ja paahda uunissa 225 asteessa 5–8 minuuttia. Voit paahtaa leipäviipaleet myös grillissä.
- 2.
Kuori ja hienonna valkosipulit. Valuta oliivit ja kaprikset. Siirrä tapenaden ainekset sauvasekoittimen kulhoon tai monitoimikoneeseen ja soseuta tahnaksi.
- 3.
Huuhtele minitomaatit ja leikkaa pieniksi paloiksi. Hienonna basilika. Yhdistä kaikki tomaattiseoksen ainekset.
- 4.
Levitä tapenade patonkiviipaleiden päälle ja viimeistele tomaattiseoksella.
Tapenade-tomaattibruschettat
arvosana5/5
30 min
Täyteläinen ja suolaisen maukas tapenade eli oliivitahna on helppo valmistaa. Levitä tapenade rapeiden patonkiviipaleiden päälle. Loppusilauksen bruschettat saavat minitomaateista ja tuoreesta basilikasta. Välimerelliset suupalat maistuvat alkupaloina, tapaspöydässä tai juhlavan juoman kaverina.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
TAPENADE | |
| 185 g | (1 prk 350/185 g) kalamata-oliiveja suolaliemessä (kivettömiä) |
| 35 g | (1 prk 57/35 g) kapriksia suolaliemessä (pieniä) |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
TOMAATTISEOS | |
| 250 g | (1 rs) minitomaatteja |
| 1/2 kpl | ruukku basilikaa |
| ripaus suolaa | |
| ripaus sokeria | |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
RAPEAT PATONKIVIIPALEET | |
| 380 g | (1 kpl) patonkia |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Leikkaa patongista noin 24 viipaletta (paksuus noin 1 cm). Sivele öljyllä ja paahda uunissa 225 asteessa 5–8 minuuttia. Voit paahtaa leipäviipaleet myös grillissä.
Määrä Ainesosa 3 rkl oliiviöljyä 380 g (1 kpl) patonkia - 2
Kuori ja hienonna valkosipulit. Valuta oliivit ja kaprikset. Siirrä tapenaden ainekset sauvasekoittimen kulhoon tai monitoimikoneeseen ja soseuta tahnaksi.
Määrä Ainesosa 35 g (1 prk 57/35 g) kapriksia suolaliemessä (pieniä) 3 rkl oliiviöljyä 1 - 2 kpl valkosipulinkynttä 185 g (1 prk 350/185 g) kalamata-oliiveja suolaliemessä (kivettömiä) - 3
Huuhtele minitomaatit ja leikkaa pieniksi paloiksi. Hienonna basilika. Yhdistä kaikki tomaattiseoksen ainekset.
Määrä Ainesosa ripaus mustapippuria rouhittuna ripaus sokeria ripaus suolaa 1/2 kpl ruukku basilikaa 250 g (1 rs) minitomaatteja - 4
Levitä tapenade patonkiviipaleiden päälle ja viimeistele tomaattiseoksella.
Vinkki: Valitse erivärisiä minitomaatteja ja saat kaunista värikkyyttä bruschettoihin.
Ravintosisältö
90
Energiaa kcal
378
Energiaa kj
5,0 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,3 g
Hiilihydraatteja
0,5 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
1,6 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
90
Energiaa kcal
378
Energiaa kj
5,0 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,3 g
Hiilihydraatteja
0,5 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
1,6 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, ripaus sokeria, ripaus mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























