Tapenade-tomaattibruschettat | Tapakset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tapenade-tomaattibruschettat

Tapenade-tomaattibruschettat
Kappaleita
24
Valmistusaika
30 min
Uunin lämpötila
225°C
Täyteläinen ja suolaisen maukas tapenade eli oliivitahna on helppo valmistaa. Levitä tapenade rapeiden patonkiviipaleiden päälle. Loppusilauksen bruschettat saavat minitomaateista ja tuoreesta basilikasta. Välimerelliset suupalat maistuvat alkupaloina, tapaspöydässä tai juhlavan juoman kaverina.
Jaa Somessa

Ainekset

TAPENADE

350 g
(1 prk) kalamata-oliiveja suolaliemessä (kivettömiä)
57 g
(1 prk) kapriksia suolaliemessä (pieniä)
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
3 rkl
oliiviöljyä

TOMAATTISEOS

250 g
(1 rs) minitomaatteja
1/2
ruukkua basilikaa
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus mustapippuria rouhittuna

RAPEAT PATONKIVIIPALEET

1 kpl
patonki
3 rkl
oliiviöljyä

Vinkki: Valitse erivärisiä minitomaatteja ja saat kaunista värikkyyttä bruschettoihin.

Näin teet

1

Leikkaa patongista noin 24 viipaletta (paksuus noin 1 cm). Sivele öljyllä ja paahda uunissa 225 asteessa 5–8 minuuttia. Voit paahtaa leipäviipaleet myös grillissä.

3 rkl
oliiviöljyä
1 kpl
patonki
2

Kuori ja hienonna valkosipulit. Valuta oliivit ja kaprikset. Siirrä tapenaden ainekset sauvasekoittimen kulhoon tai monitoimikoneeseen ja soseuta tahnaksi.

57 g
(1 prk) kapriksia suolaliemessä (pieniä)
3 rkl
oliiviöljyä
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
350 g
(1 prk) kalamata-oliiveja suolaliemessä (kivettömiä)
3

Huuhtele minitomaatit ja leikkaa pieniksi paloiksi. Hienonna basilika. Yhdistä kaikki tomaattiseoksen ainekset.

ripaus mustapippuria rouhittuna
ripaus sokeria
ripaus suolaa
1/2
ruukkua basilikaa
250 g
(1 rs) minitomaatteja
4

Levitä tapenade patonkiviipaleiden päälle ja viimeistele tomaattiseoksella.

Resepti
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Mikko Hannula
Julkaistu: 2.3.2020
Muokattu: 2.3.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj226 5419
Energiaa kcal54 1295
Rasvaa5.7 g137.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa0.8 g19.0 g
Hiilihydraatteja0.5 g11.0 g
Sokereita0.3 g8.0 g
Kuituja0.7 g16.0 g
Proteiinia0.3 g6.0 g
Suolaa0.6 g13.9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 57 g (1 prk) kapriksia suolaliemessä (pieniä)

  • ruukkua basilikaa

  • ripaus suolaa

  • ripaus sokeria

  • ripaus mustapippuria rouhittuna

  • 1 kpl patonki

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj226 5419
Energiaa kcal54 1295
Rasvaa5.7 g137.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa0.8 g19.0 g
Hiilihydraatteja0.5 g11.0 g
Sokereita0.3 g8.0 g
Kuituja0.7 g16.0 g
Proteiinia0.3 g6.0 g
Suolaa0.6 g13.9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 57 g (1 prk) kapriksia suolaliemessä (pieniä)

  • ruukkua basilikaa

  • ripaus suolaa

  • ripaus sokeria

  • ripaus mustapippuria rouhittuna

  • 1 kpl patonki

Resepti
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Mikko Hannula

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.