Turskaa espanjalaiseen tapaan | Paisti ja fileet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Turskaa espanjalaiseen tapaan

Turskaa espanjalaiseen tapaan

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Paista turska meheväksi pannulla tai grillissä. Tarjoa kalan kaverina tomaatti-kaprissalsaa ja varhaisperunoista pyöräytetyt patatas bravas -potut, jotka nautitaan tomaattikastikkeen ja valkosipulimajoneesin kera.

Ainekset

700 g
turskaa
1 tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
800 g
(12-16 kpl) keitettyä varhaisperunaa
1 rkl
oliiviöljyä

tomaatti-kaprissalsa

1 kpl
kesäsipuli varsineen
1 rkl
sitruunamehua
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
4 kpl
tomaattia
2 rkl
pieniä kapriksia
3 rkl
oliiviöljyä
3 rkl
hienonnettua lehtipersiljaa tai ruohosipulia

tomaattikastike perunoille

1 kpl
sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
oliiviöljyä
200 g
(1 prk) paseerattua tomaattia
1 rkl
tomaattipyreetä
2 tl
paprikajauhetta
1 tl
sokeria
1/2 tl
murskattua chiliä

lisäksi

1 dl
majoneesia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista tomaattikastike perunoille. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä pannulla öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää paseerattu tomaatti, tomaattipyree ja mausteet. Kiehauta seos ja anna porista vähintään 15 minuuttia.

3 kpl
valkosipulinkynttä
2 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
murskattua chiliä
1 rkl
oliiviöljyä
200 g
(1 prk) paseerattua tomaattia
1 tl
sokeria
1 kpl
sipuli
2

Valmista tomaatti-kaprissalsa. Kuori ja hienonna sipuli. Laita se kulhoon. Lisää sitruunamehu, suola ja pippuri. Kuutioi tomaatit. Lisää tomaatit ja kaprikset. Sekoita joukkoon öljy ja yrtit.

2 rkl
pieniä kapriksia
3 rkl
oliiviöljyä
1 kpl
kesäsipuli varsineen
1 rkl
sitruunamehua
3 rkl
hienonnettua lehtipersiljaa tai ruohosipulia
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
4 kpl
tomaattia
1/2 tl
suolaa
1 rkl
tomaattipyreetä
3

Puolita tai lohko kylmät, keitetyt perunat. Paista ne rapeiksi pannulla öljyssä.

800 g
(12-16 kpl) keitettyä varhaisperunaa
4

Leikkaa turska annospaloiksi. Paista pannulla öljyssä noin 3 minuuttia molemmin puolin tai kunnes kala on kypsää. Mausta suolalla ja pippurilla.

1 tl
suolaa
1 rkl
oliiviöljyä
700 g
turskaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
5

Jaa turska lautasille ja annostele päälle tomaatti-kaprissalsaa. Tarjoa lisukkeena paistettuja perunoita tomaattikastikkeen ja majoneesin kanssa.

1 dl
majoneesia
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 7.5.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2408

575

27,0 g

3,5 g

43,0 g

11,0 g

4,8 g

37,3 g

0,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl pieniä kapriksia,

0,5 tl murskattua chiliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli