Turskaa espanjalaiseen tapaan

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min

Paista turska meheväksi pannulla tai grillissä. Tarjoa kalan kaverina tomaatti-kaprissalsaa ja varhaisperunoista pyöräytetyt patatas bravas -potut, jotka nautitaan tomaattikastikkeen ja valkosipulimajoneesin kera.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
700 gturskaa
1 tlsuolaa
1 tlrouhittua mustapippuria
800 g(12-16 kpl) keitettyä varhaisperunaa
1 rkloliiviöljyä

Tomaatti-kaprissalsa

1 kplkesäsipuli varsineen
1 rklsitruunamehua
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria
4 kpltomaattia
2 rklpieniä kapriksia
3 rkloliiviöljyä
3 rklhienonnettua lehtipersiljaa tai ruohosipulia

Tomaattikastike perunoille

1 kplsipuli
3 kplvalkosipulinkynttä
1 rkloliiviöljyä
200 g(1 prk) paseerattua tomaattia
1 rkltomaattipyreetä
2 tlpaprikajauhetta
1 tlsokeria
1/2 tlchilihiutaleita

Lisäksi

1 dlmajoneesia

Valmistus

  1. 1

    Valmista tomaattikastike perunoille. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä pannulla öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää paseerattu tomaatti, tomaattipyree ja mausteet. Kiehauta seos ja anna porista vähintään 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    3 kplvalkosipulinkynttä
    1 rkloliiviöljyä
    200 g(1 prk) paseerattua tomaattia
    1 rkltomaattipyreetä
    2 tlpaprikajauhetta
    1 tlsokeria
    1/2 tlchilihiutaleita
  2. 2

    Valmista tomaatti-kaprissalsa. Kuori ja hienonna sipuli. Laita se kulhoon. Lisää sitruunamehu, suola ja pippuri. Kuutioi tomaatit. Lisää tomaatit ja kaprikset. Sekoita joukkoon öljy ja yrtit.

    MääräAinesosa
    2 rklpieniä kapriksia
    3 rkloliiviöljyä
    1 kplkesäsipuli varsineen
    1 rklsitruunamehua
    3 rklhienonnettua lehtipersiljaa tai ruohosipulia
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    4 kpltomaattia
    1/2 tlsuolaa
    1 rkltomaattipyreetä
  3. 3

    Puolita tai lohko kylmät, keitetyt perunat. Paista ne rapeiksi pannulla öljyssä.

    MääräAinesosa
    800 g(12-16 kpl) keitettyä varhaisperunaa
  4. 4

    Leikkaa turska annospaloiksi. Paista pannulla öljyssä noin 3 minuuttia molemmin puolin tai kunnes kala on kypsää. Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    1 tlsuolaa
    1 rkloliiviöljyä
    700 gturskaa
    1 tlrouhittua mustapippuria
  5. 5

    Jaa turska lautasille ja annostele päälle tomaatti-kaprissalsaa. Tarjoa lisukkeena paistettuja perunoita tomaattikastikkeen ja majoneesin kanssa.

    MääräAinesosa
    1 dlmajoneesia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl pieniä kapriksia, 0.5 tl chilihiutaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
7.5.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä