Turskaa espanjalaiseen tapaan - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Turskaa espanjalaiseen tapaan

Turskaa espanjalaiseen tapaan
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Paista turska meheväksi pannulla tai grillissä. Tarjoa kalan kaverina tomaatti-kaprissalsaa ja varhaisperunoista pyöräytetyt patatas bravas -potut, jotka nautitaan tomaattikastikkeen ja valkosipulimajoneesin kera.
Jaa Somessa

Ainekset

700 g
turskaa
1 tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
800 g
(12-16 kpl) keitettyä varhaisperunaa
1 rkl
oliiviöljyä

TOMAATTI-KAPRISSALSA

1 kpl
kesäsipuli varsineen
1 rkl
sitruunamehua
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
4 kpl
tomaattia
2 rkl
pieniä kapriksia
3 rkl
oliiviöljyä
3 rkl
hienonnettua lehtipersiljaa tai ruohosipulia

TOMAATTIKASTIKE PERUNOILLE

1 kpl
sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
oliiviöljyä
200 g
(1 prk) paseerattua tomaattia
1 rkl
tomaattipyreetä
2 tl
paprikajauhetta
1 tl
sokeria
1/2 tl
murskattua chiliä

LISÄKSI

1 dl
majoneesia

Näin teet

1

Valmista tomaattikastike perunoille. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä pannulla öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää paseerattu tomaatti, tomaattipyree ja mausteet. Kiehauta seos ja anna porista vähintään 15 minuuttia.

3 kpl
valkosipulinkynttä
2 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
murskattua chiliä
1 rkl
oliiviöljyä
200 g
(1 prk) paseerattua tomaattia
1 tl
sokeria
1 kpl
sipuli
2

Valmista tomaatti-kaprissalsa. Kuori ja hienonna sipuli. Laita se kulhoon. Lisää sitruunamehu, suola ja pippuri. Kuutioi tomaatit. Lisää tomaatit ja kaprikset. Sekoita joukkoon öljy ja yrtit.

2 rkl
pieniä kapriksia
3 rkl
oliiviöljyä
1 kpl
kesäsipuli varsineen
1 rkl
sitruunamehua
3 rkl
hienonnettua lehtipersiljaa tai ruohosipulia
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
4 kpl
tomaattia
1/2 tl
suolaa
1 rkl
tomaattipyreetä
3

Puolita tai lohko kylmät, keitetyt perunat. Paista ne rapeiksi pannulla öljyssä.

800 g
(12-16 kpl) keitettyä varhaisperunaa
4

Leikkaa turska annospaloiksi. Paista pannulla öljyssä noin 3 minuuttia molemmin puolin tai kunnes kala on kypsää. Mausta suolalla ja pippurilla.

1 tl
suolaa
1 rkl
oliiviöljyä
700 g
turskaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
5

Jaa turska lautasille ja annostele päälle tomaatti-kaprissalsaa. Tarjoa lisukkeena paistettuja perunoita tomaattikastikkeen ja majoneesin kanssa.

1 dl
majoneesia
Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen
Julkaistu: 7.5.2019
Muokattu: 2.10.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja43 g172 g
Proteiinia37 g149 g
Rasvaa27 g108 g
Kuituja5 g19 g
Energiaa kj2408 9633
Energiaa kcal575 2300

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 rkl pieniä kapriksia

  • 0.5 tl murskattua chiliä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja43 g172 g
Proteiinia37 g149 g
Rasvaa27 g108 g
Kuituja5 g19 g
Energiaa kj2408 9633
Energiaa kcal575 2300

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 rkl pieniä kapriksia

  • 0.5 tl murskattua chiliä

Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.