Turskaa espanjalaiseen tapaan
60 min

Nappaa talteen!
Paista turska meheväksi pannulla tai grillissä. Tarjoa kalan kaverina tomaatti-kaprissalsaa ja varhaisperunoista pyöräytetyt patatas bravas -potut, jotka nautitaan tomaattikastikkeen ja valkosipulimajoneesin kera.
| 700 g | turskaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | rouhittua mustapippuria |
| 800 g | (12-16 kpl) keitettyä varhaisperunaa |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| Tomaatti-kaprissalsa | |
|---|---|
| 1 kpl | kesäsipuli varsineen |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 4 kpl | tomaattia |
| 2 rkl | pieniä kapriksia |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 3 rkl | hienonnettua lehtipersiljaa tai ruohosipulia |
| Tomaattikastike perunoille | |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 200 g | (1 prk) paseerattua tomaattia |
| 1 rkl | tomaattipyreetä |
| 2 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | chilihiutaleita |
| Lisäksi | |
| 1 dl | majoneesia |
- 1.
Valmista tomaattikastike perunoille. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä pannulla öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää paseerattu tomaatti, tomaattipyree ja mausteet. Kiehauta seos ja anna porista vähintään 15 minuuttia.
- 2.
Valmista tomaatti-kaprissalsa. Kuori ja hienonna sipuli. Laita se kulhoon. Lisää sitruunamehu, suola ja pippuri. Kuutioi tomaatit. Lisää tomaatit ja kaprikset. Sekoita joukkoon öljy ja yrtit.
- 3.
Puolita tai lohko kylmät, keitetyt perunat. Paista ne rapeiksi pannulla öljyssä.
- 4.
Leikkaa turska annospaloiksi. Paista pannulla öljyssä noin 3 minuuttia molemmin puolin tai kunnes kala on kypsää. Mausta suolalla ja pippurilla.
- 5.
Jaa turska lautasille ja annostele päälle tomaatti-kaprissalsaa. Tarjoa lisukkeena paistettuja perunoita tomaattikastikkeen ja majoneesin kanssa.
Turskaa espanjalaiseen tapaan
Paista turska meheväksi pannulla tai grillissä. Tarjoa kalan kaverina tomaatti-kaprissalsaa ja varhaisperunoista pyöräytetyt patatas bravas -potut, jotka nautitaan tomaattikastikkeen ja valkosipulimajoneesin kera.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | turskaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | rouhittua mustapippuria |
| 800 g | (12-16 kpl) keitettyä varhaisperunaa |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
Tomaatti-kaprissalsa | |
| 1 kpl | kesäsipuli varsineen |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 4 kpl | tomaattia |
| 2 rkl | pieniä kapriksia |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 3 rkl | hienonnettua lehtipersiljaa tai ruohosipulia |
Tomaattikastike perunoille | |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 200 g | (1 prk) paseerattua tomaattia |
| 1 rkl | tomaattipyreetä |
| 2 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | chilihiutaleita |
Lisäksi | |
| 1 dl | majoneesia |
Valmistus
- 1
Valmista tomaattikastike perunoille. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä pannulla öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää paseerattu tomaatti, tomaattipyree ja mausteet. Kiehauta seos ja anna porista vähintään 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 3 kpl valkosipulinkynttä 1 rkl oliiviöljyä 200 g (1 prk) paseerattua tomaattia 1 rkl tomaattipyreetä 2 tl paprikajauhetta 1 tl sokeria 1/2 tl chilihiutaleita - 2
Valmista tomaatti-kaprissalsa. Kuori ja hienonna sipuli. Laita se kulhoon. Lisää sitruunamehu, suola ja pippuri. Kuutioi tomaatit. Lisää tomaatit ja kaprikset. Sekoita joukkoon öljy ja yrtit.
Määrä Ainesosa 2 rkl pieniä kapriksia 3 rkl oliiviöljyä 1 kpl kesäsipuli varsineen 1 rkl sitruunamehua 3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa tai ruohosipulia 1/4 tl rouhittua mustapippuria 4 kpl tomaattia 1/2 tl suolaa 1 rkl tomaattipyreetä - 3
Puolita tai lohko kylmät, keitetyt perunat. Paista ne rapeiksi pannulla öljyssä.
Määrä Ainesosa 800 g (12-16 kpl) keitettyä varhaisperunaa - 4
Leikkaa turska annospaloiksi. Paista pannulla öljyssä noin 3 minuuttia molemmin puolin tai kunnes kala on kypsää. Mausta suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 1 tl suolaa 1 rkl oliiviöljyä 700 g turskaa 1 tl rouhittua mustapippuria - 5
Jaa turska lautasille ja annostele päälle tomaatti-kaprissalsaa. Tarjoa lisukkeena paistettuja perunoita tomaattikastikkeen ja majoneesin kanssa.
Määrä Ainesosa 1 dl majoneesia
Ravintosisältö
581
Energiaa kcal
2432
Energiaa kj
27,0 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,0 g
Hiilihydraatteja
11,5 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
37,8 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
581
Energiaa kcal
2432
Energiaa kj
27,0 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,0 g
Hiilihydraatteja
11,5 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
37,8 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl pieniä kapriksia, 0.5 tl chilihiutaleita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























