Valmista tomaattikastike perunoille. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä pannulla öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää paseerattu tomaatti, tomaattipyree ja mausteet. Kiehauta seos ja anna porista vähintään 15 minuuttia.
Valmista tomaatti-kaprissalsa. Kuori ja hienonna sipuli. Laita se kulhoon. Lisää sitruunamehu, suola ja pippuri. Kuutioi tomaatit. Lisää tomaatit ja kaprikset. Sekoita joukkoon öljy ja yrtit.
Puolita tai lohko kylmät, keitetyt perunat. Paista ne rapeiksi pannulla öljyssä.
Leikkaa turska annospaloiksi. Paista pannulla öljyssä noin 3 minuuttia molemmin puolin tai kunnes kala on kypsää. Mausta suolalla ja pippurilla.
Jaa turska lautasille ja annostele päälle tomaatti-kaprissalsaa. Tarjoa lisukkeena paistettuja perunoita tomaattikastikkeen ja majoneesin kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
575
2408
27,0 g
3,5 g
43,0 g
11,0 g
4,8 g
37,3 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl pieniä kapriksia,
0,5 tl murskattua chiliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli