Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

7 maukasta perunalisuketta grilli-iltaan

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 5.6.2024
|
Muokattu: 5.6.2024
Grillissä meheväksi kypsyneen lihan, kalan ja kasvisten paras kaveri on tietenkin peruna! Kokeile näitä perunalisukkeita, jotka valmistuva näppärästi keitetyistä perunoista.

Perunasalaatteja pienellä twistillä

Kokeile suomalaisten rakastamaa perunasalaattia grilliruoan lisukkeeksi nyt uudella tavalla maustettuna. Sourcream & onion -sipsien mukaisesti maustetuttu salaatti on koko perheen suosikki, sillä rapeat sipsit tekevät salaatista koukuttavan. Aasialainen, rapealla valkosipuli-chiliöljyllä maustettu salaatti on puolestaan oikea valinta mausteisten makujen ystävälle.

Täyteläisiä, eteläeurooppalaisia makuja rakastavan kannattaa kokeilla italialaista perunasalaattia. Aurinkokuivatuista tomaateista, parmesaanista ja basilikasta makua saavaan salaattiin käytetään myös tomaattien aromaattinen säilöntäöljy.

Peruna rakastaa grilliä

Perunalisukkeet valmistuvat myös grillissä samaan aikaan muiden grilliaterian osasten kanssa.

Kokeile grillattuja perunoita italialaisen klassikopasta cacio e pepen tapaan mustapippurilla ja pecorinojuustolla maustettuna. Nämä herkulliset perunat valmistuvat kätevästi edelliseltä aterialta ylijääneistä keitetyistä perunoista.

Pienet uudet perunat paistuvat grillissä kätevimmin vartaisiin pujotettuna. Keitä perunat ensin puolikypsiksi, pujota sitten vartaisiin ja sivele yrttiöljyllä. Grillin lämmössä perunat paistuvat rapeapintaisiksi ja saavat öljystä aromaattisen maun.

Tuplaa grillauksen tuntu ja mausta keitetyt varhaisperunat grillausmausteella ennen grillaamista. Nämä grilliperunat maistuvat mainiolta erilaisten tahnojen kanssa sekä miedosti maustettujen grillattujen lihojen ja kasvisten kaverina.

Marinoi keitetyt perunat raikkaaksi lisukkeeksi

Tiesitkö, että keityt kuoritut perunat imevät itseensä paljon makua, kun ne maustaa heti kuumina keittämisen jälkeen? Kokeile nyt perunoiden maustamiseen sitruunavoita, johon käytetään sekä sitruunan kuori että mehu. Nämä raikkaat perunat ovat täydellinen lisuke grillatulle kalalle.

Lisää herkullisia grilliruokien lisukkeita