Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grilli kuumana jälkkäriin asti – takuuvarmat hedelmät ja helppo grillipiirakka kruunaavat kesäjuhlat

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 15.6.2023
|
Muokattu: 15.6.2023
Koko aterian voi valmistaa grillissä alkupaloista jälkiruokaan asti. Helpoimmat grillissä syntyvät jälkiruoat eivät vaadi muuta kuin hedelmiä sekä jäätelöä tai jotain makeaa kastiketta. Grillissä onnistuu myös kakkupalojen tai pullaviipaleiden lämmitys ja jopa makean piirakan tekeminen.

Helpot jälkiruoat syntyvät grillatuista hedelmistä

Monet hedelmät sopivat grilliin. Melonit ja kivelliset hedelmät, kuten aprikoosi, nektariinit ja persikat, toimivat loistavasti. Sitrusten maku pehmenee grillissä ja esimerkiksi verigreipeistä tulee herkullisen makeita.

Hedelmiin kannattaa kermavaahdon sijaan yhdistää tuorejuusto-, mascarpone- tai ranskankermapohjainen maustettu vaahto. Ne kestävät helteessä kermaa paremmin.

Auringonkeltainen ananas

Hedelmistä ananas on varmasti suosituin grillattava. Sen hedelmäliha on sopivan kiinteää, joten ananaspalat pysyvät grillissä hyvin koossa, vaikka niitä kääntelisikin muutamaan otteeseen. Ananas on sopivan mehukas, ja sen makeus korostuu grillattaessa.

Kokeile ananaksen kanssa raikasta limellä maustettua tuorejuustoa tai makeaa kinuskikastiketta, jäätelöä ja roseepippuria.

Grilliraidat kakkupalaan ja helppo grillipiirakka

Grillissä onnistuu myös piirakan tekeminen. Grillipiirakka tehdään foliovuokaan, ja se saa paistua kuumassa grillissä kannen alla melko pitkään, lähemmäs tunnin ajan. Aivan suoraan lämmön päälle piirakkaa ei kannata sijoittaa, vaan asettaa alle toinen foliovuoka väärinpäin tai paistaa piirakka epäsuoralla lämmöllä.

Valmiiseen maustekakkuun saa lisämakua ja uutta tvistiä grillaamalla. Lämmitä kakkupalat pikaisesti grillissä ja tarjoa marinoitujen mansikoiden sekä maustetun ranskankerman tai kermavaahdon kera.

Katso grillissä syntyvät menuehdotukset