Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grilliherkkuja kasvissyöjälle - tämä grillimenu juhlistaa satokauden antimia

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 13.6.2022
|
Muokattu: 21.4.2023
Varhaiskaalia, runsaita vartaita, halloumia ja ihania dippejä - kasvissyöjän grillimenu juhlistaa suomalaista satokautta ja kohottaa kasvikset ruokailun pääosaan.

Alkuun ja naposteluun rapsakkaa varhaiskaalia

Satokauden superherkku varhaiskaali maistuu alkupalana ja pienenä naposteltavana grilli-illan mittaan. Rapeat varhaiskaalikiekot viimeistellään sitruunaisella kastikkeella ja rouskuvilla suolapähkinöillä.

Helpot halloumiwrapit vai BBQ-tofuhodarit?

Grillaa tortillalettuja, kääräise sisään grillattua halloumia, jogurttikastiketta ja oliiveja! Kauden kasvikset tuovat wrappeihin raikasta suutuntumaa ja voit halutessasi grillata myös täytteeseen tulevat sipulit ja tomaatit. Grillaa wrappien kylkeen kasvisvartaita ja chilikastiketta, joka sekin sisältää runsaan määrän satokauden kasviksia. Ylijäänyt kastike maistuu herkulliselta seuraavana päivänä leivän päällä. Vai maistuisiko ennemmin BBQ-kastikkeella maustetut tofuhodarit?

Nämä lisukesalaatit eivät jää pääruoille kakkoseksi

Grillauksen tosiystävä grillaa kokonaan myös lisukesalaatin! Paahdettu valkosipulidippi taittuu lempeäksi kaurafraichen avulla ja vihannekset saavat upean mausteisen maun, kun jälkimarinoit ne yrttiöljyllä grillauksen jälkeen. Yli jääneet kasvikset voi käyttää seuraavana päivänä salaatissa tai surauttaa osaksi sosekeittoa. Jos kaipaat grilliruokien kylkeen raikasta kylmää salaattia, tee ruokien pariksi kreikkalainen mansikkasalaatti. Molemmat reseptit onnistuvat mutkattomasti myös vegaanisina versioina.

Raikkaan raparperinen brita kruunaa grilli-illan

Mansikkaa ja raparperia sekä pehmeää kermaa sisälleen kätkevä britakääretorttu sopii grillimenun jälkkäriksi. Kääräise kakku jääkaappiin odottamaan juuri ennen grillausta, sillä britakakku on parhaimmillaan vastavalmistettuna.

Katso lisää ideoita kasvisten grillaukseen