Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helpot pastat, sadonkorjuun paras keitto sekä itämaisia makuja – kokeile uusia vegaanisia arkiruokia

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 24.7.2023
|
Muokattu: 24.7.2023
Helppoja ja maistuvia arkiruokia, jotka tekevät hyvää sinulle sekä ympäristölle. Nämä viisi reseptiä sopivat myös lasten suuhun, sillä joukosta löytyy tomaattista pyörykkäpastaa, intialaista ruokaa ja rouskuvaa nuudelisalaattia.

Kesän ihanin keitto

Kesän värikkäistä ja maukkaista kasviksista tehty italialainen pastakeitto minestrone on täydellistä kesän arkiruokaa.

Tähän ruokaan voi käyttää melkein mitä tahansa kohtuullisen nopeasti kypsyviä kasviksia, joita kasvimaalta tai jääkaapista sattuu löytymään. Kokeile ainakin kesäkurpitsaa, porkkanaa, erilaisia kaaleja ja paprikaa.

Pastaksi kannattaa valita jonkin pienikuvioinen laatu. Vegaaninen keitto viimeistellään parmesaanin sijaan ravintohiivahiutaleilla.

Herkkukastike riisille

Intialainen palak paneer on herkullinen ja täyttävä kastike riisille. Sen vegaaninen veriso onnistuu helposti tofusta, joka kuutioidaan ja paistetaan pinnaltaan rapeiksi.

Kermaisuus syntyy liotetuista cashewpähkinöistä, jotka pehmennyttyään soseutetaan runsaan pinaattisen kastikkeen joukkoon. Kastike maustetaan aromikkailla itämaisilla mausteilla kuten juustokuminalla, garam masalalla ja korianterilla.

Nopea pasta vegepyöryköistä

Valmiit vegaaniset pyörykät ovat kiireisen päivän pelastus. Niistä saa aikaan herkullisen tomaattisen pastan tuossa tuokiossa.

Tomaattikastike kannattaa maustaa valkosipulilla, basilikalla ja timjamilla. Älä myöskään unohda pientä ripausta sokeria, joka tasapainottaa tomaatin happamuutta ja korostaa umamisuutta.

Runsas ja ruokaisa nuudelisalaatti

Rapeaa, rouskuvaa, runsasta ja herkullista. Tätä kaikkea on nuudeleista, porkkanasta, kurkusta, tomaateista ja kaurajauhiksesta valmistettu arjen pelastus.

Nuudelit maustuvat herkullisessa, muun muassa seesamiöljyä ja makeaa chilikastiketta sisältävässä kastikkeessa muun valmistuksen ajan. Lisäksi salaatille tehdään majoneesikastike ja päälle ripotellaan suolapähkinöitä.

Yhden kattilan pasta

Yhdessä astiassa valmistuvat arkiruoat ovat nerokkaita. Niiden ansiosta tiskiä tulee vähemmän ja usein ruoan valmistus on todella simppeliä.

Tässäkin ohjeessa ainekset lisätään isoon pataan muutamassa erässä ja sitten vain odotellaan, että kaikki on kypsää. Soijarouhetta kannattaa ehdottomasti paistaa padassa muutaman minuutin ajan, ennen kuin joukkoon lisää nestettä. Rouheen koostumus ja maku pysyy näin parempana.