Miten käyttää yli jäänyttä juustoa, rahkaa, maitoa tai jogurttia? Maitotuotteet sopivat monenlaiseen makeaan ja suolaiseen leivontaan sekä ruoanlaittoon. Paista lettuja tai pannukakku, pyöräytä pullaa tai piirakkaa ja kokeile jotain ihan uutta. Lue vinkit maitotuotteiden hyötykäyttöön!
Hyvää hävikistä – opi ehkäisemään hävikkiä ja kokkaamaan maistuvia hävikkiruokia
Maitotuotteiden hävikin vähentäminen
Kasvisten, hedelmien ja marjojen hävikin vähentäminen
Pelasta kasvikset, hedelmät ja marjat ja tee niistä monipuolisesti hävikkiruokia. Hilloaminen, pikkelöiminen, paahtaminen ja pakastaminen pidentävät tuoretuotteiden ikää - katso artikkelista, miten saat nauttia satokauden mauista pitkään.
Lihan, kalan, kanan ja kananmunien hävikin vähentäminen
Yli jäänyttä lihaa, kalaa ja kanaa sekä kananmunia voi käyttää seuraavana päivänä voileivän päällysteenä, munakkaassa tai keitossa. Tee rippeistä kiusaus, pizzaa tai upota wokkiin tai pastaan! Katso parhaat vinkit ja reseptit liha-, kala-, kana- ja kananmunahävikin vähentämiseen.
Perunan, pastan ja riisin hävikin vähentäminen
Jäikö perunamuusia kattilaan tai keititkö liikaa pastaa tai riisipuuroa? Eipä hätää - valmista vaikkapa herkullisia sämpylöitä, salaattia tai upota ylijääneet pastat paistoksiin. Kokosimme yhteen parhaat reseptit perunan, pastan ja riisin hävikin vähentämiseen.
Leivän ja pullan hävikin vähentäminen
Eilistä leipää ja pullaa voi uusiokäyttää monin eri tavoin. Paista leivästä krutonkeja salaatin ja keiton päälle, surauta korppujauhoksi tai tee jälkkäriksi perinteinen pullavanukas. Näillä vinkeillä opit välttämään pullan ja leivän hävikin syntymistä.