Ihana joulukakku – katso 12 suosituinta reseptiä

Teksti:
Yhteishyvän toimitus
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 1.12.2023
|
Muokattu: 14.10.2025
Ihana joulukakku! Helppo kuivakakku, pehmeä moussekakku, vaivaton juustokakku tai suulla sulavan suklainen jouluhalko. Valitse suosikkisi perinteisistä ja uusista joulukakuista.

Maustekakku

Perinteinen maustekakku on Yhteishyvän lukijoiden joulukakkujen suosikki. Mehevä kakku on helppo tehdä, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään. Kakussa maistuvat joulun maut kaneli, kardemumma, inkivääri ja neilikka.

Persimonjuustokakku

Talven sesonkihedelmä persimonista makua saava piparipohjainen juustokakku valmistuu ilman uunia. Soseutetusta persimonista tehdyt pyörteet tekevät kakun pinnasta näyttävän.

Puolukkamoussekakku

Kirpeää ja makeaa yhdistävä puolukkamoussekakku sopii mainiosti joulupöytään. Kakussa on puolukoiden täplittämä valkosuklaabrowniepohja sekä valkosuklaamoussetäyte, joka saa heleän värin soseutetuista puolukoista. Kakku valmistuu ilman liivatetta, sillä suklaa hyydyttää täytteen.

Puolukkamoussekakku, jonka vieressä kaksi kakkulautasta, kahvikuppi ja punainen liina.
Puolukkamoussekakku, jonka vieressä kaksi kakkulautasta, kahvikuppi ja punainen liina.

Puolukkamoussekakku

Kentakilainen kahvikakku

Kentakilainen kahvikakku eli Kentuckyn kakku maustetaan vaniljalla, mantelirouheella ja rusinoilla. Karamellisoidusta sokerista valmistettu kuorrute tekee kakusta erityisen herkullisen. Tämän kakun voit tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen odottamaan jouluvieraita.

Kentakilainen kahvikakku
Kentakilainen kahvikakku

Kentakilainen kahvikakku

Arabialainen maustekakku

Kaakaojauheella, kanelilla, vaniljalla ja muskottipähkinällä maustettu arabialainen maustekakku kuuluu monen joulupöytään. Kakku viimeistellään helpolla mokkaisella kuorrutteella.

Arabialainen maustekakku mantelilastuilla koristeltuna. Vieressä teepannu, ruskea liina ja kanelitankoja.
Arabialainen maustekakku mantelilastuilla koristeltuna. Vieressä teepannu, ruskea liina ja kanelitankoja.

Arabialainen maustekakku

Luumujuustokakku

Luumu on joulu suosikkimaku myös kakuissa. Tähän juustokakkuun saat käytettyä joulutortuista ylijääneen luumumarmeladin. Makeaa marmeladia tasapainottaa tuorejuustotäyte, joka saa raikkautta sitruunan mehusta ja kuoriraasteesta.

Luumujuustokakku
Luumujuustokakku

Luumujuustokakku

Piimäkakku

Perinteinen piimäkakku on helppo joulunajan herkku. Piimä mehevöittää sekoittamalla valmistuvan kakun, jossa maistuu pipareista tutut mausteet.

Suklainen jouluhalko

Ranskalaislähtöinen jouluhalko maistuu Yhteishyvän lukijoille. Kotoisan kääretortun juhlavammassa versiossa tumman kääretorttupohjan väliin kääräistään appelsiini-suklaatäyte ja torttu viimeistellään maitosuklaisella kuorrutteella.

Taatelikakku

Taatelikakku saa aromikkuutta kahvista. Kakku valmistuu sekoittamalla ja se säilyy jääkaapissa kelmuun käärittynä jopa pari viikkoa. Tämän kakun voit siis leipoa jo hyvissä ajoin ennen joulua.

Keksitaatelikakku

Perinteisen taatelikakun moderni versio maustetaan ja kuorrutetaan keksilevitteellä. Vegaaninen kakku on parhaimmillaan muutama päivä leipomisesta.

Keksi-taatelikakku
Keksi-taatelikakku

Keksi-taatelikakku

Itsenäisyyspäiväkakku

Sinivalkoinen britakakku sopii sekä itsenäisyyspäivään että joulupöytään. Mausta perinteinen britakakkupohja piparimurulla ja täytä pensasmustikoilla, mustikkahillolla ja vaniljaisella tuorejuustovaahdolla.

Helppo pensasmustikka-valkosuklaajuustokakku

Helppo juustokakku valmistuu ilman liivatetta. Itsenäisyyspäiväänkin sopivan valkosuklaisen kakun täytteeseen sekoitetaan kokonaisia pensasmustikoita. Kokeile koristeluun pensasmustikoiden lisäksi myös rouhittua suklaata.

Mustikkainen valkosuklaajuustokakku
Mustikkainen valkosuklaajuustokakku

Mustikkainen valkosuklaajuustokakku

Katso lisää ideoita joululeivontaan