Jos pidät blineistä, rakastut taatusti röstimäisiin latke-lettuihin. Tarjoile ne blinien tapaan smetanan, punasipulin ja mädin kanssa tai kokeile punajuurista, kapriksista ja saksanpähkinöistä sekoitettua kasviskaviaaria.
Latkes ja kasviskaviaari
Jos pidät blineistä, rakastut taatusti röstimäisiin latke-lettuihin. Tarjoile ne blinien tapaan smetanan, punasipulin ja mädin kanssa tai kokeile punajuurista, kapriksista ja saksanpähkinöistä sekoitettua kasviskaviaaria.
Asettele ohuenohuet juuresviipaleet muffinipellille limittäin ja lomittain kukan muotoon, niin saat talven kauneimmat kasvislisukkeet.
Yksinkertainen talvisalaatti saa uutta twistiä violeteista, keltaisista ja oransseista väriporkkanoista. Saat reseptistä helposti vegaanisen, kun vaihdat hunajan siirappiin ja fetan vegaaniseen juustoon.
Tunnetko jo pinkin perunan? Säväyttävästä väristään huolimatta pinkit perunat ovat aivan yhtä monikäyttöisiä kuin tavallisetkin: keitä, soseuta, paista tai paahda perunat mielesi mukaan talven ruokiin.
Ohuiksi viipaleiksi melkein pohjaan asti siivutetut, voisulalla sivellyt ja juustokuorrutuksella kruunatut Hasselbackan perunat ovat perinteistä ruotsalaista juhlaruokaa. Hasselbackan tyylillä voi valmistaa muitakin kasviksia ja juureksia, kuten esimerkiksi punajuuria tai kurpitsoja.
Juureksia ei kannata säästää vain suolaisiin ruokiin, sillä ne mehevöittävät ja maustavat ihanasti myös makeat herkut. Katso ohjeet punajuuri-suklaakekseihin, porkkanakakkumaiseen palsternakkakakkuun ja kookoshiutaleilla aateloituihin porkkananamuihin.
Rosmariini, lehtipersilja, basilika ja tilli viihtyvät juuresten seurassa, mutta mitkä yrtit ja juurekset itse asiassa sopivat toisilleen parhaiten? Katso makuparit ja vinkit yrttien käyttöön juuresruoissa.
Löydä oma joulunviettotyylisi ja nauti vuoden ihanimmasta ajasta itsesi näköisellä tavalla.