Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Näin syntyvät kiireisen leipurin jouluherkut! Nämä superhelpot joululeivonnaiset leivot valmistaikinoista

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 18.11.2021
|
Muokattu: 21.11.2022
Jos nautit kynttilänvalosta, glögistä ja joulutunnelmasta enemmän kuin jouluvalmisteluista keittiössä, kurkkaa nämä nokkelat reseptit. Croissant-, piparkakku-, muro- ja lehtitaikinoilla leivot joulun tuoksun kotiin hetkessä.

Croissant-taikinasta mantelisarvet ja joulupullaa

Paista helpot croissantit valmiista croissant-taikinasta. Täytä ne jäähtyneinä pipari-mantelitäytteellä ja paista jouluiset mantelicroissantit aamukahville tai jälkiruoaksi. Valmis croissant-taikina pyörähtää näppärästi myös joulun pikkupulliksi, kun et irrota taikinalevyyn merkittyjä croissant-kolmioita toisistaan vaan täytät ja rullaat koko taikinalevyn korvapuustien tapaan. Sipaise täytteeksi piparkakuilla maustettua vaniljatuorejuustoa ja paista piparikierteet muffinivuoissa.

Piparkakkutaikinasta suklaacookiet ja pannupipari

Tässä on kaksi maailman helpointa pipariohjetta. Jos sinulla on aikaa puoli tuntia, tee niistä ensimmäinen eli toffeisilla Dumle-konvehdeilla täytetyt suklaakeksit. Jos aikaa on vain vartti, paista taikinasta piparkakkujälkiruoka paistinpannulla. Lisää pannulle leipäjuustoa ja herkuttele piparijälkkäri kinuskin ja puolukoiden kanssa.

Murotaikinasta pieniä kakkuja ja rapeita keksejä

Suuritöisen joulukakun korvaat nerokkailla nopeilla murotaikinaleivonnaisilla. Pikkuisissa hedelmäpiiraissa on täytteenä kuivattuja hedelmiä ja joulun ihanimpia tuoksuvia mausteita. Pähkinäleivoksille teet superhelpon kakkupohjan paistamalla murotaikinasta kaksi levyä, joiden väliin sipaiset vadelmamarmeladia. Murotaikinasta teet myös superhelpot suklaa-pähkinäkeksit tai valkosuklaakeksit.

Lehtitaikinasta piparitortut ja nutellakuusi

Jos tykkäät sekä joulutortuista että piparkakuista, leivo ne herkulliseen kimppaan ja säästä puolet leivonta-ajasta. Kauli lehtitaikina ja piparkakkutaikina päällekkäin, muotoile tähtitortuiksi ja kruunaa marmeladilla. Lehtitaikinasta syntyy myös lehtevä nutellakuusi, jonka voit täyttää nutellan sijasta yhtä hyvin vaikka luumumarmeladilla tai paistonkestävällä omenamarmeladilla.

Suloisia suolapaloja

Valmistaikinoista leivot myös maukkaat suolaiset herkut jouluun! Kokeile suolaisia joulutorttuja kolmella tapaa tai katso ohjeet savuporosuupaloihin ja superhelppoon kalapiirakkaan.

Katso myös nämä jouluiset ideat valmistaikinoista:

Saa oikaista! Katso kaikki vinkit stressittömään jouluun