Rouhi mausteiset piparit samettiseen omenajälkiruokaan. Voit keittää omenahillokkeen jo edellisenä päivänä jääkaappiin viilentymään.
Sesonki 6/2022 -lehden uudet reseptit juhlistavat joulun aikaa
Koostaja:
Yhteishyvän toimitus
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.11.2022
|Muokattu: 30.1.2025
Kohta katetaan joulupöytä! Tee joulupöytään alkuruoaksi uudenlaista kirpeää rosollia vuohenjuustovaahdolla, hedelmäistä kranssisalaattia ja joulusilakoita. Leivo lisukkeeksi saaristolaisleipä ja sipaise sille punajuurihummusta. Keitä kinkulle luumuinen kastike tai valmista vegaaninen karjalanpaisti. Aromikas palsternakkalaatikko on kiva lisä tuttujen joululaatikoiden seuraan. Aterian jälkeen suu makeutuu raikkaalla omena-piparkakkujälkkärillä, ja kahvittelun kruunaavat marja ja hedelmäkakut.
Joulun tunnelma syntyy piparkakkujen tuoksusta
Jotain tuttua, vähän uutta – laatikko palsternakasta ja rosollille pikkeliliemi
Tee rosollille tällä kertaa pirteä pikkeliliemi ja leivälle joulunpunainen levite. Paista laatikko vaihteeksi palsternakasta. Salaattina komeilee syötävän kaunis joulukranssi.
Leipurin joulukalenteri – leivät ja kakut ajoissa valmiiksi
Aloita taatelikakusta viikkoa ennen joulua. Paista sitten saaristolaisleivät. Aatonaattona on vuorossa moussekakku. Skagen-tortut taittelet glögin seuraksi vikkelästi viime hetkellä.
Silakka on mainio joulukala – tarjoa glögiliemessä tai kermaisessa kastikkeessa
Kun silakka saa pintaansa mausteisen glögiliemen tai kermaisen kastikkeen, hopeakylkinen kala on valmis juhlaan.
Luumuinen kinkku vai maukas kasvispatapaisti?
Perinteinen joulukinku saa rinnalleen luumuisen kermakastikkeen. Karjalanpaistiin ruskistetaan modernisti vegekuutioita. Hauduta lihaton karjalanpaisti pääruoaksi tai nauti murea, maukas kasvispatapaisti jouluruokien lisukkeena.

























