Sesonki 6/2022 -lehden uudet reseptit juhlistavat joulun aikaa

Koostaja:
Yhteishyvän toimitus
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.11.2022
|
Muokattu: 30.1.2025
Kohta katetaan joulupöytä! Tee joulupöytään alkuruoaksi uudenlaista kirpeää rosollia vuohenjuustovaahdolla, hedelmäistä kranssisalaattia ja joulusilakoita. Leivo lisukkeeksi saaristolaisleipä ja sipaise sille punajuurihummusta. Keitä kinkulle luumuinen kastike tai valmista vegaaninen karjalanpaisti. Aromikas palsternakkalaatikko on kiva lisä tuttujen joululaatikoiden seuraan. Aterian jälkeen suu makeutuu raikkaalla omena-piparkakkujälkkärillä, ja kahvittelun kruunaavat marja­ ja hedelmäkakut.

Joulun tunnelma syntyy piparkakkujen tuoksusta

Rouhi mausteiset piparit samettiseen omenajälkiruokaan. Voit keittää omenahillokkeen jo edellisenä päivänä jääkaappiin viilentymään.

Omena-piparkakkumousse
Omena-piparkakkumousse

Omena-piparkakkumousse

Jotain tuttua, vähän uutta – laatikko palsternakasta ja rosollille pikkeliliemi

Tee rosollille tällä kertaa pirteä pikkeliliemi ja leivälle joulunpunainen levite. Paista laatikko vaihteeksi palsternakasta. Salaattina komeilee syötävän kaunis joulukranssi.

Pikkelöity rosolli ja vuohenjuustovaahto
Pikkelöity rosolli ja vuohenjuustovaahto

Pikkelöity rosolli ja vuohenjuustovaahto

Palsternakkalaatikko
Palsternakkalaatikko

Palsternakkalaatikko

Punajuurihummus
Punajuurihummus

Punajuurihummus

Kranssisalaatti
Kranssisalaatti

Kranssisalaatti

Leipurin joulukalenteri – leivät ja kakut ajoissa valmiiksi

Aloita taatelikakusta viikkoa ennen joulua. Paista sitten saaristolaisleivät. Aatonaattona on vuorossa moussekakku. Skagen-tortut taittelet glögin seuraksi vikkelästi viime hetkellä.

Saaristolaisleipä, jonka ympärille on sidottu pala leivinpaperia narulla. Naruun on kiinnitetty puolukan varpu. Vieressä viipaleiksi leikattu leipä leikkuulaudalla, leipäveitsi ja voikulho.
Saaristolaisleipä, jonka ympärille on sidottu pala leivinpaperia narulla. Naruun on kiinnitetty puolukan varpu. Vieressä viipaleiksi leikattu leipä leikkuulaudalla, leipäveitsi ja voikulho.

Nauvolainen saaristolaisleipä

Skagen-joulutortut
Skagen-joulutortut

Skagen-joulutortut

Puolukkamoussekakku, jonka vieressä kaksi kakkulautasta, kahvikuppi ja punainen liina.
Puolukkamoussekakku, jonka vieressä kaksi kakkulautasta, kahvikuppi ja punainen liina.

Puolukkamoussekakku

Keksi-taatelikakku
Keksi-taatelikakku

Keksi-taatelikakku

Silakka on mainio joulukala – tarjoa glögiliemessä tai kermaisessa kastikkeessa

Kun silakka saa pintaansa mausteisen glögiliemen tai kermaisen kastikkeen, hopeakylkinen kala on valmis juhlaan.

Joulusilakat
Joulusilakat

Joulusilakat

Kermaiset ruisleipäsilakat
Kermaiset ruisleipäsilakat

Kermaiset sinappisilakat

Luumuinen kinkku vai maukas kasvispatapaisti?

Perinteinen joulukinku saa rinnalleen luumuisen kermakastikkeen. Karjalanpaistiin ruskistetaan modernisti vegekuutioita. Hauduta lihaton karjalanpaisti pääruoaksi tai nauti murea, maukas kasvispatapaisti jouluruokien lisukkeena.

Joulukinkku ja luumuinen kinkun kastike
Joulukinkku ja luumuinen kinkun kastike

Joulukinkku ja luumuinen kinkun kastike

Vegaaninen karjalanpaisti
Vegaaninen karjalanpaisti

Vegaaninen karjalanpaisti

Joulun parhaat makuelämykset – katso kaikki reseptit ja ideat vuoden rakkaimpaan juhlaan