Tiedätkö mikä tekee kasvisruoasta vastustamattoman? Katso ihanimmat uudet ideat kasvisruokiin

Teksti:
Yhteishyvän toimitus
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 25.10.2021
|
Muokattu: 30.1.2025
Kun teet ruokaa kasviksista, ota esille myös mausteet: ripauta, sekoita, maista – ja ripauta ehkä pikkuisen lisää! Kaukomaiden kasvisruoat saavat muhkeat makunsa chilistä, inkivääristä ja esimerkiksi garam masala -mausteseoksesta. Lempeämpien kasvisherkkujen salaisuus on yrtit.

Ihastu intialaisiin tomaatti-kermakastikkeisiin

Anna juustolle päärooli! Shahi paneerissa pehmeän kermainen, mutta samalla mukavan mausteinen tomaattikastike ottaa kotijuuston ja cashewpähkinät täyteläiseen syleilyynsä. Pyyhi kastike lautaselta suuhun vastapaistetulla pannuleivällä. Maidoton vaihtoehto shahi paneer -kastikkeelle syntyy tofusta, jonka paistat pannulla herkullisen rapeaksi vegaaniseksi butter chickeniksi. Intialaisen ”voikanan” kastikkeen salaisuus on tomaatin ja kaurapohjaisen ”kerman” sopuisa liitto.

Shahi paneer
Shahi paneer

Shahi paneer

Vegaanin butter chicken
Vegaanin butter chicken

Vegaanin butter chicken

Mausta lanttu ja kaura thaimaalaisittain

Som tam -salaatti tehdään perinteisesti vihreästä papaijasta. Rouskuvan rapea raaka papaija muistuttaa yllättävän paljon meikäläistä lanttua, joten ota som tam -salaatin pohjaksi tuttuakin tutumpi lantturaaste. Homman juju on lanttusuikaleiden nuijiminen chilin, limen ja valkosipulin kanssa mehukkaaksi salaattipohjaksi, johon lisätään raikkaita kasviksia ja pähkinöitä. Thaimaan maut löytyvät myös värikkäästä nuudeliwokista, johon voit paistaa proteiiniksi thai-maustettua härkäpapupalaa.

Som tam -lanttusalaatti
Som tam -lanttusalaatti

Som tam -lanttusalaatti

Härkäpapu-nuudeliwokki
Härkäpapu-nuudeliwokki

Härkäpapu-nuudeliwokki

Lennätä perhe makumatkalle Meksikoon

Tee perjantaiherkuksi nachopelti perunasta! Vaihda maissilastut ohueksi leikattuihin perunaviipaleisiin, jotka maustat tacomausteella ja paahdat uunissa rapeiksi kidneypapujen ja juustokastikkeen kanssa. Tee lisukkeeksi raikas pico de gallo eli tomaattisalsa tuoreista tomaateista. Meksikon maut voit valmistaa myös herkulliseksi arkikeitoksi. Kasvijauhiksella rikastettu vegaaninen texmex-keitto lämmittää kivasti ulkoilun jälkeen.

Perunanachot
Perunanachot

Perunanachot

Mama Meksikon texmex-keitto
Mama Meksikon texmex-keitto

Mama Meksikon texmex-keitto

Uudista uuniruoat meheviksi vegeherkuiksi

Nappaa kaupassa koriin nyhtökauraa tai savutofua ja tee tutuista uuniruuista uusia vegaanisia herkkuja. Kokkaa perinteisen makaronilaatikon sijaan nyhtökauralla rikastettu uunipasta, joka saa kivaa välimerellistä makua yrteistä ja tomaattimurskasta. Tai tee helppo kiusaus peruna-sipulisekoituksesta. Savutofusta ja timjamista saat siihen todella hienon maun.

Nyhtökaurapasta uunissa
Nyhtökaurapasta uunissa

Nyhtökaurapasta uunissa

Savutofukiusaus
Savutofukiusaus

Savutofukiusaus

Paista rosolli piirakkaan ja pinaattikeitto lettuihin

Tee juureksista ja pinaattikeitosta hauskat ja todella helpot suolaiset syötävät. Täytä ohueksi kaulittu piirakkapohja rosollista tutuilla juureksilla ja cocktailkurkuilla sekä hunajaisella ranskankermalla. Näppärä rosolligalette sopii vaikka aikuisten pikkujouluherkuksi. Lapset taas rakastavat pinaattilettuja, jotka syntyvät superhelposti pakastetusta pinaattikeitosta, kananmunista ja kaurajauhoista.

Rosolligalette
Rosolligalette

Rosolligalette

Helpot kaura-pinaattiletut
Helpot kaura-pinaattiletut

Helpot kaura-pinaattiletut

Testaa myös nämä kasvisherkut!