Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yhden pellin taktiikalla — kokkaa mutkattomia arkiruokia ja viikonloppuherkkuja helposti uunipellillä

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 16.9.2022
|
Muokattu: 16.9.2022
Kokkaa koko ateria yhdellä pellillä! Näiden reseptien avulla valmistat samalla vaivalla pääruoan ja lisukkeet sekä kypsennät kerralla isomman satsin, jolloin myös energiaa säästyy.

Opi uusi kokkaustaktiikka

Jos peltiruokien valmistaminen ei ole sinulle vielä tuttua, käy ensin lukemassa muutama vinkki, joiden avulla saat peltiruoista erityisen herkullisia. Muutamalla kikalla varmistat, että proteiinit pysyvät mehevinä, jokaiselle syöjälle riittää reilusti kastiketta ja kasvikset saadaan nauttia rapsakoina.

Liha-perunasoselaatikko onnistuu myös pellillä

Arjen ikisuosikki liha-perunasosepelti valmistuu pellillä pikavauhtia. Kun käytät valmistuksessa pakasteperunamuusia, saat ruoan pöytään puolessa tunnissa. Perinteiseen liha-perunasoselaatikkoon verrattuna myös ihanan rapsakkaa paistopintaa riittää jokaiselle ottajalle.

Peltipiirakat sopivat isompaankin nälkään

Pellillä tehtävät piirakat ovat joka kokin klassikkoleivonnaisia, jotka sopivat erityisen hyvin syksyisiin päiviin ja mukaan vaikkapa eväsretkelle. Peltilihapiirakka valmistetaan tämän reseptin avulla hieman perinteistä poiketen: piilota taikinakuoren sisään tomaatilla ja kuskusilla rikastettua karitsanjauhelihatäytettä.

Perinteinen kaalipiirakka valmistuu helposti kahdesta paketista voitaikinalevyjä ja mehevästä kaalitäytteestä. Voit viimeistellä piirakan kauniilla ristikkokuviolla. Peltipiirakoiden maku vain paranee seuraavina päivinä, joten pakkaa niitä mukaan myös töihin lounaaksi.

Valmista jauhelihaa uudella tavalla

Koko perheelle maistuva jauheliha-kukkakaalipelti sisältää kokonaisen kukkakaalin ja paistuu uunissa supermaukkaaksi yrttimaustetun tomaattikastikkeen avulla. Pelti viimeistellään juustolla ja pikkutomaateilla.

Kalaa pellillä x 2

Kala on peltiruokien superproteiini, sillä se kypsyy uunissa todella nopeasti. Samalla pellillä paistat myös lisukkeet: silakkapihvipaistoksessa maistuvat rapeat lohkoperunat ja hauki-kasvispellissä ruusukaalit ja porkkanat. Tee haukiruoan kaveriksi vihreä salsa rustica, joka on helppo surauttaa persiljasta.

Syö salaatti syksyllä lämpimänä

Pellillä valmistuu vaivattomasti myös mainioita lämpimiä salaatteja. Paahda salaatin pohjalle tulevat juurekset ja proteiinit uunissa ja viimeistele tuoreilla kasviksilla. Kikherne-fetasalaatin päälle ripotellaan suolaisuutta tuovaa fetaa ja peltijuuressalaatin makupariksi sekoitetaan helppo jogurttikastike. Uunifeta-kikhernepelti maustetaan lämmittävillä curry- ja chilijauheilla.

Viikonloppuherkutteluun hodareita ja hamppareita

Viikonlopun herkkuhetkien ruoat on helppo valmistaa pellillä. Saat tehtyä hodareita ja hampurilaisia kerralla isommallekin porukalle tai vaikka illanistujaisiin, kun teet ne näppärästi uunissa. Lihapullahodarien täytteeksi voit valita valmiita suosikkipulliasi: myös kasvispyörykät sopivat uunissa tehtäviin hodareihin erityisen hyvin. Peltihampurilaisten ohjeessa hampurilaispihvit paistetaan ennen uuniin laittoa pannulla, mutta voit myös hyvin käyttää valmiita pihvejä ja sujauttaa ne uuniin lämpenemään sämpylöiden kanssa.

Katso lisää helppoja peltiruokia arkeen