Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kevät

Parsan sesonki on alkanut! Näitä haluat kokeilla

Nyt aloitetaan parsakausi! Tässä maukkaat ideat, mitä kokata sesonkiherkusta.

Eggs Benedict kylmäsavulohella
Eggs Benedict kylmäsavulohella
Teksti: Yhteishyvä
Kuvat: Reetta Pasanen
13.4.2025 | Päivitetty 13.4.2025

Napakaksi kypsennetty parsa ja feta maistuvat kevään maukkaimmassa perunasalaatissa. Ruokaisan salaatin mehevöittää salsa verden tyylinen, runsaasti yrttejä sisältävä kastike. Kun perunat keittää jo edellisenä päivänä, salaatti valmistuu sukkelasti.

Tee klassikkoleipä Eggs Benedict uudella tavalla. Leivän päivitetyssä versiossa uppomuna saa pekonin sijaan parikseen kylmäsavulohta ja uunissa paahdettua parsaa. Kasaa ainekset ruisleivän päälle ja viimeistele helpolla, sauvasekoittimella valmistuvalla hollandaisekastikkeella.

Tässä uudenlainen tarjottava pääsiäis- ja vappubrunssille: parsalla ja munakokkelilla täytetyt hodarit. Keitä ensin parsat napakan kypsiksi ja mausta voilla. Valmista sen jälkeen parmesaanilla mehevöitetty munakokkeli ja annostele ainekset paahdettujen hot dog -sämpylöiden sisään. Näitä herkkuja teet helposti isommallekin porukalle.

Kokeile myös näitä parsareseptejä