Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Uuniperunat – helppo arkiruoka, viikonlopun herkku tai illanistujaisten kätevä tarjottava

Uuniperunat ovat näppärä ruoka, sillä nopean esivalmistelun jälkeen uuni hoitaa potut tarjoilukuntoon. Sillä aikaa voit kattaa pöydän ja sekoitella mehevät täytteet. Katso vinkit täydellisiin uuniperunoihin ja kielen mennessään vieviin täytteisiin!

Uuniperunoiden ohje on yksinkertainen, mutta pienillä nikseillä teet perunoista vieläkin parempia. Tärkeää on valita oikea perunalajike ja esivalmistella perunat oikein, jotta lopputulos on täydellinen. Voit tehdä esivalmistelut hyvissä ajoin etukäteen, niin saat valmista vikkelämmin. Katso kaikki vinkit, joilla kypsennät perunat erityisen herkullisiksi.

Perunan kruunaa tietenkin täyte, jota voi varioida lähes loputtomiin. Voit tehdä täytteestä tomaattipohjaisen tai sekoittaa kylmän täytteen esimerkiksi tuorejuustosta, kermaviilistä tai ranskankermasta. Voit myös sekoittaa eri maitotuotteita keskenään. Lisää makua antamaan vaikkapa savukalaa, fetajuustoa, kinkkua tai nyhtökauraa, sekä pieneksi pilkottuja kasviksia. Täytteeseen hyvin sopivia kasviksia ovat esimerkiksi paprika, maustekurkku ja punasipuli.

Tuoreilla ja kuivatuilla yrteillä sekä mausteilla saat tuotua uutta syvyyttä täytteen makumaailmaan. Kokeile kalan kanssa tilliä ja sitruunapippuria tai tuoretta, raastettua piparjuurta. Kinkulla ja juustolla tukevoitettujen täytteiden kaveriksi sopivat esimerkiksi perinteinen persilja ja pizzasta tuttu oregano. Kokeile myös rohkeasti rosmariinia ja timjamia.

Jos haluat ennakoida, voit valmistaa täytteen jo hyvissä ajoin etukäteen. Erityisesti kylmien täytteiden maut vain paranevat tekeytyessään. Nappaa reseptit kylmiin ja lämpimiin täytteisiin, joista löydät sekä liha-, kala- ja kasvisvaihtoehtoja. Ota myös haltuun yksinkertainen kaava aina toimivaan täytteeseen, johon voit käyttää myös jääkaapin tähteitä.

Ota haltuun täydellisen uuniperunan kaava ja parhaat ohjeet täytteisiin!

Kaikki reseptit herkullisiin uuniperunoihin