Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla.
Nypi huoneenlämpöinen rasva, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina vuokaan niin, että reunoista tulee noin 3 cm:n korkuiset. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Huuhtele ja kuivaa parsat. Poista niistä puumaiset kannat ja pilko neljään osaan. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota parsoja pannulla öljyssä noin 5 minuuttia. Siirrä parsat sivuun lautaselle. Kuullota sipulit. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään.
Levitä sipulit ja juusto-kermaseos pohjan päälle. Ripottele parsat tasaisesti pinnalle. Paista piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia.
Tarjoa piirakka hieman jäähtyneenä.
Vinkki: Leivinpaperin saa asettumaan helpommin vuokaan, kun sen rypistää ensin.
Vinkki: Taikina pitää muotonsa paremmin, kun piirakan reunoille asettaa foliota esipaiston ajaksi.
Vinkki: Voit käyttää halutessasi valmista piirakkapohjaa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
420
1760
30,9 g
18,6 g
21,7 g
2,5 g
2,8 g
12,6 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli