Superruokaa varresta nuppuihin! A- ja C-vitamiinien lisäksi parsakaali sisältää kivennäisaineita ja proteiinia. Parsakaali on parasta rapeana, joten paahda tai keitä sitä vain kevyesti. Kuori ja paloittele myös varsi ruokaan.
Hoisin-kanawokki
Superruokaa varresta nuppuihin! A- ja C-vitamiinien lisäksi parsakaali sisältää kivennäisaineita ja proteiinia. Parsakaali on parasta rapeana, joten paahda tai keitä sitä vain kevyesti. Kuori ja paloittele myös varsi ruokaan.
Navel- ja navelina-appelsiinipuut tuottavat siemenettömiä hedelmiä. Lajikkeissa on ohut kuori, joka on helposti kuorittava. Hedelmä on makea, mehukas ja aromikas.
Pikkutomaatit, kuten kirsikkatomaatit, helmi- ja miniluumutomaatit, ovat täydellisiä naposteluun ja erilaisiin salaatteihin.
Peruna on suomalaisten keittiöiden suosikki, eikä syyttä. Perunasta syntyy helppoa ja hyvää arkiruokaa muusista laatikoihin, uuniperunoihin ja salaatteihin. Peruna on mainio lisuke keitettynä tai uunissa paahdettuna, kenties lohkoina tai ranskanperunoina.
Kun jääkaapissa on pussi naposteluporkkanoita, on helppo herkutella fiksusti. Hoikat pikkuporkkanat sopivat välipalaksi, evääksi ja dippien seuraan. Nopea ja maukas dippi syntyy kermaviilistä ja valmiista salsakastikkeesta. Kokeile naposteluporkkanoita myös uunissa paahdettuina.
Pensasmustikka on herkkusuun ja kotileipurin lempimarja. Kookkaat ja kiinteät marjat näyttävät upealta kakun välissä ja koristeena. Pakastettuinakin ne säilyttävät makeutensa ja muotonsa. Mustikoihin verrattuna pensasmustikat ovat isompia, sisältä vaaleita ja maultaan makeampia. Ravintoarvoiltaan pensasmustikat ovat lähes mustikan kaltaisia supermarjoja.