Pinaatti on kelpo raudan lähde, yhtä hyvä kuin vihreät vihannekset yleensäkin. Tuore pinaatti tuo makua ja väriä keittoihin, salaattiin, munakkaaseen ja piiraisiin.
Edullinen ruoka
Lisää kasvisten osuutta arkiruokailussa! Tässä vinkkimme kauden edullisten kasvisten käyttöön ruoanlaitossa.
Pinaatti on kelpo raudan lähde, yhtä hyvä kuin vihreät vihannekset yleensäkin. Tuore pinaatti tuo makua ja väriä keittoihin, salaattiin, munakkaaseen ja piiraisiin.
Edullinen ruoka
Arkiruoka
Arkiruoka
Rucola tuo makua salaatteihin. Maultaan pähkinään vivahtava rucola sopii myös voileiville sekä pizzan ja pastan päälle.
Viikonloppu
Arkiruoka
Viikonloppu
Klassikot
Monipuolinen sydänsalaatti on veikeä pikkusalaatti, jota voi paitsi silputa erilaisiin salaatteihin myös täyttää herkullisiksi wrapeiksi.
Nopeat
Viikonloppu
Nopeat
Arkiruoka
Mehukas punaposkiset omenat tuovat rapeutta hedelmäsalaatteihin, puuroihin ja kaurapaistokseen. Mausta makeilla omenilla myös mehevät ja maukkaat pataruoat.
Viikonloppu
Viikonloppu
Arkiruoka
Punakaali tuo sävyä salaatteihin ja uutta ilmettä tuttuihin kaaliruokiin. Punakaalien väri voi vaihdella tummanpunaisesta sinertävään kasvupaikan mukaan. Saat kauniin värin säilymään kirkkaana, kun lorautat kaalia kypsentäessäsi mukaan hieman sitruunamehua tai etikkaa.
Arkiruoka
Edullinen ruoka
Viikonloppu
Viikonloppu
Herkulliset ruusukaalit kypsyvät jopa parissa minuutissa. Ne maistuvat parhaimmalta rapsakkana ja napakkana. Höyrytä, paista tai paahda pikkukaalit puolikkaina tai kokonaisina.
Edullinen ruoka
Arkiruoka
Uuniruoat