Keräkaali on terveellinen, herkullinen, monikäyttöinen ja edullinen raaka-aine. Rouskuta raakana, täytä kääryleiksi tai hauduta meheväksi paistokseksi. Kaali on hyvä C-vitamiinin ja kalsiumin lähde.
Makkara-kaalikeitto
Keräkaali on terveellinen, herkullinen, monikäyttöinen ja edullinen raaka-aine. Rouskuta raakana, täytä kääryleiksi tai hauduta meheväksi paistokseksi. Kaali on hyvä C-vitamiinin ja kalsiumin lähde.
Salottisipulia käytetään erityisesti kastikkeissa aromikkuutensa ja lyhyen kypsentämisaikansa ansiosta. Pienikokoinen salottisipuli on maultaan keskivoimakas ja erittäin hienostunut. Kokeile salottisipulia esimerkiksi risotossa tai maukkaassa sipuli-pekonipastassa.
Peruna on suomalaisten keittiöiden suosikki, eikä syyttä. Perunasta syntyy helppoa ja hyvää arkiruokaa muusista laatikoihin, uuniperunoihin ja salaatteihin. Peruna on mainio lisuke keitettynä tai uunissa paahdettuna, kenties lohkoina tai ranskanperunoina.