Valitse edullisia kasviksia ja säästä – katso monipuoliset reseptit ja ideat

Lisää kasvisten osuutta arkiruokailussa! Tässä vinkkimme kauden edullisten kasvisten käyttöön ruoanlaitossa.

Teksti: Yhteishyvän toimitus
12.2.2025 | Päivitetty 29.10.2025

Pinaatti

Pinaatti on kelpo raudan lähde, yhtä hyvä kuin vihreät vihannekset yleensäkin. Tuore pinaatti tuo makua ja väriä keittoihin, salaattiin, munakkaaseen ja piiraisiin.

Rucola

Rucola tuo makua salaatteihin. Maultaan pähkinään vivahtava rucola sopii myös voileiville sekä pizzan ja pastan päälle.

Sydänsalaatti

Monipuolinen sydänsalaatti on veikeä pikkusalaatti, jota voi paitsi silputa erilaisiin salaatteihin myös täyttää herkullisiksi wrapeiksi.

Punainen omena

Mehukas punaposkiset omenat tuovat rapeutta hedelmäsalaatteihin, puuroihin ja kaurapaistokseen. Mausta makeilla omenilla myös mehevät ja maukkaat pataruoat.

Punakaali

Punakaali tuo sävyä salaatteihin ja uutta ilmettä tuttuihin kaaliruokiin. Punakaalien väri voi vaihdella tummanpunaisesta sinertävään kasvupaikan mukaan. Saat kauniin värin säilymään kirkkaana, kun lorautat kaalia kypsentäessäsi mukaan hieman sitruunamehua tai etikkaa.

Ruusukaali

Herkulliset ruusukaalit kypsyvät jopa parissa minuutissa. Ne maistuvat parhaimmalta rapsakkana ja napakkana. Höyrytä, paista tai paahda pikkukaalit puolikkaina tai kokonaisina.

Katso kaikki arjen ruokavinkit