Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Elokuun 2021 Yhteishyvä, Sesonki-lehti ja Samarbete.

Elokuun Yhteishyvä kertoo ruokatottumusten muutoksesta – nuoret näyttävät suuntaa kohti ilmastoystävällistä syömistä

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 28.7.2021
Muokattu: 4.8.2021
Asiakasomistajien ostoihin pohjautuva tutkimus selvitti, miten ruokavalinnoissamme näkyvät muutokset ilmastotietoisempaan suuntaan. Lue teemajuttumme ja muita uusimman Yhteishyvän sisältöjä täältä!

Nuoret aikuiset ovat suunnannäyttäjiä kohti ilmastoystävällistä syömistä. He valitsevat kasvipohjaisia vaihtoehtoja moninkertaisesti yleisemmin kuin muut ikäryhmät. Tutkijoiden mukaan ratkaisevia ovat ”siltä väliltä” -vaiheet, joissa laaja joukko suomalaisia etsii omaa tapaansa syödä vastuullisemmin. Lue uusimman Yhteishyvän teemajutusta, miten ruokavalinnoissamme näkyvät muutokset ilmastotietoisempaan suuntaan.

”Kun oivaltaa, että valinta tekee hyvää itselle, läheisille ja maapallolle, siitä saa palkitsevan tunteen.” Näin sanoo vuoden kotitalousopettaja Fiia Lujasmaa, joka puhuu elokuun lehdessä hyvien valintojen ja tekemisen ilon puolesta.

Milloin viimeksi söit Saarioisten klassikkopizzan eli roiskeläpän? Keskimäärin jokainen suomalainen syö kaksi sellaista vuosittain. Saarioinen paistaa niitä 12 miljoonaa kappaletta vuosittain. Kerromme rakastetun pizzan tarinan.

Hotellisarjassa käymme vierailulla upeissa Kolin maisemissa. Toimittaja Sami Sykkö liikuttui kansallismaisemassa.

Sesonki-lehti tarjoaa reseptejä sadonkorjuun antimista.

Nämä ja monta muuta kiinnostavaa sisältöä uusimmassa Yhteishyvässä. Nauti loppukesästä ja lueskele vaikka riippukeinussa!

Yhteishyvä 4/2021 jaetaan asiakasomistajille 28.7.–2.8.2021.

Lue Yhteishyvän 4/2021 sisältöjä

Ruoan tulevaisuus
Ruoan tulevaisuus

Tutkijat selvittivät, kuinka suomalaiset vähentävät punaista lihaa: Nuoret aikuiset ilmastoystävällisen ruokavalion edelläkävijöitä

Tuuli Orasmaa
Tuuli Orasmaa

Villikalaa, härkäpapuja ja hävikkiruokaa – nuoret kertovat ruokavalinnoistaan: "Fiilistelen ihania muutoksia, jotka tekevät hyvää”

Sirkka Liinaharja-Nieminen
Sirkka Liinaharja-Nieminen

Sirkka on syönyt ilmastoystävällistä ruokaa yli 80 vuotta

Sanna Suokko
Sanna Suokko

Iso muutos ruokavalinnoissa syntyy pienin askelin

Break Sokos Hotel Koli
Break Sokos Hotel Koli

Ajantaju katoaa ja mieli herkistyy – Kolin kansallismaisemaa voi ihailla vaikka porealtaassa

Saarioisten roiskeläppä kuva 4
Saarioisten roiskeläppä kuva 4

Rakastetun roiskeläpän maku on monelle niin rakas, että reseptiä ei haluta muokata

Kuulumisia voi kysyä vaikka oven ali työnnetyllä viestilapulla – Teini-ikäisten vanhemmilta vaaditaan sinnikkyyttä
Kuulumisia voi kysyä vaikka oven ali työnnetyllä viestilapulla – Teini-ikäisten vanhemmilta vaaditaan sinnikkyyttä

Kuulumisia voi kysyä vaikka oven ali työnnetyllä viestilapulla – Teini-ikäisten vanhemmilta vaaditaan sinnikkyyttä

Break Sokos Hotel Koli
Break Sokos Hotel Koli

Ajantaju katoaa ja mieli herkistyy – Kolin kansallismaisemaa voi ihailla vaikka porealtaassa

Kesäkurpitsakakku
Kesäkurpitsakakku

Sesonki 4/2021 -lehden uusissa resepteissä maistuu kesä

Radiojuontaja Janni Hussi: ”Punalaputetut tuotteet määrittävät päivän aterian”
Radiojuontaja Janni Hussi: ”Punalaputetut tuotteet määrittävät päivän aterian”

Radiojuontaja Janni Hussi: ”Punalaputetut tuotteet määrittävät päivän aterian”

S-market Sinun toive
S-market Sinun toive

Mitä lähikaupan hyllyltä puuttuu? Nyt sen voi kertoa S-marketin Sinuntoive-palvelussa

Josefina Nissilä
Josefina Nissilä

Rahastosta roskakatokseen – Josefina Nissilä sijoitti bonusrahat kauniimpaan lajitteluun

Ruokavisa
Ruokavisa

Tämä menu toi espoolaiselle luokalle Ruokavisan voiton - kaurapuuro ja silakkapihvit marssivat Linnan juhliin

Sirpa Kähkönen
Sirpa Kähkönen

Sirpa Kähkösen kolumni: ”Lapissa omat tekemiset asettuivat mittasuhteisiinsa”

Krista Kosonen
Krista Kosonen

Krista Kososelle rohkeutta on hyväksyä mokat ja suhtautua itseensä huvittuneisuudella

Valkoiset kasvikset
Valkoiset kasvikset

Syö viittä väriä päivässä – tästä syystä myös valkoista kannattaa valita lautaselle

Fiia Lujasmaa
Fiia Lujasmaa

”Kotitalousopetus pitäisi aloittaa jo alakoulussa”, sanoo vuoden kotitalousopettaja

Osallistu lukija- tai ristikkokilpailuun

Lue Yhteishyvän näköislehtiä