Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Elokuun Yhteishyvä kertoo ruokatottumusten muutoksesta – nuoret näyttävät suuntaa kohti ilmastoystävällistä syömistä

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 28.7.2021
|
Muokattu: 4.8.2021
Asiakasomistajien ostoihin pohjautuva tutkimus selvitti, miten ruokavalinnoissamme näkyvät muutokset ilmastotietoisempaan suuntaan. Lue teemajuttumme ja muita uusimman Yhteishyvän sisältöjä täältä!

Nuoret aikuiset ovat suunnannäyttäjiä kohti ilmastoystävällistä syömistä. He valitsevat kasvipohjaisia vaihtoehtoja moninkertaisesti yleisemmin kuin muut ikäryhmät. Tutkijoiden mukaan ratkaisevia ovat ”siltä väliltä” -vaiheet, joissa laaja joukko suomalaisia etsii omaa tapaansa syödä vastuullisemmin. Lue uusimman Yhteishyvän teemajutusta, miten ruokavalinnoissamme näkyvät muutokset ilmastotietoisempaan suuntaan.

”Kun oivaltaa, että valinta tekee hyvää itselle, läheisille ja maapallolle, siitä saa palkitsevan tunteen.” Näin sanoo vuoden kotitalousopettaja Fiia Lujasmaa, joka puhuu elokuun lehdessä hyvien valintojen ja tekemisen ilon puolesta.

Milloin viimeksi söit Saarioisten klassikkopizzan eli roiskeläpän? Keskimäärin jokainen suomalainen syö kaksi sellaista vuosittain. Saarioinen paistaa niitä 12 miljoonaa kappaletta vuosittain. Kerromme rakastetun pizzan tarinan.

Hotellisarjassa käymme vierailulla upeissa Kolin maisemissa. Toimittaja Sami Sykkö liikuttui kansallismaisemassa.

Sesonki-lehti tarjoaa reseptejä sadonkorjuun antimista.

Nämä ja monta muuta kiinnostavaa sisältöä uusimmassa Yhteishyvässä. Nauti loppukesästä ja lueskele vaikka riippukeinussa!

Yhteishyvä 4/2021 jaetaan asiakasomistajille 28.7.–2.8.2021.

Lue Yhteishyvän 4/2021 sisältöjä

Tutkijat selvittivät, kuinka suomalaiset vähentävät punaista lihaa: Nuoret aikuiset ilmastoystävällisen ruokavalion edelläkävijöitä

Villikalaa, härkäpapuja ja hävikkiruokaa – nuoret kertovat ruokavalinnoistaan: "Fiilistelen ihania muutoksia, jotka tekevät hyvää”

Sirkka on syönyt ilmastoystävällistä ruokaa yli 80 vuotta

Iso muutos ruokavalinnoissa syntyy pienin askelin

Ajantaju katoaa ja mieli herkistyy – Kolin kansallismaisemaa voi ihailla vaikka porealtaassa

Rakastetun roiskeläpän maku on monelle niin rakas, että reseptiä ei haluta muokata

Kuulumisia voi kysyä vaikka oven ali työnnetyllä viestilapulla – Teini-ikäisten vanhemmilta vaaditaan sinnikkyyttä

Ajantaju katoaa ja mieli herkistyy – Kolin kansallismaisemaa voi ihailla vaikka porealtaassa

Sesonki 4/2021 -lehden uusissa resepteissä maistuu kesä

Radiojuontaja Janni Hussi: ”Punalaputetut tuotteet määrittävät päivän aterian”

Mitä lähikaupan hyllyltä puuttuu? Nyt sen voi kertoa S-marketin Sinuntoive-palvelussa

Rahastosta roskakatokseen – Josefina Nissilä sijoitti bonusrahat kauniimpaan lajitteluun

Tämä menu toi espoolaiselle luokalle Ruokavisan voiton - kaurapuuro ja silakkapihvit marssivat Linnan juhliin

”Lapissa omat tekemiset asettuivat mittasuhteisiinsa”

Krista Kososelle rohkeutta on hyväksyä mokat ja suhtautua itseensä huvittuneisuudella

Syö viittä väriä päivässä – tästä syystä myös valkoista kannattaa valita lautaselle

”Kotitalousopetus pitäisi aloittaa jo alakoulussa”, sanoo vuoden kotitalousopettaja

Osallistu lukija- tai ristikkokilpailuun